Pienoismallit.net

Befehlspanzer Tiger I

Wittmannin viimeinen tiikeri 007

Mallin aiheena on yhden Saksan kuuluisimmista panssariässistä, LSSAH:n SS-hauptsturmführer Michael Wittmannin eli mustan paronin (linkki), viimeinen tiikeri Normandian Cintheauxista, jossa hän kaatui 8.8.1944. Kannattaa tutustua AJ:n kirjoittamaan aivan erinomaiseen arvioon mallista (linkki). Malli on yksi parhaista ja yksityiskohtaisimmista koskaan rakentamistani. Yksityiskohdista hyvänä esimerkkinä tornin takaosassa olevat lukot, jotka koostuivat seitsemästä osasta. Niiden kanssa vierähtikin yksi kokonainen päivä :) Suosittelen mallia jokaiselle vähääkään aiheesta kiinnostuneelle. Osat sopivat hyvin yhteen (paitsi "runko" ja "kansi" eivät oikein meinanneet sopia toisiinsa, ilmiö johon olen törmännyt ennenkin Dragonin mallien kanssa). Laatikossa oli etsiosia mukana, mutta sivujen panssarit (sideskirts) olisivat saaneet olla mielestäni myös etsiset. Laatikossa oli sekä pala- että letkutelat, mutta päädyin lisäämään malliin Friulit. Ohjeissa oli muutama virhe, joista AJ:n kirjoituksessa tarkemmin. On todella suuri harmi ettei tätä mallia valmisteta enää, omani hommasin Ebaysta. Figuuri on Legendin tuotantoa, tynnyrit Tamiyalta ja alustan laatta Fredericus Rexiltä.

Hommasin mallin jo viime kesänä, mutta koska sitä on valmistamisen loppumisen vuoksi niin vaikea saada käsiinsä, kynnys aloittaa rakennusprojekti oli korkea. Nyt vihdoin uskaltauduin ja mielestäni malli onnistuikin mukavasti. Malli on rakennettu teloja lukuunottamatta ootb ja maalattu lähinnä Tamiyan tuotteilla.

Esko P.

Kommentit

Petri Lyy 12.2.2012 14:23 Vastaa lainauksella
Onpas Herr Hauptsturmführerillä muikea ilme. Syytä tietysti ollakin, kun on päässyt näin hyvin onnistuneen mallin päälle patsastelemaan. En ole varma, pitäisikö keltaista näkyä camon alta vähän enemmän, mutta onpahan sopivasti reissussa rähjääntyneen näköinen malli. Aloituskynnyksen jännittäminen oli selvästi turhaa.
Nätti malli! Keltainen näyttää kuvissa(jotka ovat muuten hyvät) turhan punertavalta, ei meinaa erottua ruskeasta hyvin.
Muuten tosi makeeta jälkeä, alusta tynnyreineen toimii hyvin ja Friulit tuo malliin mukavasti "luonnollista" painoa.
SS 12.2.2012 15:32 Vastaa lainauksella
Tästä tuli välittömästi yksi lempimalleistani saitilla. Olen lykännyt mahdolliset omat tulevat Tiikerit ajatuksissani aivojen takahuoneeseen, mutta tämän myötä ne nytkähtivät kummasti eteenpäin. :)

Mukavan kulunutta fiilistä, hieno pohja ja taustatarina, enempää en uskalla edes pyytää.
AJ 12.2.2012 16:42 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Upeaa toteutusta Wittmannin tuplanollaseiskan osalta. Tämä on vasta viides tietämäni rakennettu pienoismalli maailmalla tuosta jo kuuluisasta Wittmann's Last Tiger rakennussarjasta nro 6610, joten kudos pelkästään jo rakentamisesta - osoittaa erinomaista rakentamisrohkeutta.

007:si on erittäin hyvin rakennettu, maalattu ja viimeistelty plus Wittmann figusi kruunaa kokonaisuuden.

