Pienoismallit.net

T-55 w/KMT-5

Ps 262-46

"Ruohonleikkuupanssarivaunu" Trumpan sarjasta joka on jo hieman yksinkertainen, mutta pienellä vaivalla siitä sai ihan kohtuullisen. Malli kuvaa T-55:ttä myöhäisemmän varustelun jälkeen, jolloin niihin asennettiin uudemmat mm T-72:ssa olleet telat.
Parantelin mm:
-Vetopyörät ja telat Friulilta
-Alarunkoon taakse uudet lokasuojat
-Tukki vaihdettiin oikeaan puunoksaan sarjan muovisen tilalle
-Taakse tuli myös huomiovalot ja heijastimet
-Eturunkoon ajajan roiskelevy
-Valojen suojakehikko ja johdoitus
-Työkalut ja vaijerit miljoonalaatikosta
-Polttoainesäiliöiden letkut
-Torniin sivujen otetangot
-Tykinsuojan pressu Milliputista
-Valonheittimien parantelut ja johdotukset
-Laataajan luukun vaihtaminen
-Antennin asentaminen ja viirit+Suomen lippu
-Tornikonekiväärin vaihtaminen liimatuubin neulasta tehtyyn osaan
-Miinajyrille en tehnyt mitään
-Maalaus tavalliseen kolmivärikaavioon
-Siirtokuvista kokardit suoraan sarjalta, vaunutunnuksen muuntelin sarjan siirtokuvista
Tämä malli ei sen tarkemmin esitä mitään tiettyä yksilöä, vaan se on oma näkemykseni myöhäisemmästä
T-55:stä Suomen armeijassa. Paremmin tietävät kertokoot mallin virheistä/puutteista.
Nauttikaa mallailusta.

Kommentit

Trumpan T-55 mallit eivät Tamiyalle pärjää, mutta varsin hyvän miinajyrän olet saannut aikaiseksi. Vaaleampi vihreä tuntuu hukkuvan muihin sävyihin.
T-55:n vetopyörä EI ole sama kuin T-72:n…

Ja miksi olet valinnut valtiolipun? Kansallislippu olisi ok, mutta valtiolippu ei… Onhan se tietysti komeampi…
Kannattaa muistaa, että tässä mallissa on todella paljon positiivista. Trumpeterin sarja ei lähtökohdiltaan ehkä ole paras mahdollinen, mutta tämä malli osoittaa, että siitäkin on työllä toteutettavissa ihan katu-uskottava lopputulos. Omatekemät lisäykset aina plussaa. Samasta sarjasta on täällä nähty paljon latteampiakin versioita.
Komea peli. Näköjään noista Halvemmistakin sarjoista saa rakentamalla ihan näyttävän Suomi mallin.
Itsellä vastaava odottaa rakentamista.
Jaakolle: katselin mm. tämän sivuston referenssejä ja mielestäni uudemmilla teloilla varustetuilla T-55:lla on ainakin hyvin samanlainen vetopyörä kuin T-72:ssa. Sarjankin vetopyörät muistuttivat samanlaisille, olivat tosin mittavirheen takia liian suuret. Lippu oli tosin oma lipsahdus…
Tässähän on myöskin T-72 telat.
Kannattaa katsella hivenen tarkemmin. T-55 vetopyörässä ei ole tuota ohjurilaippaa ja hampaitakin on eri määrä kuin T-72 vetopyörässä.

Tässä siis T-55
www.pienoismallit.net/galleria/referenssi_9391/kuva_81628/#kuva

Ja sitten T-72
www.andreaslarka.net/ps264202/264202005.jpg
Moi Aku!

Mallisi on hauska piriste tänne, menee täydestä ainakin meikäläiselle, lämpimät freshit värit, tosin tuo vaalean vihreä ei oikein erotu kunnolla, olis saanut olla piirun vaaleampi. Ens kerralla sitten?

Kuraukset ja pöllytyksen mukavan sävyisiä ja miellyttää ainakin omaa silmääni, on kuin suoraan Parolasta. Chippaukset pikkuisen ulkona skaalasta.

T-55:n modernimpi kuminivelin varustettu Rmsh -tela on sama kuin T-72 vaunussa, mutta vetopyörä ei. Molemmissa on kyllä 14 hammasta (Jaakko, laske vaikka!;-)) ja neljä puolaa, mutta siinä taitaa yhtäläisyydet ollakin. Modernisoiduissa T-54/-55/-62 malleissa on siis oma vetopyörä. Sellaiset löytää esim Trumpan T-62 model -72 mallista tai AM tuotteina esim Miniarmilta.

Kovan homman olet tehnyt kun Trumpan mallista tuon olet tehnyt. Eikös näissä se muovikin ole semmoista ettei Tamiyan vihreäkorkkinen edes tartu? Vai onko vaan kateellisten panettelua? Anyway, tuosta on hyvä jatkaa!

Mallailuterveisin,
Jari
Olet kyllä komean mallin aikaan saanut!

En itse lähde kommentoimaan vaunun mahdollisia teknisiä epäkohtia, ikään suhteutettuna taustatyö on ollut erinomaista ja letkujen jne. huomioinen menee jo reippaasti yli sen mitä minä muutama vuosi sitten tein.

Ja lipusta; asiantuntijaa lainaten, mikä näyttää oikealta, on oikein. Jos tämän mallin vie Euro Militaireen, ei juuri kukaan edes mieti lipun mahdollista vääreellisyyttä tässä yhteydessä.

Mutta kuten Jari totesi, tästä on hyvä jatkaa.
Jari Hemilä kirjoitti:
Kovan homman olet tehnyt kun Trumpan mallista tuon olet tehnyt. Eikös näissä se muovikin ole semmoista ettei Tamiyan vihreäkorkkinen edes tartu? Vai onko vaan kateellisten panettelua? Anyway, tuosta on hyvä jatkaa!
Taitaa olla sekä että, vanhemmissa malleissa taisi materiaaleissa muitakin lastentauteja olla mutta kyllä itsellä työstössä olleeseen Trumpan T-54 tarttui kaikki mitä pitikin.
Jani S 7.2.2012 18:02 Vastaa lainauksella
Upean vaunun olet Trumpan sarjasta saanut. Tykkään! Olisit laittanut vielä vaunun taakse sen raivatun uran merkkausvälineen, niin avot… Muistaako kukaan muuten sen laitteen virallista tyyppimerkintää?
Noista teloista ja pyöristä en ymmärrä mutta sen ymmärrän, että vaunu on pirun hienosti toteutettu mahdollisine virheineenkin.
Terve! Upean vaunun olet kyllä tehnyt! Aito vaikutelma!

Milläs maaleilla maalasin vaunun ja milläs sävyillä?