Pienoismallit.net

Stuart M5A1

Early production

Jyväskylän pienoismallitapahtumasta tarttui mukaan tämä AFV Clubin Stuart -sarja ja innostuinkin yllättäen heti rakentamaan sen. Malli oli varsin nopea rakentaa, osia ei ihan hirvittävää määrää sarjassa ole. Laatikosta löytyvien osien lisäksi käytin rakentamisessa joitakin eduardin etsejä mm. etulamppujen suojuksissa ja työkalujen kiinnikkeissä. Lisäksi konekiväärien piiput korvasin Aberin metallisilla versioilla.

Malli on maalattu kokonaisuudessaan Tamiyan maaleilla. Washit ja filtteröinnit öljyillä, pöly ja kura Migin pigmenteillä. Figuuri on Dragonin US Tank Riders -laatikosta.

Kommentit

Tasapainoinen ja silmää miellyttävä kokonaisuus. Rakentelusta ja maalauksesta ei löydy isommin pahaa sanottavaa:)
Onko nuo ajovalot maalattua umpimuovia, vai kirkasta muovia? Ne näyttävät vähän sumeilta. Loistavasti onnistunut figuuri antaa hyvin mittakaavaa vaunulle.
Jaakko 4.3.2012 12:05 Vastaa lainauksella
Tämä oli Tampereella vähän muiden mallien takana, mutta näistä kuvista voin tyytyväisenä varmistua etten suotta äänestänyt sitä yleisön suosikiksi. Äänestin toki senkin takia, että ajattelin sen syrjempään asetettuna pienehkönä kokonaisuutena jäävän ilman ansaitsemaansa huomiota. En ole minkään asteinen Stuart-asiantuntija, mutta kun kaikki näyttää sekä hyvältä että uskottavalta, niin annoin täälläkin sitten täydet pisteet. Erityisesti miellyttää mittoihin ja muotoihin hyvin suhteutettu modulaatio ja realistinen viimeistely. Säistys on kuin suoraan alustaksi rakennetusta maastosta. Figuuria enempää siihen tuskin olisi kannattanutkaan tavaraa sijoittaa.
SS 4.3.2012 13:11 Vastaa lainauksella
Jaahas, taas olisi näköjään huippulaatua tarjolla. Todella toimiva kokonaisuus loistavalla jäljellä kautta linjan. Vaunusta muovisuus kaukana ja se näyttää todellakin "oikealta". Figun vähän pereinteisestä poikkeava asento tuo mielestäni vielä tähän vähän lisaa ja varmistaa sen, että tämä jää varmasti mieleen kummittelemaan.
Ajovaloja lukuunottamatta, aivan mielettömän hyvä vaunu ja vielä parempi figu.
Tänään onkin näköjään karkkipäivä. On niiin namu työ, että. Loistava kokonaisuus, erinomainen toteutus. Ajovalot jäävät pikkuseikaksi. Tässä on paljon opiksiotettavaa.
OHARi 4.3.2012 15:23 Vastaa lainauksella
Kyllähän tälläistä mallia kelpaa katsella. Kokonaisuus oikein hyvä.
Kiitos kommenteista!

Tosiaan sarjan yksi heikko kohta on nimenomaan nuo ajovalot, joissa ei ole lasiosia ollenkaan. Tyydyin maalaamaan nuo mallin ohjeiden mukaisesti hopealla, mikä ei tietenkään ole kovinkaan optimaalinen ratkaisu.
No se. On taas sellainen malli, että kuvia piti katsella useaan kertaan.
En sillä, että olisin virheitä etsinyt, vaan kun on niin aidon näköinen.
Tankin kaikki pikku detaljoinnit litkutuksineen ja varjostuksineen toimivat ja hattua nostan.
Figukin hiton hienosti aseineen maalattu ja varjostettu.
Moitetta en ala edes hakemaan. Häkellyttävän upea.

Uskoisin olevan viikon malli.

Tampereen tuloksia odotellessa, osallistuiko tämä dioraama- vai isompaan sotilaskalustoluokkaan? Ja tuliko "pyttyä"?
T.T
Aivan mahtava…!
Vaunun modu toimii loistavasti ja vanhennukset eivät ole menneet överiksi lainkaan. Figu on myös loistava lisä.
Alusta vaan jotenkin tökkää meikäläisen silmään, johtuu ehkä noista (yli)pitkistä heinostä ja eri värisävyjen puutteesta.
Tästä johtuen "vain" 4 tähteä. ;)
Timo Rissanen kirjoitti:
Tampereen tuloksia odotellessa, osallistuiko tämä dioraama- vai isompaan sotilaskalustoluokkaan? Ja tuliko "pyttyä"?
Tämä osallistui 1:35 sotilaskalustoluokkaan. Pytty tuli, mutta kylläkin tuolle panzer III:ni, ei tälle mallille :)
Täydet olisi ollut paikallaan jossei nuita ajovaloja olisi. Onko ne maalattu jollain chrome silverillä tai vastaavalla? Figuuri aivan mahtava! Hjuva!!
Seppo Valjakka kirjoitti:
Täydet olisi ollut paikallaan jossei nuita ajovaloja olisi. Onko ne maalattu jollain chrome silverillä tai vastaavalla?
Juu, GW:n mithril silverillä taisin nuo maalata.
Morjens Marko!

Komee Stuart, omaan silmään vallan mainio OD, tuommoiseksi sen just miellän. Telat on hiton hienot!
Litkutukset on feidanneet kirkkaan valkoiset merkinnät todella makeen näköisiksi.

Ainoa mutina tulee chippauksesta, se on ikäänkuin kesken. Rungon yläreunoissa on rajut chippaukset, helkkarin hienosti toteutettu, mutta kyljissä ei ole mitään? Eli samoilla chippausväreillä pistettä ja pilkkua, viivaa ja naarmua, niin avot!!! Koita vaikka seuraavassa mallissa.

Mallailuterveisin,
Jari
Kiitos kommentista Jari! Hyvä pointti tuo chippaus, en tullut itse tuota ajatelleeksi. Tosiaan olen tähän asti toteuttanut tuon foamin palalla töpöttämällä plus lisäämällä vaaleita kohtia pensselillä chippien alle. Tällä konstilla chipit tulevat lähinnä kulmiin, kuten tässäkin on käynyt. Seuraavaan malliin pitää tosiaan koittaa lisäillä chippejä myös pintojen keskiosiin pensselillä.
Onnea viikon mallista.
T.T
Teemu Lax 12.3.2012 15:25 Vastaa lainauksella
Onnea tittelistä, tuli jotenkin Sheperd Paine mieleen tuosta od:sta. tosi hyvän näköinen ja figut on hallussa hienosti…
Onnittelut hienosta mallista! yleisilme miellyttää silmää,varsinkin värisävyt,kuraukset on onnistuneet ja hieno figuuri kruunaa kokonaisuuden.