Pienoismallit.net

P-51D Mustang

"Lou IV"

Juu elikkäs tässä olis viime syksynä aloitettu Tamiyan Mustangi. Malli on rakennettu suoraan laatikosta, paitsi istuinvyöt jotka on tehty maskiteipistä.

Osien sopivuus oli hyvä, ei tarvinnut kitata kuin siipien ja rungon välistä saumaa.
Malli on maalattu Revellin emaleilla ja siveltimellä. Vihreä on nro65, alumiini nro99 ja keltainen nro15. Lakkasin koneen Vallejon spraylakoilla. D-Day-raidat ovat siirtokuvia.
Koneen kuomu on uitettu Kiilto-muovivahassa ennen liimaamista.
Polttoainevalumat siipiin ja lisäsäiliöihin tein samalla tavalla kuin Jak-3:een, eli muovivahaa ja mustaa akryylimaalia. Pakokaasu- ja ruutijäljet tein Tamiyan Weathering masterilla.Yritin myös tähän koneeseen tehdä kulumia alumiinisävyllä, mutta jotenkin tulos ei ole mielestäni oikein hyvä. Antennilankahan tästä jäi taas laitamatta, en keksinyt miten saada lanka järkevän näköisesti kuomun läpi.

Koneyksilöstä en tiedä muuta kuin sen että sitä lensi Thomas J. Christian 361st FG:n 375th FS:sta ja että se oli yksi kone kuuluisasta "Bottishamin Nelikosta" ("The Bottisham Four"), josta löytyy paljon kuvia netistä. Näin jälkeenpäin katsottuna malli ei ole ihan esikuvansa mukainen, mutta en enää viitsinyt valmista mallia ruveta muuttelemaan.

Kommentoikaahan ja jos laitatte tähtiä niin laittakee myös sanallista arviota.

Kommentit

Tuo maalin kuluma sivuvakaajan johtoreunassa näyttää tyylikkäältä, sopivan epäsäännölliseltä. Mutta en olisi ehkä jatkanut sitä ihan noin pitkälle vakaajan ja sivuperäsimen yläreunaan asti, makuasia se tämäkin. Antennilangasta en kantaisi huolta, ei sitä minun silmääni näkynyt tuosta yksilöstä netistä löytyneistä aikalaiskuvistakaan. Renkaat näyttävät vähän turhan kiiltäviltä, ja nuo siipitankkien valumat ovat aika rajun näköiset… Mutta kaiken kaikkiaan hyvä malli kauniista koneesta.
Eikös kulumaa sais olla nokassakin jne,kuitenkin erittäin laadukkaan näköinen rakennelma.
Näin sunnuntai-aamuna on aikaa tsekkailla malleja.
Tämä tuli otettua, koska olet liittynyt kerhoomme. Onnittelut siitä!!
Mallista:
Tämähän näyttäisi varsi hienosti tehdylle. Maalaus, siirtikset oms ovat onnistuneet. Menikö se antennilanka tosiaan kuomun läpi?? Vai menikö se sisään tuosta antennin takaa??

Mutta mallina on juuri sopivasti kaikki kohdallaan. Nähdäänkö mallejasi marraskuussa Kuopiossa? Toivottavasti. Ovat loistokkaita.

www.pienoismallit.net/tapahtumat/2012/maalla-merella-ja-ilmassa-3/
T.T
AJ 12.8.2012 13:10 Vastaa lainauksella
Moi Riku,

Oiva P-51D pienoismalli Ltc. Thomas Christian Jr.:n Lou IV:sta. Jatkossa kannattaa käyttää saitin hyvää ja toimivaa hakukonetta Galleriasta, niin näet vastaavat rakennetut konetyypit ja tämä hieno Esko P:n esitys P-51D Mustang Lou IV:sta olisi löytynyt: www.pienoismallit.net/galleria/malli_8920/ Nimittäin ko. pienoismallin yhteydestä löytyy tarvittavaa lisäinfoa.

Mitään antennilankaa tässä koneessa ei ollut, niinkuin ei 'Stangeissa muutenkaan yleensä ollut, paitsi alkusarjojen. Nuo tekemäsi sivuvakaajan johtoreunassa olevat kulumajäljet on tässä yksilössä aivan turhia, sillä ns. "The Bottisham Four" valokuvassa kaikki lekot olivat erityisesti maalattuja, puunattuja ja kiillotettuja, joten niissä ei ollut käytönnössä katsoen mitään kulumajälkiä - googlettamalla löytyy helposti sekä musta, että värikuvat Lou IV:sta; niitä kuvia on itse asiassa melko paljon, mutta kuten itsekin toteat ettei lekomallisi ole esikuvansa mukainen.

En ole pienoismallituomari, enkä nipota pulttien yms…päälle, enkä edes erityisesti piittaa kaikesta turhasta AMS-roinasta, mutta kun tekee pienoismallia tietystä erityisestä (ja yleensä kuuluisasta) esikuvasta vaikkakin vain OOTB eli suoraan lootasta kannattaa panostaa referenssilähteisiin oli ne sitten kuvia tai tekstiä tai sekä että ja sitten tehdä parhaansa, että pienoismalli muistuttaisi esikuvaansa, vaikkakin siihen tulisi hieman "omaa tulkintaa/näkemystä".

No, joo tuo edellä oleva ei ole kritiikkiä pienoismalliasi kohtaan, vaan yritys antaa jonkinasteista neuvoa, sillä onhan pienoismalli määritelmän mukaan alkuperäistä huomattavasti pienempi kopio jostain esineestä, rakennuksesta tai muusta kohteesta.

Piristävä 'Stang jokatapauksessa, hyvin rakennettu ja viimeistelty ja onhan 'Stangit aina upeita koneita sekä aitoina, että pienoismalleina. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia AJ kommenteista ja neuvoista. En tullut maalausvaiheessa ajatelleeksi tuota kuluma-asiaa mutta nyt kun mainitsit niin niinhän tuo näyttääkin olevan. Ja onneksi se antennilanka jäi laittamatta kun sitä ei kerran ollutkaan :)

Timolle myös kiitokset kommentista. Olis kyllä meininki tulla Kuopioon ja tuoda joku mallikin jos ei vaan tule mitään estettä.