Pienoismallit.net

KV-II

Beta-versio

Olen tehnyt tänne jo yhden isotornisen KV-kakkosen, mutta kun ei vaikuttanut onnistuneelta, piti tehdä uusi. Eräänlainen beta-versio siis.

Tässä siis Zvezdan näkemys aiheesta. Tuli vähän heräteostona, kun samassa paketissa kulki muuta tavaraa. Jälkikäteen: Tämän olisi voinut jättää tilaamattakin, sillä runkoa kasatessa osia sai oikeasti vääntää suoriksi, että sopivat kohdilleen. Kummallista kovaa muovia, mutta saipa askarrella. Ei ollut ihan viikonloppumalli.

Valurangoissa vuosilukuja 2008 ja 2011. Paketin päällä 2011, eli pitäisi olla tuoretta tavaraa, mutta ei ihan parasta laatua. Viisivuotissuunnitelma ei ilmeisesti sisältänyt ihan kaikkien tarvittavien osien valamista tällä kertaa. Etsi kuvista virhe eli puuttuva osa, niin saat pitää kaikki papukaijamerkkisi :D

Zvezdan tarjoamat telat osoittautuivat niin hankaliksi toteuttaa, että tilalle tulivat nurkkiin jääneet Trumpeterin vastaavat muovipalat.

Maaleja on käytetty monenlaisia. Alkuperäinen tarkoitus oli kokeilla palstalla käydyn erään keskustelun innoittamana, ovatko muut kuin Tamiyan maalit sittenkään niin huonoja. No, eivät ole, mutta ei tästäkään ihan ilman Tamiyaa selvitty. Pääasiassa on käytetty AK/Vallejoa paketista, jonka kannessa on "ruma sana" eli M-sana.

Litkuja Migiltä ja AK:ta tuli niin monesta purkista, että on vaikea enää tarkalleen luetella mitä tuli käytettyä. Kurassa on sementtipohjaista tasoitetta.

Malli sijoittuu kesään 1942. Tornin kylki julistaa, että "Puolesta kotimaan".

Kommentit

Vau! Sinulta alkaa tulla malleja kuin sota-aikaan tehtaista.
Varsin onnistunut malli ja pintakäsittety kruunaa koko mallin. Vanhennus käytön jälkineen hivelee kyllä silmää. Litkut yms. toimivat.
Ison homman olet tehnyt, vaikkakin Zvezdasta minulla on vaan positiivista kerrottavaa.
Aikoinaan sieltä tuli tosiaan viisivuotissuunnitelmilla tehtyjä malleja, mutta nykyisin ovat olleet hyviä.

Tosin näitä tankkeja en vielä ole rakentanut, koska en niistä osaa tehdä varmaankaan juuri miltään näyttäviä.

Arvioni ja kommentteja antaessani perustan sen omaan näkemykseeni, vertailen muiden tekeleisiin ja referenssikuviin.

Tämä on aivan aidon näköinen. Huutaa alustaa tai dioraamaa.

Tuo kirjoittamasi" Etsi kuvista virhe eli puuttuva osa…" On aika pirun hyvä kikka saada mallarit katselemaan kuviasi uudelleen ja uudelleen.
Mainostemppu!
Minä en löytänyt, mutta kuvia kyllä katselin mineen kertaan ja se oikeastaan innoitti antamaan tätä palautetta.
VAUVAU!!
T.T
Varsin mainio isotorninen KV. Metallia kaipaisin telapyöriin ja telojen sisäpinnoille.
Puuttuva osa on runko-pk:n kalotin panssarisuojus… ;)
Katsoin oletuskuvasta, että hyvin näkyy Friulit istuvan, mutta eivätpä sitten ihan olleetkaan Friulit. ;)
Mielestäni tämä on tähänastisista malleistasi kirkkaasti paras, mikään ei pomppaa silmille hyvin tasapainoisesta kokonaisuudesta. Nice! :)
Petri Lyy 10.3.2012 10:34 Vastaa lainauksella
Huomenta päivää

T.T. on tavallaan oikeassa mainostempusta. Mallissa pitäisi olla katsojaa varten joku koukku, mutta tässä sitä ei ole. Tornin takaseinästä puuttuu siis koukku. Heh. Kaikki muutkin vastaukset ovat varmasti oikeita, mutta tuota nyt lähinnä ajattelin.

Kiitokset muillekin kaikista sanallisista kommenteista, joita saisi tulla aina enemmänkin.
Moi Petri!

Hienon mallin olet tehnyt! Malli on mun silmään kivan sotkuinen, antaa mukavasti kontrastia tuolle vihreälle värille. Vaijerit olisin ehkä maalannut jollain harmaalla, mutta taitaa olla niitä kuuluisia makuasioita!

Hauskat kuvakulmat ja hyvät kuvat!!!

Mallailuterveisin,
Jari
Hivenen ristiriitainen malli.

Kuvat hyvät, maalaus hyvää, osittain säistäminenkin hyvää mutta se missä mielestäni on mopo lähtenyt lapasesta on tuo pölytys. Nyt se on jotenkin luonnottoman oloisesti ikäänkuin pilvinä mallin päällä paikoin peittäen muuten makean pinnan.

Ja tietenkin nuo kupariset vaijerit…
SS 10.3.2012 15:33 Vastaa lainauksella
Mä kyllä pidän todella paljon tämän dynaamisesta pintakäsittelystä.

Koskas tulee diorama samalla laadulla, niin näen mielessäni sulta upean dion.
Petri Lyy 10.3.2012 16:01 Vastaa lainauksella
Iltapäivää arvoisat kommentaatorit.

Punervat vaijerit ovat kansikuvataiteiljoiden "syytä". Toisaalta käyttämätön teräs ottaa väriä pintaansa aika äkkiä. Ei tartte kun kävellä jonkun VR:n lastauspaikan ohi niin tommosiakin näkee. Seuraavat vaijerit teen eri tavalla.

Pölytys on "hiinä ja hiinä". Lievästi meni tukkoon, seuraava malli sitten herkemmällä kädellä.

Dioraaman tekoa pitäisi edes kokeilla, juu, mutta voi olla kylmiltään vaikea. Tankkiromujen säilyttelykin vaatii hyllytilaa ihan kivasti, ja alustojen kanssa tila loppuu vielä nopeammin. Tietysti sopii miettiä, kannattaako kaikkea säästää. Ja maisemassa pitäisi olla figuja, ja nekin on oma hommansa.
Komia KV. Malli on yhtä loistava, kuin sinulta on aiemminkin totuttu näkemään, mutta pölytys on ehkä hieman mennyt yli. Suosittelen dioraamaa tälle, vaikka se tilaa viekin enemmän. Itselläni(kin) on aina jäänyt suunnitteluasteelle diot, ehkä pitäisi vielä joskus kokeilla sitäkin. Tykkään maalipinnasta ja hyvin näyttää Trumpan telat istuvan paikoilleen. Jatka samalla linjalla. :)