Pienoismallit.net

Churchill AVRE

Hobart's funnie

Kuninkaallisten pioneerien käyttöön muokattu Churchill vaunu. Varustuksena rynnäkkösilta jonka pituus oli 9,1 metriä, pystyttiin asettamaan paikoilleen puolessa minuutissa ja tarkoitettu lähinnä panssariesteiden ylittämiseen, mutta kävi myös jokien ja kanaalien ja muiden kapeiden vesiväylien tilapaiseksi sillaksi.
Lisäksi vaunun pääase oli korvattu Petard heittimellä joka sinkosi 18kg HE latauksen 137:n metrin päähän.
Tämä ase oli tarkoitettu esteiden raivaamiseen ja bunkkereita vastaan. Erityispiirteenä oli, että heittimen pystyi lataamaan vain ulkopuolelta, varmasti suosittu tehtävä vihollisen ollessa lähettyvillä.
Miehistö oli koottu pioneereista, ainoastaan vaunun ajaja tuli kuninkaallisten panssarivoimien riveistä.

Malli itsessään oli tyypillistä matchboxia niin hyvässä kuin pahassa. Valujälki oli hyvää ja osat menivät sujuvasti paikoilleen, mutta detailien tasossa ei ylletä nykyisten sarjojen tasolle.
Maalattu Valleon tuotteilla ja viimeistelty Humbrollin matta lakalla.
Pölytykset MIG:n tuotteilla.
Maalit ja lakat siirsi mallin pintaan sivellin.

Kommentit

Janne V 15.1.2012 15:19 Vastaa lainauksella
Todella upea malli, mahtavaa jälkeä ja 1/76! On kyllä varmasti ollut mukava ladata kranaattia putkeen kun luotia surahtelee korvan juuresta :D
Hieno malli ja maalaus on upea tuohon skaalaan. Jotenkin kun olisi vielä sen alkuperäisen alustan saanut hyödynnettyä. Harmittaa kun nykysarjoissa ei tule mitään minkä päälle mallin voisi laittaa (kuten lekojen mukana tuli ennen niitä jalustoja).
Kiitos kommenteista. Se on varmaan kustannuskysymys miksi kaikki ylimääräinen on karsittu, mutta saahan esimerkiksi lekoille ostettua lentotelineitä, erillistä korvausta vastaan luonnollisesti.
Maalauksessa harjoittelin edelleen valon korostamista ja nyt alkaa tuntua siltä, että alan pikkuhiljaa päästä jäljille tekniikasta, varjoista voisi tietysti vielä tehdä voimakkaampia, mutta askel kerrallaan :)
Todella nättiä jälkeä kaiken kaikkiaan! Valoefektit toimii mielestäni just hyvin tällaisenaan, voimakkaampi korostus menisi ehkä jo hieman överiksi mittakaavaan nähden. :)
Hieno! Varsinkin mittakaavaan nähden loistavaa työtä.
Juurikaan sanomista ei löydä, mutta onko vasemman puoleinen vaijeri pikkasen mutkalla vai valehteeloko kuva. Tosin luonnossa nähtynä varmasti on pinkeän näköiset. sen verran pienetstä työtä on kumminkin kyse!
Kiitos kommentista, tein nuo vaijerit lyijylangasta ja niiden kanssa saa olla tarkkana, joten on todennäköistä ettei kuva valehtele, onneksi lyijylangan saa myös helposti taivutettua takaisin kuosiinsa.
Hyvää jälkeä,Timo! Tykkään kokonaisuudesta kauttaaltaan,ilmeikäs ja eläväinen maalaustyö kruunaa mallin!
Hienoa työskentelyä, eikä koko ole sieltä helpoimmasta päästä. Hyvin olet saanut rakennettua mallin kasaan. Alusta toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan. Komea työ
Kiitoksia kommenteista :)
Todella hyvä. Itse kammoan edelleen kaapissa odottavaaa "mittakaavavirhettä", eli Airfixin 1:76 Shermania. Näköjään noinkin pienestä saa nättiä jälkeä jos jaksaa panostaa.
Pieni on kaunista. Hyvä Timo! :)
Kiitos kiitos, olisi tähän voinut upottaa vielä paaljon aikaa lisää, mutta näillä taidoilla malli olisi tuskin siitä parantunut :D. Tykkään näistä pikku vaunuista, niiden kanssa on kiva nyhrätä, tarvittaessa niihin saa tehtyä detaileja kohtuu kivuttomasti lisää ja niiden säilytys ei vaadi paljoa tilaa, mistä naisväkikin antaa pisteitä :)
Onnea shermannin kanssa puuhaamiseen ja muista, se on vanha airfix. Eli ei kannata stressata pienistä virheistä.
jmlattu 17.1.2012 15:32 Vastaa lainauksella
Mukavasti toi kolikko ilmi mallin pienen koon sekä kasauksen ja maalauksen vaativuuden.
Kolikko on lainassa emännältä, toivottavasti ei muista karhuta takaisin ;)
Ilkka K. 19.1.2012 10:50 Vastaa lainauksella
Upeaa jälkeä. Tulee jotenkin nostalgiset fiilikset, sillä tämä oli myös muistaakseni ensimmäinen pienoismalli jonka rakentelin joskus 80-luvulla. Aikamoinen liimakasa siitä syntyi..
Kiitos kommentista, tämä tuli myös kasattua joskus -80 luvun hämärissä, mutta muistaakseni ilman siltaa ja koska kiire rintamalle oli kova, taisi maalauskin jäädä välistä :)