Pienoismallit.net

Illan viimeinen betonierä

Tarkoituksena oli virittää valaistus siten että betoniaseman valotkin pääsisi oikeuksiin. Kuvatessa oli myös muita valonlähteitä. Kuvia tuli roiskittua reilu 60 ja ne ovat hyvin erilaisia salaman yli ja ali-valotuksen säädöillä, aina keskipäivästä yö pimeisiin.
Alustana toimii "metsäinen parkkipaikka" johon sopinee rintamamiestalo jne. toimii siis kuvaus alustana. Tausta on 50x70 cm valokuva, metsän reunaa. Itse betoni asema oli mukava koota, saumat oli tarkkoja ja ei purseita. Valmistajalla yleensäkkin tuotteet tarkkalaatuisia. Betoniaseman pinta oli esivanhennettu jollakin säestuksella, mutta lisäilin betonipölyä ja valumia. Kuvan tilanne on siis betoninsekoittaja odottelee illan viimeistä kuormaa ja on omassa työtilassa. Toimistossa on vain iltavalaistus jäljellä. Valot on toteutettu ledeillä. Pihan yleisvalo ylhäällä on 5 mm:n ledistä hiottu sopiva työmaavalo. Lastauslaiturin valo on neliskanttinen pintaliitos LED (5x7mm), sisällä on 2 kpl 5 mm:n LEDiä, jotka suunnattu 2. kerroksen tiloihin 1 kerroksesta, samalla antaen 1 kerrokseen hajavaloa. 5 mm LEDit ovat omien lankojen varssa, joten suuntaaminen sisätiloissa onnistuu maun mukaan. Kaikissa ryhmissä on omat sarjavastukset ja kokonaisuus toimii 12V DC:llä. Dion parkkipaikalla/kentäällä sijaitsee "sadevesikaivo", mutta tässä diossa se on avattu sähköjohtojen läpiviemiseksi alustan läpi jännitelähteelle.

Kommentit

Huh! Mielettömän hieno! Mahtava tunnelma, kuin Stephen Kingin leffoista! Valot näyttävät tosi aidoilta.

Tekisi mieli päästä leikkimään tuolla! Pari solttua asemiin tuon talon taakse:D
Tosi hienon näköinen toteutus. Varsinkin tuo taivas tekee tuosta tosi aidon oloisen. Pilvistä ja valaistuksesta saa käsityksen, kun olisi ukkoskuuro tulossa. Tarkoitus oli antaa puolikas tähti enemmän, mutta kännyn kosketusnäytön kanssa tulee näitä vikanäppäilyjä.
Upean erilainen malli ja varsin luonnollisen näköisesti kuvattu. Pitäisi itsekkin opetella tuota valaisutekniikkaa.
Kaikkea sitä keksitäänkin. Vau.
Erilaisesta mallista ja toteutuksesta annan arvoa mittaamatonta.
Kunhan tämä ei vaan jäisi monilta katsomatta, koska niin pimeä on tuo oletuskuva.
Tuohon mittakaavaan on ollut aika näperrystä ja kuvat antavat ihan aidon oloisen tunteen.
Kyllä passaa esitellä, vaikka lisää kuvia olisi kyllä pakko nähdä.
T.T

