Pienoismallit.net

Char B1 bis

Rellu

Monien yksiväristen vaunumallien jälkeen piti treenailla kolmiväristä camoa, ja tähän tarkoitukseen hyllystä löytyi Tamiyan valmistama Char B1 bis eli Tankki (tai Säiliö, kuten aina niin luotettava Googlen kääntäjä meille haluaa tulkita).

Vehjestä on kehitelty ensimmäisestä maailmansodasta lähtien, kuten telaratkaisusta on pääteltävissä. Tähän muotoon esikuva kehittyi 1930-luvun puolivälissä, mutta koska ranskalaiset oikeasti myös sotivat tällaisilla aina vuoteen 1940 asti, valitsin aihepiiriksi tämän missä nyt ollaan.

Olemattomasta nopeudesta ja toimintasäteestä huolimatta B1 bis pärjäsi saksalaisia vastaan niin hyvin, että sakemanni otti jäljelle jääneitä omaan käyttöönsä ja teki niistä liekinheittäjiä.

- - -

Malli oli mukava rakentaa. Monimutkaisilta vaikuttavista rakenneratkaisuista huolimatta palaset napsahtelivat kohdilleen kuin lego-palikat.

Jostain messutapahtumasta oli tarttunut mukaan 6,50 eurolla Combat Modelsin pakkaama virityssetti eli alumiiniset pääaseiden putket ynnä messinkinen kk:n nysä. Runkoon metalliputki oli ihan asiaa, ei tarvinnut kitata ja hioa mitään. Tornin putki olisi menetellyt sellaisenaan, mutta kun tarvikeosia kerran oli niin menkööt. Muuten suoraan laatikosta.

Tamiya lupasi palatelojen olevan helpot ja toimivat. Kasaamiseen meni 20 minuuttia, eli pidän helppona.

B1 bis:iä valmistettiin useilla tehtailla, ja tiettävästi vaunut saivat yksilöllisen maalauksen ynnä lempinimen. Tamiyan tarjoamista neljästä vaihtoehdosta valikoitui tämä Indokiina, joka on Renaultilta lähtöisin.

Kaavio on toteutettu Tamiyan ohjetta, referenssejä ja mielikuvitusta soveltaen. Netti on pullollaan kuvia näistä vaunuista, mutta on vaikea päätellä varmuudella, mikä on museomaalausta ja mikä on mahdollisesti ollut todellinen väritys.

Palapelikuvion palasten tummat rajat on toteutettu siveltimellä vapaalla kädellä, kuten uskon luonnossakin toimitun, jos sellaiseen pipertelyyn on ollut aikaa. Museovaunuissakin rajojen leveys vaihtelee. Muuten ruiskumaalaus Tamiyan aineilla, paikoitellen hiuslakan kanssa tai ilman.

Vanhennusta on monesta purkista, enimmäkseen AK Interactiven valumalitkuja. Kurakurassa on sementtipohjaista tasoitetta Migin maasävyisillä washeilla värjättynä. Mustavalkokuvissa vaunut ovat hyvinkin rähjäisiä, ja osa museovaunuistakin on näköjään jätetty silleensä. Olisi voinut sotkea enemmänkin, mutta tällaista tällä kertaa.

Sana on perinteisesti vapaa…

Kommentit

Tätä vaunutyyppiä on aina mukava nähdä pienoismallina ja kaikin puolin onnistuneen mallin olet saanut aikaiseksi. Erityisesti vanhennukset meikäläisen silmään juuri sopivat. Pakoputkiin ehkä hieman lisää ruostetta…Kuinka muuten sait maalin tarttumaan noihin takapuolen kettinkeihin?
AJ 28.3.2012 20:26 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Rumasta esikuvatankista olet tehnyt hienon pienoismallin. Kaikinpuolin erittäin onnistunut vaunu - ei mitään erityistä narinaa ja tuo jännä ranskalainen camo on onnistunut todella hyvin! Hieno Char B1 bis! Parhain terveisin, AJ
Vau hieno vaunu kiitos tiedosta en tiennyt tota liekinheitin juttua.
Vaunu on niin ruma että tekee siitä jo hienon. Lisäksi malli on todella hyvän oloinen säistäminenkin ihan milenimukainen ei liikaa dipattu kuravellissä. Nuo perän vetoketjut ovat ihan loistavat. Miellyttää kovasti silmääni tämä kokonaisuus.
Hieno malli kammottavasta esikuvasta!!!

Telat, chippaukset ja tosiaan noi vetoketjut on ihan viimesen päälle, puhumattakaan maalipinnan naarmuista! Erityisesti silmää miellyttää noi pakoputkien suojapellit, mahtavaa! Valkoiset, naamarista poikkeavat raidat ja muut merkinnät ei hyppää silmille, olet hienosti onnistunut feidaan ne.

