Pienoismallit.net

Corsair F4U-1

Birdcage

Erikoisesta siipiratkaisustaan tunnettu Corsair lienee sen verran tuttu kaikille jotten siitä ala suurempaa luentoa pitämään. Alunperin kone oli maakenttä käytössä mutta myöhemmin sen käyttö vakiintui tukialushävitäjäksi. Wikipedia kertoo koneen olleen osaavissa käsissä tehokas mutta toisaalta hyvin onnettomuus altis.

Vanhasta Hasegawan sarjasta oli nautinto kasailla tätä mallia. Esimerkillisesti osat natsasi kohdilleen valujäljen ollessa hienoa. Ohjaamo ei detaljeilla pröystäile mutta muuten tuon detaljointi on hyvä. Sarjasta en löydä moitteen sijaa. Maalattu oma sekotuksilla jotka on Tamiyan väreistä sekoiteltu. Lakattu Italerin mattalakalla. Antenni EZ lineä.

Kommentit

Sen verran komea etten nyt keksi juuri mitään parannettavaa.
Hiekkakentällä olevaksi ehkä pölyä kumeihin. Hieno kone kaikenkaikkiaan. :)
(Sori, tuli puoli tähteä liian vähän. Liian hätäinen etusormi…)
Vau. Upea malli.
Alapuolen pakokaasuvanat onnistuneet, kuin myös ruutijämät.

Onko joissain kohti tuo maali aika paksua? Peittää paneeliurat.
Tosin sininen kuuluu niihin väreihin, että jos pohjamaalia ei käytä, niin ei se maalikaan peitä. Niinkuin joku Revellin keltainen.

Pientä tarkkuutta lisää myös siirtiksiin. Oiken siiven "astinlauta" ei ole ihan kohdallaan.

No aloin jo saivarrella, mutta pikkuvirheet ovat tässä skaalassa digikameralla armottomia.
T.T
Kokonaisuuteen olen aina painottanut ja tässä mieltymykseni:
Paavolta jälleen hienoa työtä. Corsairissa on kieltämättä varsin mielenkiintoinen siipiratkaisu…
Tykkään itsekkin noista pakokaasuvanoista ja yleisesti malli näyttää hyvälle. Maalaus on minusta onnistunut, ehkä siellä täällä maali on hieman paksuhkoa, mutta ei se minusta kokonaisuutta heikennä ainakaan hirveän paljoa. Rakennuspuolelta en löydä suuria virheitä, joten kaikenkaikkiaan onnistunut malli jota ainakin itse pysähtyisin näyttelypöydän eteen katsomaan hieman pidemmäksi aikaa.
Maali ei varmaankaan ole liian paksua kun se on ruiskulla maalattu, mut tuo lakka saattaa tehdä sen vaikutelman. Se on pensselöity kun en enää viitsinyt lähteä ruiskuttelemaan:) Ois kyl kannattanut. Ja ropeli on sprayllä maalattu et sekin saattaa olla paksuhkoa.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Maali ei varmaankaan ole liian paksua kun se on ruiskulla maalattu, mut tuo lakka saattaa tehdä sen vaikutelman. Se on pensselöity kun en enää viitsinyt lähteä ruiskuttelemaan:)
No uskon mallin tekijän kertomaa. :) Taitaa se sitten lakka tehdä tuon vaikutelman.
Maukkaan näköinen " Lintu-Häkki Corsair". Minusta pakokaasu jäämät hyvin toteutettu.
Dekaaleissa ehkä hieman liiallista kiiltoa. Voi tietysti johtua kuvista, mutta muutenhan malli on aivan perfekt.
Komea corsair, eipä äkkiseltään uskoisi pikkuskaalan lekoksi. Kulumaa ja käytönjälkiä sopivasti, kuvat hyvät ja selkeät. Enpä juuri moitittavaa löytä:)
Kaikin puolin hienosti onnistunut seitenkakkonen. "Astinlaudat" ovat ainoa silmiin pistävä miinus, jompikumpi täytyy olla väärässä kohdassa vai oliko ne Corsairissa epäsymmetrisesti. Joka tapauksessa muuten hyvä.
Piti ihan tutkia tuosta mallista nuo mainitut akselmapaikat ja onhan tuo toinen perhana väärässä kohdassa. Olkoon siinä, menee todennäköisesti vaan huonompaan suuntaan jos alan korjaamaan:)
Oikein komea lintuhäkki se siin' kentällä seisoo.Hyvin onnistunut Corsair kyllä.
Heips Paavo! Jälleen onnistunut malli. Luulin ensin 1:48 ksi. Corsair on muutenkin hieno leko ja olet onnistunut toteutuksessa oikke hyväst!
Kiitokset kommenteista. Olen itsekkin tyytyväinen lopputulokseen.
Erittäin hyvällä maulla olet laittanut noita kolhuja ja vanhenemisen merkkejä.
mallaaja 6.4.2012 07:57 Vastaa lainauksella
www.sbccphoto.org/Photos/Gallery/933.jpg on tuo corsair sitte hieno!!