Pienoismallit.net

Airco DH 2

Nuo mainiot miehet lentävissä "koneissaan?"

Airco DH 2 oli Brittiläinen työntöpotkurilla varustettu "suuren sodan" aikainen lentolaite joka oli aktiivipalveluksessa rintamalla lähinnä v.1916 aikana.
DH-2:sen prototyyppi "4732" lensi ensi kerran 1915.Koneessa oli työntöpotkurin ja erikoisen kaksois puomi rakenteen lisäksi liikkuva aseistus=ase.Yksinäistä Lewis kuularuiskua pystyi liikuttamaan ylös alas sekä sivusuuntaan.Koneen voiman lähteenä oli lähes sen koko uran ajan pyörivä 100 "heppainen" Gnome Monosoupape moottori.Tällä moottorilla oli toiminnan aikana yksi erittäin ikävä piirre.Sylinterit tuppasivat nimittäin irtoilemaan kesken kaiken aivan omia aikojaan!Saattaa kuvitella minkälaista tuhoa pyörivästä moottorista kesken lennon irronnut sylinteri sai aikaan.
Ensimmäinen rintamalle lähetetty kone putosi pian saapumisensa jälkeen vihollisen linjojen taa ja oli Sakemannien suuren mielenkiinnon kohteena jonkin aikaa.Kaiken maailman "pikku vaivoista" huolimatta DH-2 koneet ja niiden urheat pilotit antoivat kovan vastuksen yksitaso Fokkereille.Vuoden 1917 aikana koneet vedettiin eturintamalta m.m Saksalaisten ylivoimaisen? Albatros DII tyyppien saapumisen vuoksi.

Innostuin tämän mielenkiintoisen ja haasteellisen lentolaiteen mallin rakentamisesta saatuani käsiini Model Aeroplane International lehden numeron jossa oli rakentelu juttu tuolloin "tuliterästä" Eduarin DH-2 sarjasta.Meikäläisen lähtökohtana oli kuitenkin Smerin vastaava 5€ hintaan hankittu sarja.En tiedä mikä tuon Smerin sarjan alkuperä on (muinainen Merit?) koska käsittääkseni k.o. yhtiö ei valmista malleja vaan uudelleen pakkaa lähinnä muiden vanhoilla muoteilla tuotettuja sarjoja.
Tein sarjaan muutokset lehden artikkelin perusteella niiltä osin kuin se kotikonstein onnistui.Ylä siiven alapuolella oleva säiliö siirtyi siiven päälle ja sieltä lähtevät letkut tehtiin myös kotipajassa.Rungon takaosassa olevat kiristys pannat on myös lisätty samoin kuin rungon alapuolella oleva patti.Mikä lie möykky,hylsypussi kenties?Ohjaamoon lisäilin myös erilaista hilpetööriä sekä pilotin suojaksi tuulilasin.Yhteen siipitukeen rakensin myös hiilihangon näköisen vehkeen.Ilmanopeus mittarin anturi??Takiloinnin jouduin tekemään osittain "kerettiläisittäin" sitomalla yksinkertaisesti siimoja puomeihin ja siipitukiin kiinni.Malli on pää osin maalattu Folkartin linen sävyllä ja lakattu Vallejon satiini lakalla.
Katkenneista poran teristä ja haroittavan katseen ja silmäpussien syvenemisestä huolimatta tämä Smer projekti oli hauska ja antoisa kokemus.Komerossa on tämän seurauksena muutama Eduardin hieno "kangas puun" malli sarja odottamassa rakentelua.Uutta kaksitaso kuumetta odotellessa…

