Pienoismallit.net

Type 5 CHI-RI

Type 5 Chi-Ri oli Japanin Keisarillisen armeijan viimeinen varsinainen taisteluvaunu (vaikkakin vain prototyyppi asteella ja niitäkin vain 1 kpl), jonka Japanilainen teollisuus sai valmistettua niin pitkälle, että vaunusta jäi muistoksi hieman enemmän kuin pelkälle piirustuslaudalle jääneitä piirustuksia tai puisia mock-uppeja. Valitettavasti harvat valokuvat ovat kuitenkin se ainoa meille jälkipolville jäänyt muisto Chi-Ristä. Vaunun kohtalo on tuntematon. Yhden teorian mukaan se olisi Korean sodan aikaan laitettu sulatukseen ja siten kierrätykseen. Toisen teorian mukaan Chi-Riä Aberdeeniin kuljettanut rahtilaiva olisi uponnut Tyynellä valtamerellä myrskyn uhrina. No, lopulta siis vain yksi Chi-Rin prototyyppi näki päivänvalon. Kyseinen prototyyppi oli aseeton, mutta siinä oli suunniteltu käytettäväksi Type 4 75 mm:n ilmatorjuntakanuunaa. Lopulliseksi aseeksi oli jatkosuunnitelmissa kaavailtu 88 mm:n tykkiä (Chi-Ri Malli II). Mainittakoon, että viimeinen varsinaisessa tuotannossa ollut ja Japanin kotisaarten puolustukseen kaavailtu ja jenkkien maihinnousua torjumaan valmistunut vaunu oli Type 3 Chi-Nu, joita valmistui 144 kpl. Chi-Nun ja Chi-Rin välissä oli Type 4 Chi-To, joita saatiin täysin valmiiksi 2 kpl vain 2 viikkoa ennen sodan päättymistä ja runkoja saatiin valmiiksi 6 kpl (joissain lähteissä 5 kpl). Chi-Rin toukokuussa vuonna 1945 valmistuneen prototyypin loppuunsaattamisesta ja vaunun jatkokehittämisestä luovuttiinkin osittain kevyemmän Chi-Ton tuotannon käynnistymisen hyväksi. Toivottavasti Fine Molds julkaisee mallin Chi-Tostakin, jossa muuten oli valettu torni etuosaa lukuun ottamatta.

Chi-Rin suunnittelu alkoi Type 4: n suunnittelun vielä ollessa kesken. Chi-Rin runko oli hitsaamalla koottu ja se muistutti jossain määrin saksalaista Tiger I vaunun runkoa kun taas torni muistutti Tiger II:n tornia (Henschell). Vaunussa oli alun perin suunniteltu käytettävän Type 4 ilmajäähdytteistä 400 hv:n Mitsubishi diesel moottoria, mutta ko. moottorin saaminen täysin valmiiksi ja riittävän tehokkaaksi aiheutti sen, että Chi-Rin moottoriksi valittiin Kawasakin lisenssillä valmistama saksalainen BMW-12 550:hv:n bensamoottori. Aseistuksena oli vaunun eturungossa vasemmalla puolella Ha-Gosta tuttu 37:mm vaunukanuuna ja sen vieressä 7,7 mm konekivääri panssaroidussa suojavaipassaan. Eturungon oikealla puolella on ajajan tähystysluukku. Prototyypin pääaseeksi oli kaavailtu torniin 75 mm:n ilmatorjuntakanuuna ja tornin vasemmalla sivulla oli 7.7 mm:n konekivääri. Ammuksia vaunussa oli 75 mm:n tykkiä varten 50 kpl. A-tarvikkeiden määrä 37:mm tykkiä ja konekivääreitä varten on epäselvä, tosin nuokin määrät selvinnevät jostain alkuperäisillä piirustusmerkeillä kirjoitetusta tekstistä. Painoa vaunulla oli 37,5 tonnia ja huippunopeus oli 45 km/h toimintasäteen ollessa 200km. Vaunun panssarointi ei ollut mikään kovinkaan päätä huomaavan järeä. Tornin etuosassa panssarointi oli 50 mm ja asekilvessä 75 mm. Rungon etuosassa panssarointi oli 75 mm ja sivuilla 25-50 mm. Vaunun pituus oli 7.3 metriä, leveys 3.05 metriä ja korkeus 3.05 metriä. Miehistöä Chi-Rissä oli 5 kpl.

