Pienoismallit.net

Budgie/Squawk

Lockheed SR-71A "Blackbird"

Tämän mallin toteuttaminen oli pyörinyt pitkään ajatuksissa, 70-luvun alun bändin levykansi toimi inspiksenä.
Viime keväänä sitten löysin mökiltä mustarastaan joka oli taittanut niskansa lentäessään saunan ikkunaan.
Heitin raadon muurahaispesään ja ajattelin että muurahaiset putsaavat kallon esille. Myöhemmin kesällä käytyäni tarkastelemassa tilannetta huomasin koko tipun kadonneen samoin kuin parikiloinen hauki, joku metsän nisäkäs oli ne pistellyt poskeensa.
Vaihtoehdoksi jäi sitten tehdä kallo itse milliputista. Loppujen lopuksi ehkä parempi ratkaisu, herkempi olisi voinut vetää herneen nenään jos käytetään orgaanisia aineosia malleihin. Ja olisiko tämä enää ollut pienoismalli jos osa on 1/1 skaalaa.
Blackbird oli mielestäni lähin malli josta rakentelu aloitettiin. Tämä oli ensimmäinen ja luultavasti viimeinen Italierin malli, muovi oli minun mieleeni liian pehmeää ja velttoa. Nokka poikki rautesahalla,iso ruuvi tartunnaksi ja milliputtia muotoilemaan. Lähes vuosi kului viilatessa ja kittaillessa tätä "maalienkuivumis" mallia. Jätin pisteytyksen tarkoituksella pois kun tämä on enemmänkin koriste-esine kuin pienoismalli mutta kirjoitettu kommentti on tervetullutta.

Kommentit

Aivan erinomainen. Olisin antanut kovat pisteet.
:) väittäisin että tämä malli on paremman näköinen kuin referenssinsä.
Jouni Koski kirjoitti:
:) väittäisin että tämä malli on paremman näköinen kuin referenssinsä.
Transformers 2 -elokuvan "vaari" vetää kyllä voiton. ;)
Hieno idea, ja vielä parempi toteutus.
Hyvä idea ja toteutus onnistunut loistavasti. Pirtsakka malli joka eruttuu joukosta.
AJ 21.1.2012 21:12 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Kerrassaan erinomainen pienoismalli esikuvastaan levynkannesta ja kuten edellä on jo todettu Timo H:n toimesta "hyvä idea ja toteutus onnistunut loistavasti". Jos Italerin "Blackbird" on vaikea työstettävä, niin kyllä Hasegawankin mallin kanssa saa töitä tehdä, vaikka Hasen valujälki onkin erinomaista, nim. huomenna koitetaan taas mennä eteenpäin Hasen SR-71A:n kanssa.

Joo, kyllä tämä pienoismalli olisi saanut loistopisteet - tässä mallissa ja idiksessä on "touchia". Oikeasti tästä tulee mieleen enemmän taideteos kuin pienoismalli tai koriste-esine. Kyllä kannatti pyöritellä ajatusta mielessä - erittäin onnistunut toteutus! Parhain terveisin, AJ
Esko Rusi 21.1.2012 23:47 Vastaa lainauksella
Kiitokset positiivisestä palautteesta, nyt kun kuvia katselee niin taustana käytetty vanha,käytöstä poistettu lakana,sen olisi voinnut antaa kotisomalille silitettäväksi.
Esko Rusi kirjoitti:
taustana käytetty vanha,käytöstä poistettu lakana,sen olisi voinnut antaa kotisomalille silitettäväksi.
Ihan ymmärrettävää, ei kaikilla afrikkalaisilla ole noin pehmeitä lakanoita.
Ja leijonaa ei parane halia. ;)
Käytetäänhän siimaakin antennilankana 1:1 vaikka epäorgaanista onkin.Mutta jotenkin olet saanut hauskalla tavalla tuhottua Blackbirdin ,näin positiivisessa mielessä.Työn jälki hyvää ja onnistunutta.Erikoisuudesta plussaa ehdottomasti.
Heikki Honkanen kirjoitti:
Ihan ymmärrettävää, ei kaikilla afrikkalaisilla ole noin pehmeitä lakanoita.
Ja leijonaa ei parane halia. ;)
,,eikä käärmettä kaulakoruksi, mutta lakana toimii ihan ok.
Kerrassaan Hieno! Täytyypä käydä kuulostelemassa bändiä. NICE yhtyeen Tarkus levyn kannesta saisi myös hyvän projektin :0)
Esko Rusi 22.1.2012 22:10 Vastaa lainauksella
Yksi levykansi josta varmaan tulen tekemään on Blue Öyster Cult / Secret Treaties. Me-262 peruskunnossa, ainoastaan siirtokuvat pitäisi saada teetettyä ja ohjaamoon hoikka kaveri (luuranko).
Kerrassaan upeasti tehty ja toteutettu! Levynkansikuva jää kirkkaasti toiseksi. Taideteos, kuten ylempänä eräässä kommentissa on mainittu. Pisteitä olisi tullut lujasti.
Esko Rusi 21.2.2012 21:06 Vastaa lainauksella
Kiitos Erkki. Levykansi jää varmaan sen takia toiseksi kun nämä vanhat jenkkipainokset olivat paksua pahvia ja painosjälki hyvin rakeinen. Olisivat ehkä panostaneet ulkonäköön enemmän jos olisivat tienneet että näitä katsellaan viellä 40v jälkeenkin.