Kommentit

Esko Rusi 22.1.2012 15:58 Vastaa lainauksella
Ompas mainion näköinen kone. Siinä on muutama ilta vierähtänyt lankojen kanssa. Tällainen vaatii vakaita ja helliä näppejä rautaisten hermojen lisäksi.
Kyllä tuo takilointi on onnistunut tosi hienosti !! kateex käypi tuollainen..(jospa vielä joskus minäkin :})
Siivet ehkä tarvitsisivat pientä säistämistä..
Oppia Opasta ottaen,
Tuomo
Jopas Opa on hienon vaijeriviidakon rakentanut
*kävelyä*
Kävin hatun hakemassa jotta voi nostaa päästä.
Loisto työ!
Näyttävä kone takilointeineen. Ei minulla riittäisi vakaus sormissa, jotta tuon saisin tehtyä. Lisää tällaisia, näitä on mukava katsoa.
No johan on kone. Nuo mainiot miehet "Lentä…". On tosiaan pitänyt miehissä olla itsesuojeluvaiston puutetta tai sitten jotain pervitiiniä, testosteroonilla ja etanolilla seostettua lennolle lähtiessään.

Malli on varsinkin siimavirityksineen ja omien lisäyksien kanssa herättävä. Nukuin päikkärit ja kun näin tämän, niin piti käydä pesemässä simmut ja hakea lukulasit.

Opan historiikki kertoo taas paljon.
Ihailen ja himpun myös kateellinen työnjälkeä kohtaan. Lähes täydet on pakko antaa.

Pikku miikka siipien paksuhkosta maalista.
VAU. Pojoni :
Ompahan näyttävän näköinen härveli, takilointi on luonnistunut todella hyvin. Miellyttää meikäläisen silmää kovastikkin
Kosander 22.1.2012 17:55 Vastaa lainauksella
Vai oli tämän tekeminen "hauska ja antoisa kokemus"? Urakan päälle maistui varmaan iso tuopillinen paksua tervaa… ;)

En ole perehtynyt tähän Smerin sarjaan, mutta olen siinä käsityksessä, että jo valmiiksi saaminen on hatunnoston arvoinen suoritus. Tämä näyttää jopa erittäin hyvältä.
Todella vaikuttavan näköinen vaijerointi viidakko mikä on kyllä oppikirjan mukaisesti onnistunut erittäin täydellisesti. Tarpeellinen tuon aikaisissa on kyllä ollutkin että ovat pysyneet edes kasassa :)
Mykistävän upea takilointi. Sitä vaan että kauanko meni tuon lanka-viidakon värkkäämiseen?
Muiltakin osin on malli todella parasta A-ryhmää!
Vai oli DH-2sissa pyörivä tähtimoottori se on varmaan ollut oikein ranskalasen insinööri taidon
riemu-voitto.
Jopa on taidokkaasti kudottu takilointi, kokonaisuus on kaunista katseltavaa vaikka onkin muinainen sarja.
Kiitoksia kommenteista hyvät herrat.En juonut tuopillista tervaa vaan tynnyrillisen "malspiikkia"Sitten katsoin filmi harvinaisuuden,Maisteri Särkän ja Orson Wellesin yhteistuotantona syntyneen Pekka ja Pätkä filmin:Hirwi palaa poroksi.Nyt on aika siirtyä seuraamaan vaaleja ja toisin kuin väitetään,meillä on paljon pelättävää.
Olisiko tämä Opan hienoin malli sivuilla.Hiljaisena katselin kuvia,kaikki oleellinen kun on jo yllä sanottuna.
AJ 23.1.2012 09:12 Vastaa lainauksella
Moi Opa,

Mitäs tähän nyt enää lisää - mieletön malli aivan uskomattomalla takiloinnilla! Hatun nosto ja syvä kumarrus; todella vaikuttavaa mallaustyötä ja kaikki osa-elementit kohdallaan!

