Pienoismallit.net

White 1938-tankkiauto

Lentobensiiniyhtiö Intava

Suomessa toimi Intava-niminen lentobensiiniyhtiö Malmin kentällä vuosina 1939-48.

Intava eli International Aviation Associates perustettiin heinäkuussa 1937 Anglo-American Oil Companyn ja Vacuum Oil Companyn ilmailualan myyntipuolen yhteenliittymänä, ja Intava-tuotteita mainostettiin Suomessakin jo ainakin Aeron numerossa 5/1938. Oy Vacuum Oil Company Ab ja Oy Nobel Standard Ab mainittiin tuolloin Intava-tuotteiden jakelijoina.

Nobel-Standard (vuodesta 1939 alkaen Esso) suosi White merkkisiä kuorma-autoja 1930-50 luvuilla. Auto oli sen verran kallis ettei se ollut Suomessa kenenkään muun suosiossa.

Tämän projektin tarkoitus oli herätellä eloon lähes unohdettua historiaa. Juuri kukaan ei muista "Intava" nimistä bensiiniyhtiötä. Se hävisi maailmaltakin jo vuonna 1948, kun se sulautui Vacuum Oil:iin. Ja White-merkkisiä 30-luvun kuorma-autoja ei juuri muut hankkineet, kuin Esso, joten molemmista aiheista tiedon etsiminen oli erittäin hankalaa ja vei sen suurimman osan ajasta, jota tähän projektiin käytettiin.

Kuvia Intavan tankkiautosta Malmilta ei paljoa ole löytynyt, mutta sen verran, että hommasta selvittiin.
Intavan White Malmilla vuonna 1941

Kaikkein hankalinta projektissa oli oikeiden värisävyjen selville saaminen. Kuvissa auton yläosa näyttää valkoiselta. Sen ajan filmit saattavat toistaa tiettyjä värejä eritavalla riippuen onko kuvat otettu ortkromaattisella vai pankromaattisella filmillä. (itärintama tunnusten keltainen on yleensä ollut se asia valokuvissa, missä tämä tulee esille).

Intavan värit varmistuivat kun näin 30.6.1938 ilmestyneessä englantilaisessa "Flight"-lehdessä jutun, jossa kerrotaan Intava-yhtiön perustamisesta. Siinä mainitaan, että yhtiön värit ovat punainen ja hopea. Ja esimerkiksi että kaksi lentokonetta ovat maalattu mainosmielessä Intavan väreihin. Ne ovat Percival P.10 Vega Gull ja Klemm B.A. Eagle. Koneet ovat nykyisin entisöityjä.

1930-luvun lopulla Karhumäen veljesten Cessna "kympissä" oli Intavan sponsorilogo oikeallapuolen kyljessä.

Kommentit

Late 25.1.2012 19:57 Vastaa lainauksella
Upea kuin mikä. Ja kysymykset: Mistä renkaat (ja onko takana tuplat)? Millä tavalla teit etulokasuojat? Olivatko jäähdyttimen raamit ja etupuskuri oikeasti ehkä kromatut, vai (toivottavasti) maalatut?
Petri Lyy 25.1.2012 20:47 Vastaa lainauksella
Tsiisus ja jösses. Menköön molemmat. Saman tekijän töitä ennenkin äimistelleenä: tulipa taas historiapläjäys. Valmiita muovisarjoja miten kuten harsineena tämmöinen omatekeminen pölläyttää aina. Kuormurit rules, varsinkin pula- tai sota-ajan sellaiset varsinkin.
Tälläiset pienet historiikit antavat syvyyttä pienoismalleihin todella upeasti. Samalla työtä ymmärtää arvostaa sen ansaitsemalla tavalla. Hieno malli ja erittäin mielenkiintoista luettavaa.
JJ Hilska 25.1.2012 21:55 Vastaa lainauksella
Latelle: Renkaat ovat jostain valmiista sarjasta. Taitaa olla 34-Ford k-autosta. Takana on tuplat. Etulokasuojat ovat tehty Cibatoolista veistämällä. Jäähdyttimen raamit ovat maalattu oikeassakin autossa, nimittäin 30-luvun puolivälissä autot alkoivat olla jo niin virtaviivaisia, että erilliset kromatut jäähdyttäjät olivat taakse jäänyttä aikaa. Puskuri sen sijaan pitäisi olla oikeasti kromattu. Tässä se on vaan maalattu.
Auto on kyllä hieno mutta noi valokuvat Malmilta, siinäpä vasta nippu aarteita.
Hyvin toteutettu malli ja taustalla oivallinen historia.

