Ai että nämä OD/NG Laitningit on hienoja! Ja varsinkin tämä sulava ilmanottoaukkoinen alkupään laitninki. Nämä näyttää the sotakoneilta.
Hienon mallin oot tehnyt ja ei näin ensivilkauksella näy mitään mokia.
Olisi kans kiva jos saisin tuolta kaapista omani tehtyä valmiiksi, mutta tuntuu niin vastenmieliseltä käydä sen kimppuun kun siinä on jos jotain vikoja:S
P-38H "Texas Ranger"
Col. Jack S. Jenkins, 55th FG

Mallista sen verran että kyseessä on mittatarkka ja hienosti detaljoitu malli upeasta koneesta, tosin töitä tämän kanssa sai tehdä, siitä piti huolen ongelmalliset moottoripuomi/siipi-saumat, joihin kittiä uposi enemmän kuin laki sallii, lisäksi tämä paikka oli hyvin ongelmallinen paneelilinjojen uudelleenkaivertamista ajatellen. Lisähommia aiheutti laskutelinekuilut, itse sain puomit aika hyvin linjaan kuminauhoja & avovaimon hiuspampuloita apuna käyttäen, tätä puomien linjaamista on moni vaikeroinut ulkomaisilla sivustoilla Hasen P-38:a ja muitakin Lightingeja ajatellen. Lopuksi onnistuin vielä vuoden vaihteessa pudottamaan mallin olkkarin lattialle jolloin hyttiosa irtosi kokonaan puomisaumauksista ja sain tehdä em. työvaiheen vielä kerran ilolla uudestaan. En edes viitsi arvailla paljonko tähän upposi työtunteja, mutta liikutaan varmaan jossain 100 ja 50 välimaastossa.
Aiheena on siis Englannista käsin Saksaan lentäneen 55. Hävittäjärykmentin apulaiskomentajan (myöhemmin yksikön komentaja) eversti Jack S. Jenkinsin nimikkokone. Malli kuvaa Jenkinsin konetta joulukuun alussa 1943, jolloin yksikkö oli lentänyt operatiivisia tehtäviä vasta vajaa parisen kuukautta, tästä syystä mallia ei ole sotkeutta ylenpalttisesti, kone oli melko siisti ihan kuvistakin päätellen (täällä niitä löytyy pari ko yksilöstä: [url=www.55thfg.org]55th FG[/url]. Jenkins saavutti tällä kyseisellä koneella 2 varmennettua ilmavoittoa; Bf 109 3. Marraskuuta 1943 (+varmistamaton F.W. 190 samalla päivämäärällä) ja F.W. 190 25. Marraskuuta 1943. Kyseisessä koneessa ei varmuudella ollut hakaristejä tai palkkiristejä kuvaamassa ilmavoittoja, joten jätin ne pois koneesta, vaikka dekaalit olivatkin arkilla tätä varten (myöhemmässä Jenkinsin P-38J:ssa oli 2 palkkia kuvaamassa näitä voittoja varmuudella).
Kuvista päätellen ja ymmärrykseni mukaan E.T.O:ssa ja M.T.O:ssa operoineissa P-38:ssa ei ollut radiovaijereita, jos joku toisin todistaa, niin lisään ne mielelläni..
Kuvaus ei myöskään ole vahvimpia puoliani, mutta nämä kuvat pitäisi suht skarppeja olla.
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.