Samaa mieltä kuin Timo R, että kyllä on miehiltä puuttunut tervettä itsesuojeluvaihtoa, kun tuollaisella värkillä ovat lähteneet lentämään…

Loistotyötä Opa jälleen kerran. Parhain terveisin, AJ
Todella hienosti rakennettu suurensodan kone. Sarjan tuntien ei niin helppo malli. Takilointi on kyllä aikamoinen savotta ollut. Maalaus ja siirtokuvat istuu jämptisti, penkki ja vyöt hienot ja hyvä oivallus tuo materiaali. Hattu nousoo täältäkin ja syvä kumarrus
Hienoa työtä Opa. Eikö takilointi olekin hermoja rauhoittavaa ja onnistuessaan mieltä ylentävää toimintaa. Kyllä tästä Smerin "halpamallista" aivan hyvän näköisen kangaspuun saa aikaiseksi, kun vaan jaksaa yrittää. Itsekin tämän rakensin joku vuosi sitten. Tyydyin tosin sarjan mukana tulevaan kaksilapaiseen potkuriin, kun niitäkin kerran käytössä oli tässä I MS:n "söpöläisessä". www.pienoismallit.net/media/kuvat/04/17/64/041764_preview.jpg?1221142244
Vanhalla 50-luvun Meritin muotilla tehdystä rakennussarjasta on todella kyse. Merit otti rakennussarjoissaan mallia Auroralta jopa siinä määrin, että eräs aikakauden brittiläinen mallarien lehti äityi valmistajaa moittimaan omintakeisuuden puutteesta! Brittien taipumus nillittää rakennussarjoista on siis vanhaa perua.

Eduardin sarjaan nähden tämä Smerin pakkaama vanha sarja on toki vaatimaton, mutta Smerin sarjojen joukossa DH2 on parhaasta päästä. Viitseliäs mallari, kuten Opa, saa sarjasta kovasti brittien menestyksekkään työntöpotkurihävittäjän mieleen tuovan mallin.

Möykky ohjaamon pohjassa on kompassin ympärille tehty virtaviivainen suojus.

Mikko
Kiitokset kommenteista ja erityis kiitos Mikolle "möykyn" salojen paljastamisesta.
Opa Laitinen kirjoitti:
Kiitokset kommenteista ja erityis kiitos Mikolle "möykyn" salojen paljastamisesta.
Tuota kummastelin minäkin, mutta Mikko selvitti käsittämättömällä viisaudellaan asian.
Vaikka Opa onkin yksi tämän sivuston historian ja mallien expertti, niin nyt löytyi toinen tietäjä.

Tietämyksesi on Opan kanssa vailla vertaa.
T.T
vau tää on kyllä hieno ei muuta voi sanoo
Ihan tulee lapsuus mieleen tästä koneesta. Saattoipa olla jopa ensimmäinen (tai ainakin ihan ensimmäisiä) kone, jonka kasasin ihan itse. Tosin mittakaava oli 1/72 ja valmistaja Airfix. Taisi olla vielä muovipussiin pakattu. Eikä sitä siihen aikaa paljon malleja maalailtukaan (saati takilointeja viritely), kunhan sai kasaan ja hyllynreunalle ja hyyyviin varovaisesti leikkikäyttöön.

Tästä sarjasta muistan vielä, että nuo pyrstön puomien ohuet rangat olivat todellinen haaste aloittelijalle, ja niitä kyllä liimailinkin sitten useampaan kertaan vuosien varrella. Minneköhän lie tuokin malli joutunut?

Sitä ihan ensimmäistä konetta (Roland Walfisch), jonka sain 7-vuotissynttärilahjaksi, en kasannut itse, vaan kummieno sai sen kunnian (lähes 40 vuotta sitten kasattu malli on muuten vielä tallessa, vaikkakin jonkin verran kärsineenä). Usein mielessä on käynyt ajatus, että jos löytäisi jostain sen Rolandin 1/72-mittakaavassa, niin voisi rakentaa sen nykyisellä osaamisella jo ihan itsekin. Muuten nuo kaksitasot ei ole jostain syystä oikein kolahtaneet, vaikka muuten aika tiukasti lentokonemallari olenkin.
Todella hienosti rakennettu ja detaljoitu. Eipä ole mennyt hukkaan, takilointi työ komeesti tehty. Eipä tätä äkkiseltään smerin sarjaksi uskoisi jos ei tietäisi. Itselläki haluttaisi rakentaa tämä kone mutta takilointi hirvittää.
Kiitos Jarno Kommenteista.Siitä vaan hommiin,ei ole niin paha kuin näyttää.