Pienoismallit.net

Merkava Mk. I

Ensimmäinen II MS:n jälkeinen mallini. Tamiyan malli oli kaikin puolin mukava rakennettava. Osat sopivat yhteen, niitä oli sopiva määrä, ohjeet olivat suht selkeät jne. Eli taattua Tamiyan laatua taas kerran. Malli on lisäksi suhteellisen halpa (omani maksoi n. 20 €), johtunee siitä että malli on vähän vanhempaa tuotantoa. Tämä taas toisaalta tarkoittaa sitä että etsiosia tai muita hienouksia ei paketista löydy. Toisaalta oli mukava tehdä vaihteeksi vähän suoraviivaisempi projekti.

- Maalattu lähinnä Tamiyan maaleilla
- Tehty suoraan laatikosta
- Suosittelut kaikille Israelin tankeista kiinnostuneille

Lisää tietoa Merkavasta: linkki.

Esko P.

Kommentit

"Ensimmäinen II MS:n jälkeinen mallini." Aika vanha olet;P En malttanut olla kommentoimatta;) Näyttää hyvältä, tasapainoiselta mallilta. Kuvat vaan on hiukan tummia
PhantomII 11.3.2012 15:35 Vastaa lainauksella
No juu, oikein on hiano ykkös-Merkava. Ulkoasu viittaa Golanin ylängöllä, mutaisilla panssariurilla suoritettuihin ajeluihin. Telatkin näyttävät hyviltä, vaikka gummilenkkiä ovatkin. Tuo ajovalon rakentaminen aukiasentoon tekee mallia elävämmäksi. Muutenhan Merkava on moniin muihin vaunuihin verrattuna detaljeiltaan hillitty.

Seuraavaksi uudempaa alatyyppiä sitten vain pöydälle?
Hivenenverran tummahkoista kuvista huolimatta näyttää oikein hyvältä Merkavalta. Ja jos näissä kuvausteknisissä asioissa saa vielä hiukan roikkua niin pakko kehua kuvakulmia,harvinaisen räyhäkkäitä "maaliosastoperspektiivin" kuvia! Ehkä yläpuolelta otettua kuvaa vielä kaipaisi.
Täytyy mennä vessaan ja sen jälkeen nostattamaan veren sokeria keittiöön. Siis tulee paha olo katsellessa tätä.
Ja eka toka-hässäkän mallisi. Millaisiahan seuraavat ovat?
Pojoni:
Oikein hyvän näköinen merkava. Pointsit suoraan lotjusta rakentamiselle! Tälläkin tavalla saa mallista varsin näyttävän.
Petri Lyy 11.3.2012 19:53 Vastaa lainauksella
Todella pitkästä mallailutauosta huolimatta hyvin onnistunut malli :D Eipä moitittavaa. Itsekin rakennan mieluusti yhdestä laatikosta, joskus kahdesta. Jos laatikossa on vain letkutelat, niin sitten mennään niillä. Nämä ovat onnistuneet. Vaunussa on kuraa sopivasti. Kaima mainitsikin ylävinkkelikuvan puutteesta, se haittaa kyllä kokonaisuuden hahmottamista.
Esko P. 11.3.2012 23:18 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista ja arvioista. Katsotaan josko saisin huomenna lisättyä kuvan yläpuolesta…

Letkutelat olisi voinut tosiaan vaihtaa parempiin, mutta muuten malli oli ihan ok näinsuoraan laatikosta tehtäväksi.

Esko P.
PhantomII 13.3.2012 09:44 Vastaa lainauksella
Nuo letkutelat kun tuntuu vaunumallareita aina hiukan vaivaavan: ovatko letkutelat kuitenkaan aina niin huonotkaan? Oikeiden vaunujen valokuvista päätellen ketjut eivät suinkaan aina roikkuneet eikä roiku nykyäänkään. Eri asia on, jos letkuissa ei ole lainkaan detaljeja, niin silloin ne tietysti näyttävät mallissa hiukan erikoisilta.

En tiedä olenko saita vai miten, mutta jos mallin hinta on vaikkapa juuri tuo n.20 eeroa - viiden kympin tai yli malleista puhumattakaan - ja siihen lisätään vähintään 30€:n irtotelat niin aika kallista, aika kallista? Telat ovat jo tässä tapauksessa itse mallia paljon hintavammat ja joka tapauksessa hinnaltaan n. 30€. Tai esimerkiksi tuolla yhteensä 50€:lla saa jo noin 2,5 Tamiyan ykkös-Merkavaa. Mitä kuitenkaan tekisin 2,5:llä Tamiyan Merkavalla, en osaa sanoa.

Toki irtoteloista saa oikean telaketjun, mutta vaunumalleissa kun panssarikin eli teräs on muovia. Toisaalta kuitenkin..?
Loistava Sotavaunu. Kuvat ovat hieman tummat,mutta mallihan on pääasia.
Jari L. 13.3.2012 10:40 Vastaa lainauksella
Hienosti toteutettu, letkuteloista huolimatta! Mutta oikeanpuolen pakkokaasujäljet, ne pitäisi olla vain siinä etukulman pienessä "reiässä" ei jäähdytysilman poistoaukossa.
-Jari
PhantomII 13.3.2012 11:14 Vastaa lainauksella
Käsittääkseni Merkava 1 savuttaa juuri tuosta jäähdytysilman poistoaukosta, joten tummuneet ritilät näin ollen olisivat ok?
Esko P. 13.3.2012 13:39 Vastaa lainauksella
Jari L. kirjoitti:
Mutta oikeanpuolen pakkokaasujäljet, ne pitäisi olla vain siinä etukulman pienessä "reiässä" ei jäähdytysilman poistoaukossa.
Huomasitte :)
Huomasin itsekin virheeni jo kuvat tänne lisättyäni. Homma on korjattu irl.

Esko P.
Ehdottomasti hyvin onnistunut malli - ihan hyvä nähdä välillä sellainen 1/35 skaalan tankki, joka on rakennettu ilman mitään "after market" osia.

Toisaalta olen kyllä erittäin pettynyt, että kukaan tällä palstalla vaikuttava ei ole vieläkään rakentanut mallia Merkavasta tällaisessa tilanteessa: media.moddb.com/images/groups/1/3/2074/merkava.1.jpg
Esko P. 13.3.2012 14:18 Vastaa lainauksella
Raimo Leino kirjoitti:
Toisaalta olen kyllä erittäin pettynyt, että kukaan tällä palstalla vaikuttava ei ole vieläkään rakentanut mallia Merkavasta tällaisessa tilanteessa: media.moddb.com/images/groups/1/3/2074/merkava.1.jpg
Sama täällä…
On tullut varmaan vähän "sanomista" ton jälkeen :)

Esko P.
^ Kyseessä lienee jokin outo israelilainen öljynporaustapa.

;-)
SS 13.3.2012 16:00 Vastaa lainauksella
Enpä näistä uudemmista tankeista paljoakaan tajua, mutta pirun hyvältähän tämä kokonaisuudessaan näyttää, alaosien sääistys ja elämänmerkit jopa todella päheiltä. Taattua Esko P.-laatua.
Eipä ole mennyt 20 ekeä hukkaan. Komia malli!
Esko P. 22.3.2012 17:32 Vastaa lainauksella
Sain vihdoin lisättyä kuvia yläosasta… "Studion" pystyttäminen on aina jotenkin niiiiin vaivalloista…

Esko P.
Jep,oikein hyvältä näyttää!