Pienoismallit.net

UJ 116 "Xanten"

88 Flak 30, pääase

UJ 116:een asennettiin sukellusvenejahtia varten pääaseeksi 88 tykki, ei kuitenkaan sitä "tunnetumpaa" mallia, vaan 88 Flak 30. Silmiinpistävin eroavisuus on tässä mallissa kaksi putkenomaista tykin mekaniikan osaa tykin päällä (mitä lie vaimentimia?), kun tunnetummassa 36 mallissa niitä oli yksi.

UJ 116 sai aikaisemman tulkinnan mukaan upotettua Neuvostoliittolaisen ShCh-213:n Mustalla merellä 14.10.1942 www.uboat.net/allies/warships/ship/5044.html jolloin tällä aseella uskottiin olevan jonkinlainen rooli upotuksessa. Myöhemmin on kuitenkin selvinnyt, että todennäköisesti ShCh-213 ajoi Romanialaiseen miinaan.

1:87 mittakaavaan ei 30:stä ole käsittääkseni mallia, joten päätin tehdä Xantenin aseen siitä yleisemmästä mallista, joten muutoksia malliin piti tehdä.

Otin lähtökohdaksi ROCO/Herpan Minitanks mallin "8,8 flak aut selbstfahrlafette" eli 88 tykin panssarivaunun rungolla www.panzerfux.de…anzerfux/prodpic/1-87-8-8-cm-Flak-auf-Selbstfahrlafette-HEP-741170_b_0.JPG

Vanha Rocon malli on suoraansanottuna melko huono, joten riippuen viitseliäsyydestäni, niin saatan vielä tilata resiinimallin jonka konvertoin vastaavasti 30 malliseksi tykiksi, koska detaljointi tässä tykissä jäi kuitenkin vaatimattomalle tasolle.

Käytin detaljointiin taas muutamia etsiosia Eduardilta miljoonalaatikosta, sekä farkkujen nappia jalustaksi, vaihdoin viime metreillä myös suojakilven mielestäni oikeamman mallisemmaksi. Kuvissa punaisena näkyvät osat ovat CRC-pullon mukana tulevaa "ruiskutusputkea", lisäksi detaljoinnissa on käytetty messinkilankaa ja kartonkia. Jouduin myös lyhentämään tykin piippua. Tykki kaipaa vielä päällensä mattalakkaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!