Pikkusen kaipaisin naamioväreihin lisää kirkkautta, veditkö "purkkisävyillä"? Toi on muuten hiton hyvä kikka käyttää hiuslakkaa perusvärien alla, olet vissiin testaillut sitä ennenkin? Ainakin tekniikka toimii.

Huippumalli, lisää tälläista!!!

Mallailuterveisin,
Jari
Petri Lyy 29.3.2012 08:58 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikille kommentoineille.

Veli-Matti: ei se väri noissa kettingeissä pysykään. Niihin ei nyt vaan yksinkertaisesti saa enää koskea. Pohjiksi vedin spray-purkista Mastonin pohjamaalia pariinkin otteeseen, ja olisi pitänyt pysyä, mutta ei. Pintamaalit naarmuuntuivat ketjuja ripustellessa, mutta onneksi pölytys auttoi.

AJ: satuin lukemaan kirjoituksesi telojen ruostumisesta erään toisen mallin yhteydessä, ja siitä erityiskiitos. Auttoi tässäkin projektissa.

Jari Hemilä: joo purkkisävyt, paitsi keltainen on kahdesta purkista. Tummiksihan ne sitten meni litkutellessa. Hiuslakka on tullut tavaksi vetää melkeinpä malliin kuin malliin. Eipä siitä haittaakaan ole, ja välillä maalipinnan rikkominen onnistuu ja välillä ei. Metalliosien takia käytössä oli musta kilikalimaali, ja sitä sitten kauttaaltaan. Päälle tuli synkintä mahdollista ruskeaa. Mustahan siellä nyt eniten sitten pilkottaa. Pakoputken suojat ei onnistuneet laakista, vaan niissä on useita maali ja lakkakerroksia.

Lisää kommentteja mahtuu tänne hyvin vielä!
Telat varsinkin miellyttävät, mutta koko malli on oivallisesti toteutettu! very nise, niinku fransmanni sanois! :)
AJ 31.3.2012 15:44 Vastaa lainauksella
Petri Olavi kirjoitti:
AJ: satuin lukemaan kirjoituksesi telojen ruostumisesta erään toisen mallin yhteydessä, ja siitä erityiskiitos. Auttoi tässäkin projektissa.
Moi Petri, Ole hyvä vaan. Char B1 bis pienoismallisi on onnistunut todella hyvin. Erityisesti tuon ranskalaisen camon maalaus, joka ei liene niitä helpoimpia toteutettavia. Upea Malli! Parhain terveisin, AJ
Hieno malli mielenkiintoisesta vaunusta.Tätä on kehuttu eikä syyttä ja kehutaan nyt vielä vähän lisää.Char B1:sen malli näyttää aivan oikealta rauta möykyltä.
SS 1.4.2012 11:39 Vastaa lainauksella
Hieno häkäpönttö todellakin. Todella onnistunut varmasti vaikea camo, kuten AJ tuossa ylempänä jo toteaakin. Tuo etuosan Indochine-dekali näyttää omaan silmääni joteskin älyttömän onnistuneelta.
Seppo, Opa ja SS: hauska, jos malli miellyttää yleisöä.

SS: Siirtokuvia ei ole tarpeen aristella tai säästellä, siis niiden säistämistä. Jos tai kun päällä on lakkakerros, pieleen menon mahdollisuutta ei oikein edes ole. Liian litkutuksen saa siivottua tärpätillä pois. Ihan ekaksi siirtokuvat pitää vaan jaksaa uittaa pehmittimillä niin, että muistuttavat maalattua pintaa.
Komea malli erikoisesta esikuvasta. Rakennusjälki siistiä, maalipintaan oisi voinu pieniä sävyvaihteluita tehdä. säistys ja kuluneisuus hienosti toteutettu. Miltähän on mahtanut tuolla sisällä tuntua ku vihulainen on painanut päälle ja luodit hakkaa kylkiä:)
jarno törmänen kirjoitti:
Komea malli erikoisesta esikuvasta. Rakennusjälki siistiä, maalipintaan oisi voinu pieniä sävyvaihteluita tehdä. säistys ja kuluneisuus hienosti toteutettu. Miltähän on mahtanut tuolla sisällä tuntua ku vihulainen on painanut päälle ja luodit hakkaa kylkiä:)
Kiitos kommentoimisesta!

Panssarointi oli paksuimmillaan 60 mm ja sivuillakin 55 mm, eli kaipa sisällä on ollut melko suojassa. Veikkaanpa, että meteliä on ollut ihan omasta takaa sen verran, ettei jokaista hernepyssyn osumaa ole edes huomannut.

Maalipinnassa olisi tosiaan voinut olla enemmänkin sävyä. Runsaat litkutukset söivät sitä, mutta ilman litkutuksia kuluneisuutta olisi vähemmän… Paha rasti, tällä kertaa näin