Pienoismallit.net

Spitfire Mk.Ia

Vastoinkäymisten Spitfire. Uutta Airfixia edustava Spitti. Paikoin ehkä liiankin tiukat sovitteet osissa, mistä alkoivatkin ongelmat. Elikkäs ohjaamon sisusta on hyvin yksityiskohtainen, kun vertaa vanhemissa olevaan pelkkään penkkiin. Ohjaamo oli hankala saada sopimaan rungonpuolikkaiden sisuksiin, mutta omasta mielestäni onnistuin kuitenkin, kunnes tuli aika laittaa siivet. Ne sai kyllä paikalleen, mutta sen jälkeen niissä ei ollut V-kulmaa lainkaan. Noh, ei hätiä. Rouvalta hiustenkuivain lainaan ja lämpöä kehiin. Siivet sain sinnepäin, mutta takapakkia tuli sulaneden potkurin lapojen muodossa! Lavat pois ja kittiä kehiin, tehdään sitten lentävä malli ja ryöstin vanhasta Whirlwindin paketista jalustan. Maalailtu siveltimellä ja Vallejon väreillä. Kokeilin nyt ensimmäisen kerren Xtracrylixin mattalakkaa, jätti ehkä enemmänkin satiinisen pinnan. Pakokaasut ja ruutivanat tehty Vallejon pigmentillä. Tämä yksilö kuvaa Biggin Hillissä -40 toiminutta 610. laivueen konetta. Pitänee muuten hommata noita jalustoja jemmaan, kunhan niitä taas Airfixilta saa (on tulossa).

Kommentit

Kyllä tämä ilmojen kaunotar on kauneimmillaan lentäessään - nimittäin, kun sen "tassut" ovat esillä, niin sen muodot kärsivät todella pahasti.
Tuosta oletuskuvasta tulee ainakin minun mieleeni leffa Battle of Britain - voin melkein kuulla miten konetta lentävän tuoreen pilotin korvakuulokkeisiin särähtää kouluttajan piruilu - TAKATAKATAKATAKA - kouluttajan Spitfire syöksyi kimppuun auringon suunnasta, eikä kokematon pilotti huomannut mitään ennenkuin oli jo myöhäistä.
Näyttää että hiustenkuivain onnettomuus on ollutkin siunaus. Spitti on paljon kivemmän näköinen lennossa. Ei virheitä ainakaan minun silmään osu. Tommoinen ois kyllä nätti työpöydällä.
Ps Kiitos Raimo, päässä soi nyt battle of britainin tunnari :-D
PhantomII 18.2.2012 16:23 Vastaa lainauksella
Jep, samaa mieltä kuin mr. Leino. Lisäisin vielä kommentin viimeistelystä: koska mallissa on aika tymäkät paneeli ym. urat, lienee paras jättää ne juuri näin litkuttamatta. Ainoastaan joitain uria voi ehkä korostella.

Ihan kivan mallin Airfixin uudesta Spitistä (ja Spiteistä) saanee ja millä hinnalla! Tuo retro jalusta tuo mieleen kultaisen 1970-luvun.
Airfixin jalustaa on jo ollutkin ikävä. Jospa Hasegava,tai Tamiyakin voisivat sen "kopioida".