Pienoismallit.net

Panzer III ausf J

Tässäpä viimeisin mallini, eli Dragonin Panzer III ausf J. Rakensin mallin melkein suoraan laatikosta, extrana lisätty ainoastaan Friulin telat. Mallin rakentamisen aloitin jo yli vuosi sitten ja malli venyi pitkän aikaa hyllyllä keskeneräisenä, kunnes vihdoin sain motivaation tehdä sen valmiiksi Jyväskylän pienoismallitapahtumaan. Dragonin sarja on erittäin laadukas ja osat sopivat yhteen ongelmitta. Lähinnä työtä aiheuttaa osien suuri määrä, tässä mallissa niitä taitaa telat mukaanlukien olla jotain 500 luokkaa.

Malli on maalattu ruiskulla Tamiyan maaleilla, litkutukset ja filtteröinnit öljyväreillä ja kuraaminen tehty pigmenteillä. Olin aika varovainen pigmenttien kanssa ja näin jälkeenpäin ajatellen kuraa olisi voinut lisätä enemmänkin mallin alaosaan. Kokonaisuutena olen kuitenkin ihan tyytyväinen, koitetaan parantaa taas seuraavaan malliin :)

Kommentit

JMR 28.1.2012 20:00 Vastaa lainauksella
Hienosti maalattu tankki. Tuo hieman puhtoinen olemus sopii mielestäni malliin oikein hyvin. Figuuri on myös oikein taidokkaasti maalattu, ehkä lisää kuraa figuun? Kokonaisuus hyvä.
Veti sanattomaksi, todella upeaa työtä. Tämä mukaan seuraavalle euromilitairen matkalle.
Tikkakosken pöydällä näytti vieläkin paremmalta. Nyt kuvissa värisävyjen vaihtelu häviää hieman.
No just… Eipä muuta voi sanoa. Yksivärinen malli, jota on silti mielenkiintoista katsella ja josta voi yrittää keksiä vinkkejä omaankin käyttöön. Itsellä menee chippailut vielä hieman yli 1/35 skaalan mutta tässä onnistuneet juuri sopivan maltillisesti. Figuurin toteutus on melko taiteellinen ja ehkä vähän ylivedettykin varjostuksineen ja häivytyksineen mutta huippuluokkaa joka tapauksessa.
Hieno tankki kun mikä! Ainut asia, mistä pitää marmattaa, on kuvien kuvakulma! Näyttäisi erittäin paljon vaikuttavammalta, jos pudottaisit kameran ikäänkuin ihminen seisoisi tankin vieressä! Kokeileppa! Kertakaikkiaan minä ainakaan en löydä mitään muuta moitittavaa! Great!
Yksinkertaistettuna, helkutin hyvä. Tulen vilkuilemaan näitä kuvia usein seuraavan panssarin harmaa projektin yhteydessä.
AJ 30.1.2012 12:34 Vastaa lainauksella
Moi Marko, Samoin kuin edellä yksinkertaistettuna erinomainen - vaikea panssariharmaaväritys on toteutettu elävästi moduloiden; kerrassaan upeaa jälkeä ja figu kruunaa kaiken. Ei tosiaan mitään narinaa. Olet ilmeisesti maalannut figun arvomerkit, mitalit yms…; kiitos vastauksesta jo etukäteen. Parhain terveisin, AJ

PS Figustakin voisi olla useampi kuva.
Kiitoksia kommenteista kaikille!
AJ kirjoitti:
Olet ilmeisesti maalannut figun arvomerkit, mitalit yms…
Juu ihan maalattuja nuo ovat. Figun sculpti ei ollut terävin mahdollinen noilta osin, mutta kyllä niistä ihan siedettävät sai maalaamalla.
Kuvat ei kyllä anna oikeutta mallille. Jyväskylän tikkakosken kisoissa nähtynä ..PALJON parempi.
AJ 31.1.2012 09:17 Vastaa lainauksella
Moi Marko, Hyvin tuo figu on maalattu ja onnistunut - tykkään lopputuloksesta. Parhain terveisin, AJ
Hyvältä näyttää. Vaikka kyseessä on selkeästi uusi vaunu ilman merkittäviä vaurioita lisäisin kulumajälkiä saranoihin, työkälujen kiinnikkeisiin, teräviin kantteihin ja kohtiin joiden kautta miehistö kulkee vaunuun.
Komea panzer. maalipinta mukavan elävä ja likaakin sopivasti. Pientä kulumaa kaipaa ehkä vähän, figuuri hienosti maalattu ja sopii tankkiin hyvin tuoden vähän luonnetta ja friulit antaa lopullisen silauksen:)