Pienoismallit.net

FW 190 D-9

Airfixin -70 lukulainen tekele. Simppeli rakennettava, eikä ihmeemmin hienoja yksityiskohtia ja suoraan laatikosta kasattu. Tämä oli lähinnä kokeilu saksalaisen maalauskaavion tekemiseen. Siirtokuvat olivat aivan surkeat. Maalaus kuultaa läpi ja rungon raidat jouduin maalaamaan, kun siirtokuva mureni palasiksi. Kone kuvaa JG 26:n konetta Saksan Nordhornissa -45.

Kommentit

Himpskatin komealta tuo minusta näyttää! Todella kivaa nähdä vanhempia Airfix-malleja tälleensä sieväksi mallailtuna. Selkeä esimerkki, että komean mallin tekeminen ei ole mallisarjasta kiinni.
Vähän sääli että nuo kuvat kellertää/vihertää.. Kone kun näyttää oikein siistiltä mielestäni ja huolella tehdyltä
Kiitokset kommenteista, varsinkin Patlerille! Rupesin selvittämään tuota valkotasapainon heittoa ja huomasinkin, että kahdessa työpöytävalaisimessa on eri lämpöarvon(?) energiansäästölamput! Noh, ei muuta kuin lamput samanlaisiksi. Tämän jälkeen itteäni niskasta kiinni ja Canonin manuska kouraan ja määritin valkotasapainon valkoisen taustapahvin kanssa. Öhöm… onhan noissa kuvissa näköjään hieman eroa.
Katos, katos, etteikö manuaaleista muka ole hyötyä ;-) Pieni urputus multa vielä noista tuplavarjoista, jotka syntyvät kahdesta eri suunnasta tulevista valaisimista. Itse olen homman ratkaissut niin, että mulla on ylhäällä rinnakkain kaksi loisteputkivalaisinta päävalona, ja sivulla pystyssä (tai itse asiassa käänneltävänä) kolmas samanlainen. Tällöin saa varjon alta "pehmenemään", ja varjo on vain yhteen suuntaan. On luonnollisemman näköinen, kun ei kuitenkaan missään StarWars-kaksoisaurinkoplaneetalla eletä. Muuten kuvat (ja itse mallikin) alkaa olla ihan hienossa kuosissa.
Taitavasti rakennettu ja maalattu hyvin.Maalaus on puoli konetta ja tässä se korostuu.