Pienoismallit.net

Tiger I Late

Pz.Abt. 510, Itärintama 1944

Moron!

Harrasteen riemua, joka jätkän ja miksei likankin, unelma on Tiikeri Ykkönen, panssarimallailun perusta ja tukipilari!

Malli on rakennettu suoraan askista poislukien ajovalolampun johdon suojaputken alamutka, se on kuparilankaa. Sarjan valu on tarkkaa, valmis zimmerit näyttää hyvältä ja kokonaisuuden kruunaa takakannen etsiverkot. Työkalut ja vaijerit ovat irto-osia ja työkalukiinnikkeiden kahvat on valettu vaunun kanteen. Tarkalla efektimaalauksella ne saa näyttämään vallan mainioilta! Muutenkin sarja on mukava ja helppo koota. Sarjan kaikki luukkujen hantaakit on irto-osia. Sarjassa tulee mukana pikkuinen merkkiarkki, jossa on merkinnät viidelle yksilölle. Malli on alunperin Skybow:n tekemä, mutta nykyisin siis AFV Clubin tuote. Ainoa napina mallissa on letkutelat. Saman valmistajan Sturm Tigerissä tulee muoviset irtotelat, mutta tässä ei. Oma mallini on ns välipalamalli joten en halunnut käyttää rahaa enkä varsinkaan aikaa irtoteloihin. Paikallinen mallailutavaratalo myy mallia tarjoushintaan 9,95 ja telasetti olisi maksanut 16,50…

Mallin esikuva on rymistellyt itärintamalla syksyllä 1944. "233"sta on muutamia kuvia joulukuulta -44, jolloin siinä näkyy runsaat käytön jäljet. Lokasuojat on saanut osumaa ja kaikki on jotenkin viutilossa. Oma mallini esittää tälläkertaa tuoretta yksikköön saapunutta vaunua, jolla on vähän keretty ajeleen ja tutustuun systeemeihin.

Maalasin mallin AKn ja Vallejon maaleilla, pöllytykset/viimeistelyt AKn litkuilla.

Mallailuterveisin,
Jari

Kommentit

Ihan mahtva wow
Masentavan makeen näköinen loota… vieläpä tuossa mittakaavassa, jossa ei saa alle edes Friulin ketjuja. Osaispa näin itsekin. No, nallekarkit ei aina mee tasan.
SS 20.3.2012 21:09 Vastaa lainauksella
On kyllä melkoisen hieno Tikru, todella tasapainoisen hyvä omaan silmään joka paikasta. Eipä mennyt kymppi hukkaan. Toiset osaa ja hyvä niin, tällaista laatua on aina hieno katsoa.
Jari Pietiläinen kirjoitti:
Masentavan makeen näköinen loota… vieläpä tuossa mittakaavassa, jossa ei saa alle edes Friulin ketjuja. Osaispa näin itsekin. No, nallekarkit ei aina mee tasan.
Ai…?

www.friulmodel.hu/en/atl-4807-tiger-i-late-type-tracks-i117/
Tatu H 20.3.2012 22:31 Vastaa lainauksella
Jari Pietiläinen kirjoitti:
Masentavan makeen näköinen loota… vieläpä tuossa mittakaavassa, jossa ei saa alle edes Friulin ketjuja.
Itseasissa Tiikeriin löytyy Friulit kyseiseen mittakaavaan.

Jaakko oli vikkelämpi! :)
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Jari Pietiläinen kirjoitti:
Masentavan makeen näköinen loota… vieläpä tuossa mittakaavassa, jossa ei saa alle edes Friulin ketjuja. Osaispa näin itsekin. No, nallekarkit ei aina mee tasan.
Ai…?

www.friulmodel.hu/en/atl-4807-tiger-i-late-type-tracks-i117/
Oho, niinpä näkyy! Oon tottunut vain noihin 1:35:n teloihin. Näkyyhän tuolla olevan myös 1:16:n teloja.
toivonen 21.3.2012 13:10 Vastaa lainauksella
Hyvin kasattu malli. osasten saumavälit Zimmerit -pinnoissa lienevät AFV:n bugi. (Zimmerit keulan vaakapinnalla arveluttaa. Joo, vanha hattu, mutta olen no-Z-there koulukuntaa)

Ruiskukin näyttää pysyvän mallarin kädessä.

Tästä tulee vielä hyvä malli. Mitä? Valmis? Mutta missä the Hefe touch?!
Terve!

