Pienoismallit.net

Gloster Gladiator

Viritys jonka aloittelin ja kuvittelin onnistuvan Spitfiren ohessa edesmenneessä viikoloppurakentelu aktissa.
No ei onnistunut.
Sarja Matchboxin 70-luvun mallistoa joka nykyjään Revellin julkaisema.
Suoraan laatikosta rakennettu, takilaa hivenen yksinkertaistin karsimalla jotain haruksia pois. Läpivientien kanssa ongelmia, Jää ikävän näköisiä monttuja sissäpinnoille lähdöistä. Pitäisi varmaankin siirtyä 0,5 porasta 0,3 tai pienenmpään täyttämistarpeen minimoimiseksi. Takilointiin käytän 0.1 siimaa.
Värit Tamiya yms akryylejä.
Mukava Viritys kyllä muuten.
Se pitää sanoa että likinäköisempikin kaveri saa näissä Matchbox valuissa taatusti litkut paneelisaumoihin. Heh.. On meinaan ojaa mihin kaataa.

Kommentit

Tosi hyvän näköinen gladiaattori.
Noilla Matchboxin malleilla itse aloitin mallailut joskus vuonna 1978, ja vaikka esim. ohjaamot olivat onnettomia, niin mallit ajoivat asiansa. Näyttivät riittävästi esikuviltaan, niissä oli innostavat kansikuvat ja ne sai koottua pienemmälläkin kokemuksella.

Hieno malli GL:stä, ja tavallaan piristävää nähdä Gladiaattori muussa kuin Suomen väreissä.
Luulin tätä ensin 1:48 kokoiseksi,loistavaa jälkeä.Yksi siima oletuskuvassa näkyisi olevan hiukan mutkalla,muuten ihan huippu.Maalaus on myös erityisen hieno.Onnistunut kone.
On muuten todella nätti pinta. Hyvin onnistunut myös takilointi, sen tekeminen on aina yhtä rentouttavaa ja kivaa, eikö vain :)
Hieno kone. ei moitteen sanaa, lukuun ottamatta Tepon mainitsemaan yhtä siimaa.
Voidaan ajatella,että se siima oli vasta rakennetussa koneessa tiukalla,näin varmaankin oli.Aina nuo hetken päästä tahtoo löystyä.