Pienoismallit.net

Pz.kpfw.IV Ausf.H

7. kompanie/12.SS Panzer regiment, 12. SS Panzer Division

Vuoden ensimmäinen malli valmis. Kyseessä siis Tamiyan korkealla iällä jo oleva nelonen.
Sarjan ikä näkyi hyvin varsinkin detaljipuolella, sovitteet eivät myöskään olleet sitä totuttua klik-klak tyyliä.
Lisäilin jotain pieniä detaljeja ja työkalut Dragonin nelosen ylijäämäosista. Rungon schürzenit tein muovilevystä, Tamiyan omien vahvuus olisi vastannut oikeasti jo vahvaa panssaria. Zimmeritin tein Milliputista.

Maalaus ihan perus settiä Tamiyan akryyleillä ja ruiskulla. Joissain paikoissa käytetty Humbrolia.
Vanhennukset/säistämiset öljyillä, MIGin ja AKn litkuilla ja mössöillä.
Koin suuren valaistumisen AKn kuralitkujen suhteen. Mielettömän käytännöllisiä paksumman ja tuoreemman kuran tekemiseen…

Parannusehdotuksia jos/kun löytyy, niin kommenttia siitä vaan, ehtii vielä ennen Tikkakosken näyttelyä korjaamaan. :)

Kommentit

Otso,tuo ruisku kyllä tottelee teikäläistä hyvin! Muutenkin oikein hyvä esitys… Jos nyt hakemalla hakee jotain ("talon" tapaan) niin tuo vasemman telaketjun liitoskohta hiukan erottuu. ;)
No jopas nyt jo valmiina sitähän on ahkeroitu ja ihan kelpo jälkeäkin on syntynyt. Hyvin rupee tuo ruisku istumaan käteesi. Tuo figuuri tuolla tornissa antaa kivasti eloa koko vaunuun. Ja olisikohan seuraava vaunu Hetzer vai
Tommi M 22.1.2012 18:07 Vastaa lainauksella
Sulla taitaa olla jokin addiktio panssari nelosiin, ja ne kun vaan paranevat kerta kerralta! Mainiota jälkeä, rungon maalaus ehkä turhan erottuva kun vertaa schürzeneihin, mutta tämä oma mielepiteeni. mielesäni tuo eri maalauskaavioinen schürzen istuu hyvin ja tuo kaivattua vaihtelua.
Kiitokset kaikille kommenteista!

Jari, Hetzer on jo täydessä vauhdissa pöydällä, tappelu telojen kanssa alkanut…
Tommi, ehkä jonkinlainen addiktio on syntynyt, nälkä kasvaa syödessä. ;)
Nyt saa kyllä seuraava nelonen odottaa rakentamista ainakin kevääseen, mutta kyllä niitä vielä tulee lisää…
On taas Otso tehnyt aivan mahtavan mallin. Ei löydy kyllä moitetta. Hivelee silmiä.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Älä kysele parantamisideoita, että muillakin olisi saumaa tuoda mallejaan Tikkakoskelle. Eihän sinne ilkeä tuoda kohta mitään…
Komeaa työtä nuorelta mieheltä! Ei kyllä voi moittia. Loisto työ!
Kiitokset kehuista Timo ja Marko! :)
hieno malli! mikä tuo säkki tossa piipussa on?
Kiitos! Se on suujarrun suojakangas. Sattui pyörimään nurkissa tuollainen ylijäämäosa, joten lisäsin sen tuomaan vähän mielenkiintoa ja välttääkseni Tamiyan kauhean suujarruntekeleen kohtaamista. ;)
Komea nelonen, maalaus näyttääpi hyvältä ja alarungon säistys onnistunut hienosti samoin valumat. Ainoastaan torniin ja nuihin sivulevyihin ois voinu laitella metallista kulumaa ja ruostetta. Hieno työ joka tapauksessa.
OH 22.1.2012 21:05 Vastaa lainauksella
Hieno malli. Ruisku pysyy hyvin kädessä ja jälki on loistavaa. Zimmerit-massauksen ja figuurin kohdalla on mielestäni vielä hiukan parannettavaa, kun taas kuraus on mielestäni onnistunut mainiosti. Omat schürzen-levyt hyvä ja helppo tapa luoda hiukan realistisuutta…

Ei muuta kuin seuraavan mallin kimppuun…
Kiitokset kommenteista!
Maalausvaiheessa näytti, että schürzeneissä on liikaakin kulumaa, mutta lähes kaikki jäi kurakerroksen alle. Olis sittenkin pitänyt tehdä niitä enemmän.
Figuureissa ja zimmeritissä tosiaan parannettavaa, harjoitukset jatkuvat yhä. :)
AJ 23.1.2012 00:10 Vastaa lainauksella
Moi Otso,

Mainiota työtä! Kyllähän tämä on edustava esitys 12. SS-PzDiv.:n 12. PzRgt:n II. Abt:n 7. Ko:n 1. Joukkueen 8. Vaunusta; eikä tässä nyt niin paljon "parannettavaa" ole, kun voisi äkkisiltään ajatella - lähinnä pientä viilausta zimmeritissä, hieman lisää modulaatiota kenties peliin ja ripaus lisää kulumaa. Figu on ihan yes, tietysti jos vertaa saitin figumestareihin, petrattavaa on, mutta sitten samoin on meillä muillakin, joten olisin tyytyväinen figuun tällä hetkellä. Kyllä sinä rakennat piristäviä Panzer IV:ia, jatka vaan samaan tahtiin. Parhain terveisin, AJ
Kiitokset AJ!
Modulaatiota tullaan kokeilemaan tuolla edellä mainitussa Hetzerissä laajemmin. Tämä oli lähinnä sitä perus ruiskuharjoitusta.
Figuuri tosiaan on hiukan kökkö varsinkin kasvojen osalta, sellaisenaan en tätä kehtaisi esitellä, mutta vaunun kanssa menettelee. :)