Pienoismallit.net

Ferrari 158

Italian GP 1964 John Surtees

Ikuisuusprojekti valmistui viimein… Malli on hankittu vuonna 2006 ja rakentelukin aloitettu samana vuonna. Pidin välillä sellaisia vuoden "inspiraation keräily" -pausseja ja hukkasin siinä sivussa jopa mallin vacu-lasitkin, mutta vaikeuksien kautta voittoon, kuten sanotaan :)

Rakennussarja kuuluu Tameon World Champion -tuotesarjaan (WCT xx) ja siinä on 287 osaa. Kyseisen sarjan mallit ovat ns. Super Kittejä, mikä tarkoittaa täydellisiä moottoreita ja irroitettavia katteita. Sarjassa on mukana dekaalit vuoden 1964 Italian ja Saksan kisoihin. John Surtees voitti em. kisat matkallaan '64 F1 maailmanmestariksi. Rakentamani mallin esikuvana on Italian GP:n voittoauto.

Vaikka Tameo onkin tunnettu huippulaadustaan, esiintyi tässä mallissa muutamia korjausta vaativia asioita. Esimerkiksi katteita piti ohennella aika rankasti, muutama moottoriin tuleva jäähdytysnesteputki piti käytännössä tehdä itse uusiksi ja vaihdelaatikon päällä oleva rivoitus on omaa käsialaa hankalan valusauman ansiosta.

Mallin monokokki rakennetaan kokonaan fotoetsiosista. Tässä kohtaa täytyy nostaa Tameolle hattua, sillä tarkkuus ja sovitteet ovat huippuluokkaa. Johdotukset ja suurin osa putkista on lisäilty malliin itse. Punainen pääväri on maalattu Tamiyan TS-8 Italian Red spray-maalilla suoraan purkista. Katteet on lisäksi vielä lakattu ennen kiillotusta, mutta monokokin punaisia alueita ei.

Malli on vitriinissä ja tulevissa näyttelyissä kuvissa näkyvän puualustan päällä.

Kuvia rakenteluvaiheista löytyy tuolta: www.fcma.fi/FCMABBS/viewtopic.php?f=4&t=2750

Kommentit

Hyvä että istuin sohvalla enkä pöydän ääressä nähdessäni tuon mallin, olisi nimittäin tullut alaleuka kipeäksi pöytään kolahtaessaan. Tuo kolikkokuva viimeistään havainnollisti minulle minkä sortin taidonnäytteestä tässä on kysymys. Kerrassaan upea.
Eipä tästä voi kun täydet pisteet laittaa. On se hieno!
Huh, livenä tämä vasta pääsee oikeuksiinsa. Kolikkokuvasta huolimatta on kyllä hankala päätellä, että minkäkokoinen laitos se oikeasti on. Nuo edelliset rakentamasi Tameot olivat livenä aivan uskomattomia. Niin tulee tämäkin olemaan. Mahtavaa jälkeä näin pienessä scaalassa.

Edit: Mistä tuollaisia alustoja saa?
HUHHUH. On kokoonsa nähden kyllä huippua. Kadehdittavaa jälkeä ja alustalle laitettuna kokonaisuuspojot nousee. Kylläpä siinä on taas ainesta viikon malliksi.
Muistaakseni J:kylässähän sulla oli myös se saman skaalan formula ja ihmattelin jo silloinkin miten siistiksi pienen mallin voi rakentaa.
T.T
Kiitoksia kaikille kommenteista :)
Niko Lindström kirjoitti:
Edit: Mistä tuollaisia alustoja saa?
En ole nyt ihan satavarma, mutta luulisin, että olen ostanut tuon Miika Bergdahlilta. Hän myy niitä tapahtumissa Combat Modelsin osastolla.
Timo Rissanen kirjoitti:
Muistaakseni J:kylässähän sulla oli myös se saman skaalan formula ja ihmattelin jo silloinkin miten siistiksi pienen mallin voi rakentaa.
T.T
Jyskälässä ollut malli oli täällä PM.NET:issäkin nähty 1:64 Ferrari 126CK, eli se oli tätäkin pienempi. Tällä hetkellä kyllä tuntuu, että seuraava malli on 1:12 formula, ettei tartte kokoajan tihrustaa ;-P
Nämä ovat tylsiä nämä sun mallit, aina täysin virheettömiä eikä katsoja saa mitään riemua vikojen löytämisestä;-) Näissä ei todellakaan ole muuta vikaa kuin tuo mittakaava, joka edellyttää mikroskoopin käyttöä katselemiseen. Ilolla otan vastaan uutisen seuraavan mallin mittakaavasta, nyt tällainen keskinkertainen mallarikin saattaa jotain nähdä:-D Alustalla olisi kiva nähdä hieman vaikka asfalttia mallin alla ja ehkä vielä Surteesin kypärä lisärekvisiitaksi, niin näytteillepanokin olisi täydellinen. Nyt kalibroimaan silmiä Lontoon Bussin kimppuun.
No onpas malli! Huikea hieno noin pieneen mittakaavaan. Erityisesti moottorin yksityiskohdat ovat kunnioitusta herättäviä. Onnittelut pitkät projektin valmistumisesta. Lopputulos on kyllä työn arvoinen!
Kosander 11.3.2012 14:42 Vastaa lainauksella
Aivan mahtavaa jälkeä. Pidän kyllä todella näistä vanhoista formuloista.
paavo p. 11.3.2012 16:40 Vastaa lainauksella
Ohhoh! Onpa taas pro-mallarit olleet vauhdissa, eipä tuosta muuta voi sanoa, mahtavaa jälkeä :-D!
paavo p. kirjoitti:
Ohhoh! Onpa taas pro-mallarit olleet vauhdissa, eipä tuosta muuta voi sanoa, mahtavaa jälkeä :-D!
Niin on. Jos olette lukeneet "lööppi"-sivulta "ARVOSTELUPERUSTEET?", niin aika hitsin vaikea on mm. tällaisen mallin kohdalla miettiä pojoja.
Varmaan lähes jokainen mietiskelee täysiä tai puolta vailla täydet.
Mutta kun skaala olisi 1-10, niin olisi helpompi.
Tämä on vain siis oma näkemykseni. Moni on muuta mieltä ja onneksi on.
Vakavastihhan tätä hommaa ei kannata ottaa.
T.T
Kiitoksia kaikille kommenteista! :)
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Etukäteen jo onnittelut viikon mallista.
AJ 18.3.2012 11:58 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Komppaan kaikkia ylläolevia kehuista. Viiden staran arvoista promallarityötä - ihailtavaa, uskomatonta ja loistavaa jälkeä! Pienoismallitaideteos! Parhain terveisin, AJ
Onnea Viikon mallista. Taisin tuossa 11.3. jo ennustaakkin tätä viikon malliksi.
Olet tämän ansainnut ja älä siirry isompiin kokoihin. Jos siirryt, niin meiltä muilta alkaa jo into hiipua. :D
T.T
Todella hienoa. En ole ikinä tajunnut, kuinka tämän mittakaavan taiturit osaavat pitää työnjäljen niin puhtaana pölystä ja roskista.