Kiitos kaikille kommenteista. Joo, Friukkareita ja muovisia saa, ja se laittaa kuka haluaa, mä en. Suosittelen tätä seuraavaan weekend challengeen malliksi, sen verran helppotöinen malli on kyseessä. Ja jos ton tekee "valmiiksi" niin kurallahan niitä sarjan teloja saa sievisteltyä.

Toivosen mainitsema zimmeröity etukansi ei perhana käynyt edes mielessä, onneksi en päätynyt tekeen niitä ssPzAbt 102n malleja…Malli oli kyllä pikkusen pois omalta mukavuusalueelta mittakaavansa vuoksi joten tällä kertaa lopputulos on ton näköinen. Näin.

Mallailuterveisin,
Jari
Miulla on työn alla ja ihan viher-puna -maastocamoa vaille oleva Revellin 1:72 Tiikeri. Mietin miten sen maastokuvion toteutan… vedänkö pensselillä terävärajaiset "suikerot". Minulla ei siis ole mitään ruiskuvehkeitä vaan tuherran sudilla. Taidankin tehdä sinun kuviesi innoittamana sellaisen "epämääräisen kuivasively-hernerokan".

Hieno malli tuo sinun, ja antoi ideaa omaan pikkuvaunuprojektiin :D
AJ 22.3.2012 08:27 Vastaa lainauksella
Moi Jari, Aivan mainio Tikru I. Tuo AFV Clubin/Skybow:n 1/48 skaalan Tikru I on hyvälaatuinen ja osat sopivat hyvin yhteen ja se on helppo koota, kuten sanot. Mainitsemasi letkutelat ovat rakennussarjan ainoa puute, mutta ne voi kompensoida vaikka AFV Clubin omilla palateloilla.

Zimmerit keulan vaakapuolellakin on kuten pitää www.tiif.de/thread.php?threadid=33&sid=e2682a7ac01156bb836b5fa66bd8c10b

Kaikinpuolin erinomainen Tikru I! Parhain terveisin, AJ
Moi!

Kiitokset kommenteista Jussi ja AJ.

AJ, tuo linkkisi TIIF on huippu, siellä on vaikka mitä mielenkiintoista kuvia ja tietoa yksiköittäin. Sääli vaan että kuvat on noita pikkuruisia.

Mitä noi pyöreet lätkät tuossa keulalla on, onko ne paikkalappuja vai mitä?? Sama vaunu lienee ilman putkea tossa yhdessä kuvassa?

mallailuterveisin,
Jari
AJ 23.3.2012 08:32 Vastaa lainauksella
Moi Jari, Ole hyvä vaan. Joo, sama vaunu on pikkukuvassa ilman putkea ja pyöreät lätkät tosiaan on paikkalappuja.

TIIF saitti on Tikru kuvien ja periaatteessa Tikru tiedonkin kannalta netin paras saitti - saitin hemmot ovat omistautuneet tutkimaan jokaisen yksittäisen Tikrun (Tikru I & II plus Sturntiger & Jagdtiger) elinkaarta alusta loppuun. Jokainen TIIF kuva on olemassa/saatavissa originaalinakin - itse asiassa minulla taitaa olla kaikki tai melkein kaikki originaalit Tikru kuvat tai ainakin ne Tikru kuvat, jotka kiinnostaa minua, tallennettuna vähän sinne ja tänne - hankala aina välillä löytää minne olen piilottanut datan ja kuvat.

Itse asiassa yksi TIIF saitin tutkijoista on tehnyt luonnollisesti yhteistyössä muiden saitin tutkijoiden kanssa (David Byrden, Yann Jouault, Chris Brown, John Winner, Grant Hall, Evgeniy Muzalkov, John Winwood jne…) kivat kuvakoosteet tunnetuista Tikruista yksiköiden mukaan (isot kuvat ja kronologinen järjestys) tyyliin Tigers in Combat Vol. I ja II, mutta ehkä kenties systemaattisemmin, minullakin on ne kuvakoosteet jossain tallennettuna.

Pistä mailia vaan, jos kaipaat jotain tietoa tai kuvaa Tikruista, niin katsotaan miten voin auttaa, eiköhän jotain apua aina löydy. Parhain terveisin, AJ
Terve Jari, todella hyvin tehty kokonaisuus. En osaa muuta sanoa. Yst. terv. Kari
Hieno tiikeri, maalauskaavio näyttää hienolta. Rakennusjälki siistiä ja silmille ei hyppää mikään, ehkä aavistuksen enemmän pölyä ja kuraa tuo telapyörästö kaipaisi.