Telapyörästön rakenne muistuttaa ensinäkemältään suuresti Type 97 Chi-Han, Type 97 Kai Shinhoto Chi-Han, Type 1 Chi-Hen ja Type 3 Chi-Nu pyörästöä. Mutta kuuden telapyöräparin sijaa per puoli Chi-Rissä on kahdeksan telapyöräparia. Lisäksi Chi-Rin telapyörästä on raskastekoisempi eli suunniteltu raskaammalle vaunulle.

Osia sarjassa oli noin 200 kpl plus irtotelat, joiden rakentaminen poikkeaa normaalista siten, että telakengässä tulee aina ala- ja yläpuoli erikseen. Maalaus on tehty ruiskulla ja Tamiyan maaleilla. Pintakäsittely MIGin tuotteilla ja omilla sekoituksilla. Naamiomaalaus on siis "What If", mutta hieman jo käyttöä nähnyt. Puhdas vihreä olisi jenkkien raapustamilla teksteillä olisi ollut realistinen, mutta ehkä sellainenkin tulee joskus tehtyä.

Mallista ja sen rakentamisesta on julkaistu juttu Mallix lehdessä 6/2010 (yllä oleva historia osuus on sama kuin lehdessä.)

t. Jake

Kommentit

50000000000000000 tähteä ja sillee.

Aivan sairaan magee.

En voi laittaa tuota pisteytystä (50000000000000000000), koska palstan sääntöjen mukaan tähdet ei riitä.
Moi Raimo ja kiitos,

Hirveesti nollia, voi kuin ennakoisi loton pääpottia huomenna ;) Täytyykin muistaa jättää kuponki.

t. Jake
Minkä maalainen tää ny on.
SS 30.3.2012 22:05 Vastaa lainauksella
Onpas huikean hienoa pintakäsittelyä! Muutenkin tosi jees nähdä välillä näitä japsi-vaunujakin. Melkoinen motivaattori, oli tarkoitus itse aloittaa seuraava malli vasta viikon päästä, mutta taitaa olla pakko jo huomenna raotella laatikkoa. :)
NL 30.3.2012 23:22 Vastaa lainauksella
Enpäs ole ennen kuullutkaan tämmöisestä vaunusta. En keksi mitään valittamista. likaa ja kulumiakin on juuri sopivasti, ei liikaa eikä liian vähän.
marjo ruokolainen kirjoitti:
Minkä maalainen tää ny on.
Lue tekstin ensimmäinen lause.
Jälleen kerran Jarmo laittaa mallin, jolle ei ole arvosteluasteikossa sopivaa numeroa. ;) Ei valittamista, mukavaa nähdä vaihteeksi hieman erilainen vaunumalli. Pintakäsittelystä lisäpojot.
AJ 31.3.2012 15:52 Vastaa lainauksella
Moi Jake, Kyllä on taas huikeata pintakäsittelyä, kuten edellä jo todetaan. Mitäs tähän nyt enää lisää, kun edellä oleviin kehuihin voi surutta yhtyä - poikkeuksellinen ja erittäin erikoisen omintakeinen vaunumalli - hyvä! Historiikki on hienosti kohdallaan. Huippumalli! Parhain terveisin, AJ
Todella onnistunut kokonaisuus. Hillitty säistys ja kulumat huippuluokkaa, työkalut kuin oikeat. Maalipinta kruuna koko komeuden. Hemmetin hienoa työtä.
On se taas… yleiskuvasta katsoo, että joo, hieno vaunu. Ja sitten siirtyy lähikuviin ja alkaa ihmettelemään, että kuinka lähelle se kamera pitäisi viedä, että tämä alkaisi näyttää 1:35 pienoismallilta, eikä 1:1 vaunulta. On taas niin viimeistä piirua myöten hieno!
Kyllä on muuten hieno japsi-tankki ei muuta voi sanoa eikä mitään vikaa löydy. :)
mallaaja 26.5.2012 20:18 Vastaa lainauksella
aivan MAHTAVAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!