Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 110G-2

Raskas hävittäjä

Me Bf 110 oli hieman sama Saksalaisille kui Mosquito oli Englantilaisille. Sille asetettiin suuret odotukset nimenomaan pitkänmatkan raskaana hävittäjänä joka tuhoaisi viholliskoneet jo kaukana Saksan ulkopuolella. Nopeus tai enemmänkin sen puute osottautui kuitenkin kompastuskiveksi päivähävittäjätoiminnassa ja näin Bf110 koneet kärsivät raskaita tappioita. Muunnettuna ja lopulta sodan loppupuolella ne rakennettiin varsinaisiksi yöhävittäjiksi, jossa käytössä ne saavuttivatkin jo huomattavaa menestystä.

Mallin esikuva olisi ainakin Revell-laatikon tietojen mukaan mallia G-2/ R3, ei vielä yöhävittäjä käytössä Saksan puolustuksessa talvella 1944.

Saksan Revellín valmistama malli on erinomaisesti viimeistelty ja mittakaavan mukaisuus on varmasti kohdallaan. Mallin valmistuttua käsiini osui Squadron signalin vihkonen, josta kyllä vääjäämättä selvisi että kyseinen malli olisi mieluummin tyyppiä F-2 eikä G-2, kuten boxi kertoo. Ero löytyy selkeästi suuntavakaajista. Mallissa G-2 vakaajien leveyden pitäisi olla hieman suurempi kuin F-2:ssa, takareunan tulisi olla yläreunastaan hieman kulmikkaampi ja trimmilappujen kokokin pitäisi olla lähes puolet suurempi. Olin jo ehtinyt mallini maalata, joten jätin muunnokset tekemättä, ihmetyttää vain ettei Revell ole kyseistä seikkaa huomioinut. Moottorisuojusten ylälinja vaikuttaa myös hieman laihalta, mutta ehkä sekin voidaan laskea taiteellisen vapauden piikkiin.
Kaikenkaikkiaan mukava sarja kuitenkin rakentaa.

Kommentit

Esko Rusi 11.2.2012 17:18 Vastaa lainauksella
Pari kuukautta sitten tuli aloiteltua samaa mallia mutta jotenkin innostus loppui ja piilotin paketin yläkomeron takanurkkaan. Tämä G mallin nokka ei oikein vastannut mielikuvaa Me 110 koneesta. Nyt on loppusuoralla D malli purukalusto nokalla.
Hyvin olet onnistunut, maalaus ja vanhennus kohdallaan. Enpä löydä mitään moitteita. No, ehkä kylkien täplitys voisi olla enemmän feidattua.
Huikeanhuikea.
Tänne tupsahtelee joka päivä aina vain parenpia ja parenpia malleja.
Tämä on siin älyttömän hieno, että en voi kun ihmetellä.

Kylkien täplityskis on kyllä mielestäni viittä vaille kohdallaan.

Kuola valuu…kun kuvatkin ovat vielä nostamassa mallin näyttävyyttä.
T.T
Vaikea löytää mitään moitittavaa. Kylkien täplityshän on kohdallaan mielestäni. Niitä toteutettiin sekä pensselillä, että ruiskulla ja tämä ns. pensselitäplitys on onnistunut todella hyvin.
Maalaus miellyttää kyllä silmää, eipä keksi moitteita koneesta. Kuvissa heittää ehkä tuo minunkin arkkivihollinen valkotasapaino, mutta kyllä niistä silti selviää hieno malli. Siipien alla lienee jenkkipommareiden pudotukseen tarkoitettuja BR21(?) raketteja?
Hieno malli ja hyvin onnistunut maalaus.Kyllä saa pensselilläkin hienoa jälkeä aikaan,kuten tässä.
Ilkka K. 11.2.2012 21:10 Vastaa lainauksella
Onhan tämä upea tekele, vieläpä pensselillä. Tosin noita täpliä on lähes mahdoton toteuttaa ilman ruiskua..
AJ 12.2.2012 13:49 Vastaa lainauksella
Moi Pertti, Onnistunut Bf 110G-2 (F-2) yöhävittäjä - itse asiassa Dr. Alfred Pricen (kuuluisa ja arvostettu britti-ilmailuhistoroitsija) mukaan Bf 110:n eri yöhävittäjäversiot olivat parempia kuin mitkään muut konfliktin kaikkien osapuolten yöhävittäjälekotyypit (mukaanlukien Mosquito, Ju-88, Uhu, Black Widow jne…) yhteensä. Näinhän se asia juuri on, sillä kun WWII tilastot laskee yöhävittäjien osalta, niin Bf 110 yöhävittäjillä tosiaan pudotettiin vastustajan lekoja alas enemmän kuin kaikilla liittoutuneiden ja saksalaisten muilla yöhävittäjillä yhteensä. Joten Bf 110 oli kirkkaasti yöhävittäjien numero uno WWII:ssa; täysin omassa kategoriassaan ja ylhäisessä yksinäisyydessään.

Hyvin rakennettu ja viimeistelty Bf 110; erityisesti maalaus täplityksineen on onnistunut hyvin ja tuo tunnelmallinen vihreätaustainen oletuskuva on ihan ässä. Pakko kysyä miten otit/teit tuon kuvan? Kiitos vaustauksestasi jo etukäteen.

Onnistunut Bf 110 - kyllä tykkään. Parhain terveisin, AJ
AJ kirjoitti:
Pakko kysyä miten otit/teit tuon kuvan? Kiitos vaustauksestasi jo etukäteen.
Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia faktapläjäyksestä ja arvostuksesta. Oletuskuva on normi päivävalokuva, johon fotoshopissa lisäsin hieman varjoja kulmiin ja keskelle hi-litea, sävyjä myös hieman muuttelin sinertävästä viheriään.