Ps. Onhan tuolla kuvapankissasi monia kuvia, mutta tähän malliin kaipaisi lisää.
Onko tuon "rintamamiestalokin" malli? Vai ihan oikeasti otettu kuva.
Autosta päätellen, siitä on haettu tähän malliin "hämyä".
Lähentelee täydellisyyttä. Katsokaapa, mikä vaikutus on oikein osatulla valaistuksella tunnelmanluojana - tässä kokonaan toisen sivuston kuva samasta rakennussarjasta:
www.reynaulds.com/products/Faller/130474.aspx
Fiilisten ero on kuin… noh, kuin yöllä ja päivällä… Tuon Reynaldsin kuva on kuin jostain puolilelumaisesta mikkihiirimaailmasta.
Kai S. 26.3.2012 23:50 Vastaa lainauksella
Tämän hetken innostus on tuo valaistus, betoniasema ei näytä normaalissa loiteputkenvalossa niinkään hyvältä. Mutta tuo Reynaulds:in kuva antaa pohjan lähtötilanteelle. Säestys oli juurikin tuollainen mitä kuvassa. Tuossa ilta kuvassa tausta on hivenen väärä, eli jos haluatte taustan oikeaan tunnelmaan niin kuva tulisi ottaa kuukauden tarkkuudella. Samoin kellonaika oikealla hehtaarilla…tuo kuva oli iltapäivä "tunnelmaa", mutta hämäys menee ku häkä. Kameralle pitää olla niin tasapainossa kirkkaudet jos mielii kohtuu kuvia saada. Tuossa pihan yleisvalossa ylhäällä kyllä silmä pystyi helposti näkeen ihan pimessä huoneessa, mutta kamera totesi sen olevan liian pimeää verrattuna lastauslaiturin valoon nähden. Iltakuvassa käytin salamaa ja sinistä kangasta katon tuntumassa, jotta saisin yön & taivaansinen valon tasaisesti . Dioon tulee oikealta hehkulampulla 500W työmaavalaisemalla valoa, mutta se ei oiken riittänyt antaan "pehmennysvaloa", kaukana ja väärin suunnattu. LED todellakin valasi betonisiiloja. Värilämpötilat: Ledit näytti kylmemmiltä (sininen) silmään mutta kamera näytti oranssin suuntaan. Kuvassa ne näyttää hehkulampuilta. Lisäilin YläLEDiin hivenen keltaista maalia värilämpötilan säätämiseksi (_vain hivenen maalia, reilusti laimennettua).
Pimeus: Joo sillä saadaa piilotettua pikku puutteita, Ja Teidän mielikuvitus tuo tunnelmaa pimeistä yksityiskohdista :) En sinäänsä halua piilotella "karheuksia". Tuo oli tuollainen valokuvaus - valaistus demo, ja pitää sitä olla jotain valaistavaakin…
Muutamalla betoniasemalla käyneenä voisin todeta tämän onnistuneeksi. Tuo lastauspaikan valon väri on mielestäni oikean keltainen ja tunnelma kuvassa on oikein mukava. Pieni miinus lähtee Fallerin suuntaan: sementtisiiloilta lähtevät purkuputket saisivat jatkua alemmaksi, noin ikkunoiden alareunaan. Aika tuskaista on nimittäin sementtikuskin viritellä purkuletkua kiinni liki kahdessa metrissä olevaan liittimeen…:)
AJ 27.3.2012 09:30 Vastaa lainauksella
Moi Kai, Komppaan ylläolevia kehuja. Ensireaktioni oli myös vau - huh, miten aidon näköinen; virityksesi valaistuksesta onnistui täysin. Upea dio ja aivan ässä oletuskuva; olisi kiva oppia käyttämään kameraa tuolla tavoin. Kaiken lisäksi skaala on tosi pieni - hatunnosto ja kumarrus syvään! Parhain terveisin, AJ
mallaaja 9.4.2012 16:00 Vastaa lainauksella
betoni tankin alle vois lisätä jonku kuorma-auton… mutta kelpaahan se noinki.
mallaaja 9.4.2012 16:03 Vastaa lainauksella
hups!! en muistanu kattoo kokoo,sori! toi on tosi aito ilmankin…
Kai S. 10.4.2012 21:55 Vastaa lainauksella
Ulkoilitutin muuta kalustoa lastauslaiturilla ja olihan se korkea. Joo kalustoa puuttuu vielä. Lienee nuo säiliöautotkin muutenkin korkeita. Btw. tuo toimiston valaistuksessa on vielä toivomisen varaa kun portaiden takana on tuuletus aukko, verkotettu. Valo paistaa ankarasti läpi sisältä olevan pahvilaatikon läpi. Maskina oleva pahvilaatikkossa (tehtaan tekemä) ei ollut tuuletusaukoille valoaukkoa ja tein sen tietenkin reijittämällä, nyt siitä tuleekin liikaa valoa ja valo oikaisee seinän läpi :(
maikhell 20.7.2012 06:32 Vastaa lainauksella
Erittäin hyvän näköinen..LEDit antavat aina malleihin astetta realistisemman kuvan!