Pienet narinat, nurinat ja siten rakentavat kriitiikit - sivupanssarit olisivat voineet olla ilman pahempia kolhuja (eli käytännössä täysin ehjät) ja kaikki sivupanssarilevyt tallessa, sillä ko. s.SS-Pz.Abt. 101:n komentajan Stubaf. Heinz von Westernhagenin henkilökohtainen komentovaunu, joka oli vielä elokuussa melko uusi eli minttikunnossa ja erityisen huolenpidon kohteena. Tiettävästi ja myös Agten mukaan 007 vaunussa oli kaikki sivupanssarilevyt tallella ilman mitään isompia näkyviä kolhuja Wittmanin periessä ko. komentovaunun toimiessaan vt. komentajana 101:ssä ja marssiessaan kohti kohtaloaan 8.8.1944.

Kaikki kolme antennia Befehlstigerin käytössä on sinällään ok, kuten laatikkoarvostelun yhteydessä linkittämässäni early Befehlstigerin kuvassakin näkyy, mutta käytännössä late Befehlstigerit käyttivät pääsääntöisesti vain kahta antennia.

Befehlstiger FU5 antennilla tornissa ja FU8 tähtiantennilla vaunun rungon oikealla puolella oli nimeltään Befehlstiger E 267 aka Sdkfz 267. Von Westernhagenin/Wittmanin Tiger I nro 007 oli juuri Befehlstiger E 267, jossa oli 2 metriä pitkä FU5 (10 watin ultralyhytaaltolähetin ja - vastaanotin aka Ultra Kurtz Welle Sender und Empfänger) antenni tornissa ja 1,8 metriä pitkä FU8 (30 watin keskipitkäaaltolähetin ja - vastaanotin aka Mittel Welle Sender und Empfänger) tähtiantenni vaunun rungon oikealla puolella (aivan kuten pienoismallissasi).

Pääsääntöisesti Sdkfz 267 Befehlstigerissä ei ollut 1,4 metriä pitkää FU7 (20 watin ultralyhytaaltolähetin ja - vastaanotin aka Ultra Kurtz Welle Sender und Empfänger) antennia vaunun rungon vasemmalla puolella ja jos se jostain kumman syystä oli mukana, se oli pakattuna kuljetusboxiin.

Toinen vaihtoehto Befehlstigereille oli Befehlstiger E 268 aka Sdkfz 268, joissa oli 2 metriä pitkä FU5 (10 watin ultralyhytaaltolähetin ja - vastaanotin aka Ultra Kurtz Welle Sender und Empfänger) antenni tornissa ja 1,4 metriä pitkä FU7 (20 watin ultralyhytaaltolähetin ja - vastaanotin) antenni vaunun rungon vasemmalla puolella.

Pääsääntöisesti Sdkfz 268 Befehlstigerissä ei ollut 1,8 metriä pitkää FU8 (30 watin keskipitkäaaltolähetin ja - vastaanotin aka Mittel Welle Sender und Empfänger) tähtiantennia vaunun rungon oikealla puolella ja jos se jostain kumman syystä oli mukana, se oli pakattuna kuljetusboxiin.

Joten kolmea antennia ei late Befehlstigereissä, kuten Tiger I #007 aka Befehlstiger E 267 aka Sdkfz 267 käytetty, mutta toki se on etäisesti mahdollista, että myös extra antenni oli mukana, kuten early Befehlstigereissä. Mutta tästä pienestä kauneusvirheestä ei voi mitään rokottaa, koska virhe on minun, kun en asiaa laatikkoarvostelussani esille tuonut - aina pitää tietysti unohtaa jotain oleellista.

Nyassina; useimmissa kuvissa late Befehlstigereistä näkyy FU5 antenni tornissa ja FU8 tähtiantenni oikealla puolella rungossa, joten suurin osa? Befehlstigereistä lienee ollut Sdkfz 267/Befehlstiger E 267:ja.

Tarkennuslisäys radioihin:

1) Befehlstiger E 267 aka Sdkfz 267:ssa radiot sijaitsivat seuraavasti; Radistilla/ala-kk-ampujalla oli FU5 radio (kaikissa normitiikereissä oli tämä radio) ja sen vieressä vasemmalla puolella FU8 radio. Toinen FU5 radio oli tornissa oikealla puolella eli lataajan puolella. Tämä tornin FU5 radio vei koaksaalisen MG 34 kk:n tilan ja tämän takia Befehlstiger E 267:n tornissa ei ollut pääaseen viereistä kk:ta eli koaksaalista MG 34:sta.

