Pienoismallit.net

SIAI Savoia S.81 Pipistrello

Regia Aeronautica, 218 Squadirglia, 54 Gruppo. Libica, Marzo 1941

Savoia S.81 on hyvin persoonallinen kolmemoottorinen italialaispommikone. Konetyyppi oli vielä ensilinjakäytössä Italian liittyessä sotaan. Se oli tuolloin jo auttamattomasti vanhentunut, mutta tulee muistaa, että tämä oli JU 52 aikalainen. Ja kuten Ju 52, S.81 kunnostautui myöhemmin kuljetuskoneena.

Malli on vanha Supermodelin paketointi, eikä uudempi Italerin ehostama versio. Yksityiskohdat ja erityisesti ohjaamo ovat karuja. Mikä sopii minulle mainiosti. Tosin kuvista näkyy, että ohjaamo kieltämättä tarvitsisi täytettä.

Leopardi-kuvion tekemiseen meni kolme iltaa ja siinä on otettu taiteellisia vapauksia. Se on enemmänkin tyyliin mitä-olisi-voinut-olla kuin tässä nimenomaisessa koneyksilössä ollut kuvio. Tein tarkoituksella vain kevyet paneeliura korostukset, enkä lähtenyt kikkailemaan efekteillä sen enempää.

S.81ssä oli melkoisen näyttävät vaijeriviritykset ja kieltämättä malli kaipaisi niitä. Täytyy katsoa josko uskaltautuisi lähteä yrittämään narujen sijoittelua. Ja jälleen kerran oli haksahtanut siirtokuvien kanssa. Ylipinnan fascit ovat vinossa eivätkä ole yhdensuuntaiset. Tämä käy niin helposti näiden italialaisten tunnusten kanssa. Se on vaan niin paljon helpompi asetella RAFin pyörylöitä.

Vaikka tuli vain tehtyä peruskiva malli, niin olen tyytyväinen mallin helppouteen ja yksinkertaisuuteen. Oli muuten minun ensimmäinen kolmemoottorinen malli, vaikka olenkin italialaisfani.

Kommentit

JMR 29.1.2012 20:56 Vastaa lainauksella
Voisi potkureita liata,ja tehdä pakokaasuvanoja. Leopardikaaviomaalaus on onnistunut oikein hyvin. Antennilangat toisivat lisää ilmettä,kuten jo itse mainitsit. Kokonaisuudessaan hyvin onnistunut.
AJ 30.1.2012 12:21 Vastaa lainauksella
Moi Bombardiere, Komppaan JMR:ää edellellä; hieman kulumaa, likaa ja antellilangat, niin siinä se on. Piristävä konetyyppi ja mielenkiintoinen leopardicamo; kaikinpuolin hyvä lisä ja onnistunut malli Regia Aeronautica ryhmikseen. Parhain terveisin, AJ
.. 30.1.2012 17:23 Vastaa lainauksella
Loistavaa työjälkeä. Itse en jaksaisi maalata tuota camoa (hermo palaisi jo toisen läiskän kohdalla). Kerrassaan mallikelpoinen suoritus.
Maastokuvio aiheutti jonkin luokan epileptisen kohtauksen, kiitos siitä :-D. On hienon näköinen kuvio ja kone, tuollainen kuvio ehkä kaipaisi vähän tummenpia paneelilinjoja, mutta youknow, makuasioita. Muut parannusehdotukset on listattu yllä.