Pienoismallit.net

Do-335 A-12

Nachtjäger

Vanhempaa tuotantoani, malli joka herätti uudelleen rakkauden vanhaa harrastusta kohtaan. Nuorena tuli mallailtua tosi paljon mutta sitten jotenkin kyllästyin/turhauduin koko hommaan ja pidin pitkän tauon. Hyppäys alkuvuoteen 2011, jälleen pienoismallikauppaan eksyneenä tuli ostettua kyseinen malli. Do-335 on aina kiehtonut meikäläistä. Toisen maailmansodan nopein mäntämoottorihävittäjä, nerokas yhdistelmä yksi- ja kaksimoottorisen lentokoneen välillä. Ja tyylikkyys jota löytyy ainoastaan teutoni-koneista.

Rakennussarja itse on vanha, paanelirajat ovat korotettuja ja detaljit ovat nykystandardeilla karuja. Kittiä vaaditaan jonkun verran, mutta rakentaminen on suoraviivaista. Sarjasta voi vaihtoehtoisesti rakentaa joko yksi- tai kaksipaikkaisen version. Oma mallini esittää kuvitteellista yö-hävittäjää, joka toimi pohjois-Saksassa alkuvuodesta 1946. Osa siirtokuvista on omasta laatikosta löydettyjä. Hakaristit ovat aero masterin arkilta. Malli on maalattu pensselillä vallejon akryylejä käyttäen.

Omia huomioita näin jälkikäteen katsoen:
- Taisin vähän kompastua tuon maalauskaavion kanssa, näyttää aika villiltä :- D
- Tärkeä opetus tästä mallista oli se, että älä koskaan piirrä maalauskaavion ääriviivoja kuulakärkikynällä -> reaktio lakan kanssa on aika jännä.
-Pakokaasuvanat ja chippaukset lähinnä hymyillyttää, näyttivät paljon paremmilta silloin kauan sitten.

Ps. Tiedän että A-12 ei ole Do-335 yöhävittäjä versio. Malli on koottu revellin ohjeiden mukaan ja kaikki omituisuudet menevät muutenkin what iffin piikkiin

Kommentit

Sääli että kuvat ovat noin tummia. Olisi ollut kiva tutkailla tarkemmin vaan kun ei näe. :(
Heikki Honkanen kirjoitti:
Sääli että kuvat ovat noin tummia.
Nii mutku tämähän on yöhävittäjä - ja yöllähän on pimeetä ;-)

No juu, siis lisää valoa kansalle minäkin tässä toivoisin. Tämä näyttää kyllä ihan hyvältä näin hämärässäkin, mutta niitä kuuluisia yksityiskohtia ei oikein pääse tutkailemaan. Joten en arvostele tähdillä vielä mitään, kun en kunnolla näe lopputulosta. Maalauskaavio on jännän näköinen.
Tää näytää ihan hyvältä vaikka onkin tummat kuvat .
Kiitokset kommenteista, lisäsin uudet kuvat, ovat ainakin valoisempia ellei muuta. Pitäisi varmaan hankkia erivärisiä taustapahveja näitä vaaleita malleja varten.