Suomessa toimineiden öljy-yhtiöiden historia on siinä mielessä mielenkiintoista, että lähes aina niiden toiminta liittyy myös rautateihin. Lähes kaikilla öljy-yhtiöillä oli säiliövaunuja (joko omia tai VR:ltä vuokrattuja), koska öljytuotteiden kuljetus tapahtui pitkään rautateitse. Intava-nimisen yhtiön säiliövaunuihin en ole kuitenkaan koskaan törmännyt. Kun selvittelit auton historiaa, niin tuliko eteesi minkäänlaisia mainintoja yhtiön mahdollisista säiliövaunuista.

Elinkeinoelämän keskusarkistossa (Elka) on jonkin verran tietoa Intava Oy:sta (0,15 hyllymetriä, jotka on kuulemma järjestettyä aineistoa). En kuitenkaan tiedä minkälaista tietoa. Elkan yleisesitys yhtiön historiasta on seuraava:

"Oy Intava Ab:n toiminta käynnistettiin kansainvälisen ilmailuliiton aloitteesta 16.1.1939. Perustajina olivat Osakeyhtiö Nobel Standard Aktiebolag (49 osaketta), Oy Vacum Oil Ab (49 osaketta), V.O. Lessig (1 osake) ja V.O. Helander (1 osake). Helsinkiläinen yhtiö myi lentoliikenteessä tarvittavia polttoaineita, voiteluöljyjä ja muita tuotteita.
Intava Oy:n toiminnan liikkelle lähtöä haittasi talvisota. Yhtiö tuotti tappiota, ja jatkosodan aikana sillä ei ollut varsinaista toimintaa. Sodan jälkeen myynti hieman piristyi, mutta siitä huolimatta Intava Oy:n toiminta päätettiin lopettaa ja kaupparekisteristä yhtiö poistettiin 31.12.1948."
JJ Hilska 26.1.2012 18:51 Vastaa lainauksella
Säiliövaunut toki liittyy oleellisena osana öljy-yhtioiden historiaan ja olen toki tallentanut kohdalle osuneet tiedot näistä vaunuista. Mutta Intavan vaunuja ei ole ollut, sillä ainoa Intavaan liittyvä taitaa näillä näkymin olla tämä Malmin kentällä ollut White-merkkinen säiliöauto. Intavan polttoaineenkuljetus rautateitse tapahtui todennäköisesti Nobel-Standardin/Esson vaunuilla.
Kerrotaan että TB, eli Trustivapaa bensiini kopioi väistyvän Intavan värityksen autoihinsa siinä yhteydessä, kun TB siirtyi vuonna 1947 neuvostoliittolaiseen omistukseen. Sen autot olivat 40/50-lukujen taitteessa puna-hopeisia.
Heikki.A 26.1.2012 19:21 Vastaa lainauksella
Se on söpö ja upea. Todella aito ja kiiltävä. Eikuin lisää saman laisia vain ;)
Hattu nousoo täältä, todella komeasti rakennettu ja mukava pala suomihistoriaa. Hieno työ kokolailla, pikku dio tähän ympärille niin solis siinä:)
AriR 31.1.2012 20:55 Vastaa lainauksella
Vau. Todella hieno. FlightForumilla oli taannoin keskustelua Intavasta.

Linkki
mallaaja 25.5.2012 15:14 Vastaa lainauksella
katoin että otsikon alla olis lukenu "lentobensiiniyhtiö hintava"
Lopultakin kävi lähes varmaksi, että Intavan autoissa pitäisi olla mustat lokasuojat. Näin näkyy olevan myös ulkomailla. Suomesta olevat kuvat ovat lokasuojien kohdalta epäselviä tai kaukaa otettuja, että asian varmistuminen kesti. Ainakaan nyt tämä auto ei näytä niin paljoa paloautolta:)
mallaaja 21.7.2012 11:25 Vastaa lainauksella
siis onko tämä ollut paloauto???
JJ Hilska 21.7.2012 16:25 Vastaa lainauksella
mallaaja kirjoitti:
siis onko tämä ollut paloauto???
Ei ole ei. Vaan tähdensin että kun alaosaan on saatu mustaa väriä, niin tämä ei näytä niin kovasti perinteiseltä paloautolta.
Toki ennen vanhaan monet polttoaineautot menivät vanhemmalla iällä usein palokuntien tankkiautoiksi.
mallaaja 9.8.2012 21:01 Vastaa lainauksella
selkis!