Pienoismallit.net

Douglas AC-47 Spooky

Vietnam gunship

Juu tässä se nyt sitten on. ensimmäinen rakentamani pienoismalli. Monogrammin sarjasta rakennettu Spooky joka palveli vietnamin sodassa. Osien sovitus oli kohtalaisen helppoa, sopivat pienellä hiomisella ja kittauksella mainiosti. Maalaus olikin sitten oma haasteensa,kun päätin että suteihin en koske ulkopintojen maalauksessa ja halusin opetella alusta alkaen maalaamaan kynäruiskulla, tämä saikin sitten toimia hyvänä harjoitus alustana. soitellen sotaan siis. Malli on pohjamaalattu normaalilla spray maalilla jonka jälkeen, lifecolorin ja vallejon akryyleilla.Sitten vedin pintaan johnssonit ja siirtokuvat jonka jälkeen vallejon mattalakka. Siirtokuvien Laitossa käytin micro settiä ja kohtalaisesti nekin sitten taipuivat paikalleen. En lähtenyt tätä ensimmäistä malliani mitenkään vanhentamaan ym,opettelin nyt alkuun käyttämään vaan askarteluveistä ja liimatuubia,sekä maalaus hommia. Iso kiitos mallista ja help deskistä patler brittonille :) Niin ja tuo yksi konekivääri on oviaukossa koska, se lähti irti työn tuoksinnassa ja en keksinyt vielä miten sen saan ujutettua takasin paikalleen. Nyt herculecsen kimppuun ja sitten venäjän lentoteollisuuden helmiä.

Kommentit

Ensimmäinen mallisi?!?! No huh, ei uskoisi. Ei mennyt "hukkaan" liimojen ja kittien jne. testaaminen. Ihan sairaan hyvännäköinen malli. Erityisesti tykkään tästä "vinosilmien" neutralisoijasta. Tässä on jotain miehekästä. Hieman toinen vihreä värisävy on pielessä, koska se ei juuri erotu SEA-camosta. Ipms Stockholm sivustolla on hyvät infot ko. maalauskaavion sävyistä. Lisäksi näyttää, että moottorien vaihdelaatikot ovat hieman oudolla sävyllä maalattu. Kuuluisi olla tumman sinertävän harmaat.

Muuten nappisuoritus ekaksi malliksi. Parit seuraavat mallit voisit tehdä vielä perusrakentelumalleina ja sitten vasta "syöksyä" säistämisen maailmaan.

PS. Mulla odottaa kans kaapissa ko. sarja. Se on pölyttynyt pari vuotta jo siellä. Pitäisi kaverille saada tehtyä se. Toivottavasti se ei deadlineistä välitä:D
Juu tosiaan patleri houkutteli tähän touhuun mukaan tuossa ennen joulua ja nyt on kyl taidettu hurahtaa toden teolla. Värien kanssa vähän ihmeteltiin,mutta tosiaan nuo vihreät ei hirveästi ainakaan kuvissa erotu toisistaan. Luonnossa hieman enemmän, mutta kyllä niissä saattaa pientä säätöä olla. Täytyy seuraavan mallin kanssa skarpata enemmän värien sävyjen kanssa, nyt tuli sen sijaan jännitettyä miten edes värit saa suihkutettua :) no tästä on hyvä jatkaa. Kaiva ihmeessä spooky esiin ja pistä nippuun. näissä tosiaan on luonnetta ja netistä löytyy hyvin faktoja.
Kohtalaisen vakuuttavaa jälkeä opettelumalliksi! Mitähän näistä tulee opettelujakson jälkeen?
Komia aloitus mallarin uralla. Hienon koneen olet saanut aikaan, ei minin tieto/taito löydä mitään moitittavaa.
Seuraavaan malliin pientä säestämistä.
Muutavan lähikuvan olisi toivonnut.
Kosander 6.2.2012 19:55 Vastaa lainauksella
Niin… ensimmäinen malli. Sanoisinpa, että tässä on nyt lahjakkuuden ja kädentaitojen ohella sovellettu sitä paljon peräänkuulutettua malttia ja panostamista perusasioihin. Eipä irvistele saumat, ei paista muovi maalin alta.

Erittäin hyvä.
Todella siistiä jälkeä ensinmäiseksi malliksi! Eikun uutta mallia pöydälle.
Ensimmäinen malli ja näin hyvää jälkeä? Tässä taitaa olla yhden tulevan huippumallarin työn jälkeä. Uutta vain tulemaan.
Ma 6.2.2012 20:42 Vastaa lainauksella
Ja taas kommentti, että eka malli ?
Olet vissiin lukenut mitä tarvikkeita tarvitaan kun on nuin hyvin niitä olemassa.

Aivan helkatin hieno.

Ei ollu mulla 70 luvun alussa semmosia tiedossa kuten kitti, hiomapaperi jne. kun ekan Fieseler Storchin kasasin Airfixin sarjasta.
Hyvin on onnistunut ensimmäiseksi malliksi.Seuraavaan voisikin jo ajatella kevyttä säistystä mallista riippuen.Toki tällainen säistämätönkin malli on hieno.Kuvaus alustalla on myös iso rooli näissä,niitäkin kannattaa miettiä.
Kiitosta kaikille hyvästä ja rakentavasta palautteesta. Taidankin ottaa työn alle seuraavaksi Faaraon aikaisen Airfixin H.S trident:n, siihen on hyvä harjotella kittausta ja maalausta :)
Superhyvä eka malli. Taas alkaa kiukuttaa kun ei itse mitään osaa vieläkään.

Noita kuvausalustoiksi sopivia kartonkeja löytyy muuten helpoiten tiimarista.
Ei paljoa maksa.
Onpa hyvin onnistunut eka malli!! Ainut mitä toivoisin, niin ota seuraavasta mallistasi hieman myös lähikuvia. Hioitko muuten niittirivit poies kun en noista kuvista saa selkoa?
Joo koitan ottaa seuraavasta mallista vähän parempia kuvia. niittirivit?? noviisi kysyy että mitkä ja mistä?:) tosin en kyllä ole hionut tietääkseni mitään ylimääräistä pois. paitsi kittiä.?
Seppo

Ko. sarjassa ei ole niittejä. Ainoastaan kohopaneeliurat.
ja urat on todella matalat ja huomaamattomat. ne on kyllä jäljellä vielä. Ps:Italerin sarjassa huomattavasti isommat urat 1/72 mallissa :)
AJ 10.2.2012 09:56 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Hieno eka malli, komppaan yllä olevia kehuja; mielestäni kaikki oleellinen on jo sanottu, joten kehun vaan mallivalintaa ja camoa. AC-47 Spooky on mainio valinta ja camo on sekä tyylikäs, että tyylikkäästi toteutettu - bueno! Parhain terveisin, AJ
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Seppo

Ko. sarjassa ei ole niittejä. Ainoastaan kohopaneeliurat.
Äähh, muistin väärin. Sehän on se 1/72 skaalan malli, jossa on niitit, vai muistanko senkin väärin?