Pienoismallit.net

Nakajima KI-44 shoki tojo

KI-44 Shoki(paholaisen tappaja)oli japanin ilmavoimien hävittäjä toisessa maailmansodassa.
Kone osoittautui mainoksi torjuntahävittäjäksi liittoutuneiden pommikoneita vastaan hyvän aseistuksensa ja suuren nousunopeutensa ansiosta.
Miinus puolena suuri sakkaus nopeus ja ketteryyden puute.
Japanilaisten sodan aikana kiinaan hylkäämiä Tojoja oli kiinalaisten käytössä ainakin vuoteen 1950 asti, koneiden lentäjät sodan jälkeen kiinassa olivat suurimmaksi osaksi japanilaisia palkkasotilaita.
Hasegawan varsin mainio malli,mistä johtuen valmistui omalla mittapuulla todella nopeasti eli noin 4 viikossa.
Pohja maalattu alcladin alumiinilla,vihreät camokuviot maalattu ruiskulla tamiyan IJN dark greenillä,
lakkaus alcladin matt kotella.

Kommentit

Ompas hieno! En ole aikaisemmin törmännyt malleihisi aikaisemmin, jostakin syystä. Pitääpä laittaa sinut seurannan alle;)

Hienosti maalattu ja vanhennettu! Sopii hyvin japsikoneisiin raskas vanhennus. Näistä japsikoneista en tiedä mitään niin en voi etsiä virheitäkään:)

Lisää malleja kehiin vaan!

Ps. Nyt tuli himo tähän malliin:D
Näpsäkän näköinen Tojo.Hienosti olet saanut vaikean maalauksen tehtyä,siksi elävän näköinen.
Pohjamaalin päälle kun laittaa tällaisen camon, niin on oksat pois.
Tämä on huippuosaamista.
En moitiskele mitään.
Kateudesta vaan tulee mieleen, että uskaltaakohan tänne kohta laittaa mitään näytille.
Sivuston mallien taso nousee koko ajan ja huimasti.
Tämäkin on osaamista, jota saa hakea vaikka googlaamalla tämän koneen.
Ei löydy vastaavaa.
T.T
Erittäin hieno malli varsin vaikealla camolla. En lähde virheitä edes etsimään. Tee ehdottomasti lisää näitä koneita, koska tämä on jo huikea taidonnäyte.
Paljon kiitoksia kannustavista kommenteista,saa taas potkua seuraaviin projekteihin:).
Hyvää jälkeä, mutta tavoilleni uskoliisena kysyn ja kommentoin. Miksi ohjaamon lasien raamit ovat tuon väriset ? Valokuvien perusteella koneessa oli hopeiset/metallinväriset raamit. Ja kommenttia on se että miksi Pitot-putken anturiosa on naamiomaalattu ?
Todella upea malli.KI-44 on aina ollut "suosikki" koneita Japanilaisten hävittäjien joukossa.Rakennus ja mallaus jälki on hienoa kautta linjan.Ainoat asiat jotka herättävät kummastusta ovat nuo Jari B.n mainitsemat jutut. Itse olen rakentanut muutaman 1:72 ja 1:48 mallin tästä koneesta.Niin ja nyt kun katselen Harryn työn jälkeä tulee mieleen että vasta ikään hommattu KI-44 1:32 sarja pitäisikin myydä/lahjoittaa Harrylle.Lisää näitä!!!!
Kiitoksia kehuista,kysymyksista ja kommenteista.Myönnän laiskuuteni mitä tulee noihin ohjaamon raameihin, kopion raamien maalauksen muistaakseni hyperscalen galleriasta joten autenttisuus on mitä on.
Mutta toi mielestäni mukavaa lisää mallin yleisilmeeseen koska naamio maalauksellekkaan ei ole mitään suoraa esikuvaa.Pitot-putken anturin maalasin sen takia että allekirjoittaneella ei ole mitään käsitystä sen sijainnista,opastusta aiheesta otetaan mielellään vastaan kanssa mallareilta.