2) Befehlstiger E 268 aka Sdkfz 268:ssa radiot sijaitsivat seuraavasti; Radistilla/ala-kk-ampujalla oli FU5 radio (kaikissa normitiikereissä oli tämä radio) ja sen vieressä vasemmalla puolella FU7 radio. Toinen FU5 radio oli tornissa oikealla puolella eli lataajan puolella. Tämä tornin FU5 radio vei koaksaalisen MG 34 kk:n tilan ja tämän takia Befehlstiger E 268:n tornissa ei myöskään ollut pääaseen viereistä kk:ta eli koaksaalista MG 34:sta.

Näin ollen kaikissa Befehlstigereissä oli kolme radiota; stanu FU5 radio radistilla/ala-kk-ampujalla, tornissa toinen FU5 radio ja em. lisäksi joko FU8 radio tai FU7 radio radistilla/ala-kk-ampujalla stanu FU5 radion vasemmalla puolella.

Alusta on yksinkertaisen tyylikkään toimiva ja hieno lisätavaroineen ja Legendin figu on kaikinpuolin onnistunut. 007 vaunupienoismalli on toteutukseltaan huippuluokkaa - ainoat miinukset tulevat noista sivupanssarilevyistä. Kokonaisuus on selkeästi näyttelyluokkaa, mielestäni paras pienoismallisi/diosi - likipitäen viiden staran suoritus Wittmannin tuplanollaseiskasta, viisi tähteä olisi heilahtanut, ilman miinuksia sivupanssarilevyistä, nyt annan 4,5 staraa. Toisaalta aivan yhtä hyvin voisi paikata tuo puolikkaan miinuksen pois puolikkaalla plussalla rohkeudesta rakentaa, maalata ja viimeisteillä dio tästä huippurakennussarjasta. Kyllä tämä on huippusuoritus Esko, toivottavasti saitin kanssamallarit osaavat arvostaa tätä - ehdottomasti paras mallailusuorituksesi ja ehdottomasti yksi parhaita dioja saitilla; huipputyötä! Parhain terveisin, AJ

PS Pelkään pahoin ja epäilen, että näitä Wittmann's Last Tiger rakennussarja nro 6610 Tikruja ja/tai dioja ei tulla enää paljoa maailmalla näkemään, koska mallarit lienevät haluttomia rakentaa ko. sarjaa hinnan noustessa jatkuvasti ja onhan sarja keräyskohteenakin myös laadultaan hieman parempi sarja kuin varhaisemmat Tiger I "Michael Wittmann" nro 6350 ja Tiger I Initial Production DAK nro 6286.
Miltei täydellinen Tikru, ei voi muuta sanoa. Haluaisin kiinnittää huomiota erääseen yksityiskohtaan, joka usein jää mallareilta vinksalleen, nimittäin mallin nimikylttiin. Hieman ottaa nuppiin nähdä esimerkiksi näyttelyssä upea, vaivalla rakennettu malli, johon on viime hädässä roiskaistu kiinni aivan viimeistelemätön nimilappu. Pahin näkemäni on ollut (varmaan näyttelypaikalla sutaistu) kuulakärkikynäteksti ruutupaperilla. Menee maku koko mallista. Jos mallarilla kerran on aikaa ja esteettistä silmää suunnitella viikkoja itse mallin asentoa, dioraaman maastoa yksityiskohtineen, silloin resursseja pitää riittää loppuun asti.

