Pienoismallit.net

T-55 model 1958

Valmista tuli!

Joo! Eli viimeyönä ja tänä aamuna tuli väkerrettyä loppuun. Maalaus oli valmis eilen illalla mutta lisäsin sen päivityksen vasta nyt. Yöllä ei jaksannut kun kuvata se vaihe.

Dekaalit otin suoraan mallin omista. Lisänä laitoin antenniin Echelonin T-72M1 Suomiarkista viirin antenniin. Niistä sanon sen, että oli tosi huonosti suunnitelut. Kaksi ekaa meni harakoille ja vannon sen, että käsittelin niitä silkkihanskoin ja pinsetein. Asettaminen vain on mietitty huonosti ja dekaalin kiinnittyvyys oli surkeaa. Hyvää on se , että ne on painettu todella ohuelle kalvolle, mutta seurauksena on helposti siirtokuvan repeäminen.
Dekaalien asennus hoitui kiiltävälakka pohjalle, siirtokuva ja päälle mattalakka kaavalla.

Chippailuja tein todella vähän. Ne tuskin käyvät edes ilmi huonoista kuvistani. Vaahtomuovin pala toimi tekovälineenä.

Litkutuksen on pääosin AK 045 (WASH dark brown for green vehicles) mutta myös käytin hieman MIG:in Drak washia kuvamaan hutiloitua tankkaamisen jälkeä.

Pienenä lisäyksenä tein foliosta kolme pientä pressua (keulassa ja molemmilla sivuilla). Ne maalasin Vallejon akryyleillä ja lakkasin Vallejon mattalakalla.

Telat ovat yksinkertaiset Trumpan omat letkutelat. Olisin laittanut edes Tamiyan paremmat letkut mutta Trumpan setin vetopyörän mität kun ovat vain päin puuta, niin säästi vaivaa kun laitoin paletin omat. Mielessä kävi tilata Trumpan itse valmistaneet palatelat, mutta projekti olisi taas venynyt. Pikaliima teki ihmeitä ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen.
Telat on maalattu Vallejon Saksan harmaalla ja sitten litkuteltu ja pölytetty AK:n ja MIG:in tuotteilla. Migin pölyt pääsivät myös runkoon kuvaamaan pöly ja hiekka kerroksia.

Alusta on koivua joka on vahattu. Se löytyi kätköstäni, johon olen tehnyt valmiita alustoja tulevia malleja varten. Koulu kun antaa hyvät työstökoneet tekemiseen. Alustaa ei oltu siis mitoitettu tähän työhön, joten olin positiivisesti yllättynyt, että alusta oli kuin mallille tehty. Teksi olisi voinut olla hienompi mutta se on yksinkertaisesti otettu ja leikattu ohjelehtisestä.

Malliin olen tyytväinen näin neljän päivän projektiksi. Pariinkertaan sekin projekti muuttui mutta, niinhän ne suunnitelmat aina. Oikeastaan olen nyt sitä mieltä, että kyllä trumpan mallista saa hyvän mallin aikaiseksi mutta työtä se vaatii ja kittiä ja etsejä ja viilaa ja hiekkapaperia ja… :D

Kommentit

Ei paha.. Todella näyttävä ja kaikin puolin onnistunut T-55
SS 5.4.2012 21:35 Vastaa lainauksella
Tosi hyvä kokonaisuus, elävä pintakäsittely toimii hienosti. Telat näyttää oikeasti painavilta.
Hirvittävän hieno. Jos tuollaista adjektiivia voi käyttää. Plussaa nyt mallin puhtaudesta. Mutta kun on puhtoiselle puualustalle nostettu, niin kuraa ei tarvita.
Pikku miikka noista kuvista. Tausta on niin vaalea, että valotus tummaan malliin ei ole ihan onnistunut. Kentien käsivalotuksella olisi aukkoa voinut isontaa, niin tummuus olisi vähentynyt?
T.T