Pienoismallit.net

Iljušin

Il-2M3 Šturmovik

Iljušin Il-2 Šturmovik oli neuvostoliittolainen toisen maailmansodan aikainen maataistelulentokone. Il-2:sta tuli sodan aikana Neuvostoliiton ilmavoimien symboli. Se oli maailman ensimmäinen täysin maataistelukoneeksi suunniteltu lentokone. Konetta valmistettiin eräiden lähteiden mukaan kaikkiaan 36 136 kappaletta, joista suuri osa tuhoutui sodan aikana. Koneen koko eturunko nokasta ohjaamon takaosaan koostui 4–12 millimetriä paksusta, taivutetusta teräslevystä. Tämän vuoksi kone kesti maahansyöksyssäkin ja toi lentäjän usein vahingoittumattomana maahan. Taka-ampujaa panssarointi ei suojannut ja heillä oli korkea kuolleisuus.(Wikipedia)

Tässäpä tällainen sturmovik hieman harvinaisemmalta sittemmin jo kuopatulta toko modelsilta. Ei sillä, sarjan laatu on erittäin hyvä ja hintaan nähden (8e) erittäin kelpo hankinta. Tässä mallissa kokeilin ensimmäisen kerran hieman vanhentamista ja lopputulosta voitte päivitellä kuvista, omasta mielestä onnistui joten kuten. Malli on maalattu jälleen kerran lifecolorin ja vallejon akryyleilla. ruiskulla sekä siveltimellä. yksi isompi pommi joutui ilmeisesti imurin syövereihin kun anoppi teki suursiivousta tyttären ristiäisiin. jouduin laittamaan tilalle pienemmän kun niitä oli sarjassa ylimääräisenä. niin ja konekiväärit on tehty "huumeruutan" neuloista

Kommentit

vanttmi 4.4.2012 22:40 Vastaa lainauksella
Hienon IL:n olet tehnyt. Päältäpäin katsottuna on vähän liian steriili - liekö noiden kk:n vaikutusta(?), mutta alapuoli vaikuttaa varsin autenttiselta. Itse olen Sturmovikia ihaillut 90-luvun lopulla Samarassa. Siellähän moinen laite on keskellä liikenneympyrää tolpan nokassa - ei mikään pieni kone luonnossa.

- mikko -
Kiitos hyvästä palautteesta vanttmi. päälipuoli tosiaan vähän kliininpi kuin pohja. ehkä seuraavassa vanhennuksen opettelussa litkut tarttuu jo ala ja ylä pintaankin:) tosin kuvat ei ole kaikki onnistuneimmat ja yläpinnan väritys on luonnossa jotain ihan muuta..