Tämä Esko P:n malli on erinomaisesti viimeistelty myös nimikyltin fonttityyppeineen kaikkineen. Jää huolellinen ja makea maku suuhun. Ei ole tässä työssä kyllä moitteen sijaa, vaikka kuinka yrittäisi kaivella. En edes yritä…
Ihan vaan kateudesta annoin pojot.
Alkoi tulla jano ja suuta kuivamaan. Pumppukin taitaa lyödä välilyöntejä…
T.T
Komea Tiger. Virheitä on tästä(kään) turhaa etsiä. Keskityn sen sijaan alaleukani keräilyyn lattialta. ;) Maalaus erittäin onnistunut ja alusta kruunaa kaiken tämän kohdalla. Figuurin maalaminen on onnistunut myös erinomaisesti ja aivan kuten Otso ylempänä jo sanoi, Friulin telat tuovat mukavasti painoa ja näyttävyyttä malliin.
Esko P. 12.2.2012 19:57 Vastaa lainauksella
Todella suuret kiitokset kaikille kommenteista ja arvioinneista! Harmi nuo antennit (ei pitäisi uskoa ohjeisiin) ja sivupanssarit… No aina pitää jäädä varaa parantaa. Enpä uskonut tämän saavan näin ylistäviä arvioita.

Kiitokset!

Esko P.
KK 12.2.2012 20:08 Vastaa lainauksella
Mitä ihmeen antenneja panssari on täynnä? eikait noin raskas vehje sovi johtoyksiköksi?
Esko P. 12.2.2012 20:19 Vastaa lainauksella
KK kirjoitti:
Mitä ihmeen antenneja panssari on täynnä? eikait noin raskas vehje sovi johtoyksiköksi?
En ole asiantuntija, mutta käsittääkseni tämä oli juuri tigerryhmän johtovaunu (sitä juuri befehls ymmärtääkseni tarkoittaa).

Esko P.
Annoin täydet pojot ja oli kuulemma liikaa. No eikä ole noin täydellisen hienosta mallista.
AJ 12.2.2012 20:46 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Befehl tarkoittaa komentoa eli Befehlstiger tarkoittaa komentotiikeriä, sen vuoksi siinä juuri on noita radioita enemmän.

Komentotiikerille välitetään tietoja tiedustelulekoista tai muista omista lekoista (esim. Stukat) tai tiedustelupanssareista/panssariautoista (esim. Puma) tai käskyjä komentokeskuksista ja Komentotiikeri puolestaan välittää Tiikeripataljoonan komentajan käskyt ja määräykset eteenpäin komppanian päälliköiden ja joukkueiden johtajien Tiikereille ja tarvittaessa yksittäisille Tiikeri-tankeille. Komentotiikerin päätehtävä on koordinoida ja johtaa Tiikeri vaunujen hyökkäystä tai puolustusta yhteistyössä ilmavoimien kanssa (Luftwaffe) ja muiden maajoukkojen kanssa sekä samalla pitää yhteyttä joko panssaridivisioonan ja/tai panssariarmeijakunnan komentokeskukseen. Tähän yhteydenpitoon, koordinointiin ja johtamiseen tarvitaan viestintävälineitä ja tässä tapauksessa radioita.

Äläkä sure antenneja, kolme antennia on mahdollista, kuten edellä jo kirjoitin ja sitäpaitsi nuo antennijutut ovat minun mokia eli menee minun virheeksi, kun en tajunnut asiasta erityisesti kirjoittaa laatikkoarvostelun yhteydessä.

Ainoa pieni kosmeettinen asia diossasi ovat nuo vaunun sivupanssarilevyt ja ne ovat kuitenkin hyvin, hyvin pikku juttu kokonaisuudessa - jos ei ole vaunun historiaan paneutunut sitä ei edes tiedä.

Diosi on ihan oikeasti huippu, tällä mallaustuotoksella pärjäisi aivan varmasti ulkomailla kisoissa. Parhain terveisin, AJ
Esko P. 12.2.2012 22:35 Vastaa lainauksella
AJ kirjoitti:
Äläkä sure antenneja, kolme antennia on mahdollista, kuten edellä jo kirjoitin ja sitäpaitsi nuo antennijutut ovat minun mokia eli menee minun virheeksi, kun en tajunnut asiasta erityisesti kirjoittaa laatikkoarvostelun yhteydessä.
En sure. Kiitos taas tiedoista ja kehuista! Ja tokihan on niin että hyvän mallailijan pitäisi tietää juuri noita yksityiskohtia.

Esko P.
Aivan mielettömän hieno tikru.
Telat ja muu pinta on saatu näyttämään hyvin realistisilta. Varsinkin teloissa on sitä massan tuntua.
Kivat pienet yksityiskohdat antavat lisää ilmettä. Loisto työ!