Pienoismallit.net

Bristol Beaufighter TF.X

Bristol Beaufighter oli II-maailmansodan aikainen brittiläinen raskas hävittäjäkone.
Yöhävittäjänä, hävittäjä-pommittajana ja torbedopommittajana käytetyn kaksimoottorisen koneen aseistuksena oli tykkien ja konekivääreiden lisäksi torbedot, pommit ja raketit.

Koneen tehokkaimmaksi aseeksi osoittauivat lopulta siipien alla kuljettettavat kahdeksan rakettia. Niitä käytettäessä ammuttiin ensin koneen nokassa olevilla konetykeillä kohti maalia, kunnes laukaukset osuivat haluttuun kohtaan johon raketit piti saada: tuolla hetkellä laukaistut raketit osuivat kohteeseen aina.
Rakettien tuhoisasta iskuvoimasta ovat hyvänä esimerkkinä monet saksalaisten järeät Tiger-panssarivaunut, jotka noista raketeista täysosuman saatuaan heittivät ilmassa volttia - päätyivät "katolleen" ja tankin tykkitorni lojuikin sitten useiden metrien päässä siitä tuhotusta vaunusta (vai olenko lukenut liikaa Korkeajännitystä?)
;-)

Beaufighteriä käyttivät brittien lisäksi Australia, Kanada, Dominikaaninen tasavalta, Israel, Uusi-Seelanti, Puola, Portugali, Etelä-Afrikka, Turkki ja USA.

Tämä oli vanha Airfixin mallisarja ja eihän tämä mikään rentouttava projekti ollut, kun tämä piti saada valmiiksi yhden viikonlopun aikana. Noh, rakennettua ja maalattua sen sai viikonloppuna, mutta säistäminen jäi tämän viikon arkipäiville.
Tein tästä huvikseni suomalaisen version - Suomella siis ei todellisuudessa näitä hävittäjiä koskaan ollut käytössä.

Kuvissa näkyvä jalusta ei tullut tämän mallisarjan mukana, vaan se on Italerin tuote.

Kommentit

Ei Kukaan 13.1.2012 17:09 Vastaa lainauksella
Hienosti säistetty, mutta eikö tämä ole mitä jos… - malli? :)
Mikael Kähkönen kirjoitti:
, mutta eikö tämä ole mitä jos… - malli? :)
Tulkinnanvaraista - vaikka tässä mallissa olisi Ahvenanmaan Vapautusrintaman tunnukset ja vaikka tämä olisi maalattu vaalean punaiseksi, niin tämä kuitenkin on suoraan laatikosta rakennettu (lukuunottamatta jalustaa ja antennilankaa) Bristol Beaufighterin pienoismalli.
Olisiko tämä jo pelkästään tuon jalustan takia "mitä jos" malli - koska eihän tuollaisia jalustoja oikeiden lentokoneiden mahojen alla näkynyt - jalustat voisivat hieman haitata lentotoimintaa ;-)

edit: ja anteeksi jo etukäteen, että yleensä menin taas ansaan ja otin kantaa tähän iän ikuiseen väittelyyn siitä, että mikä on tällä palstalla "What If" …
Ei Kukaan 13.1.2012 17:21 Vastaa lainauksella
Juu mutta lähinnä noita kansallisuustunnuksia ajattelin. Ootko laittanu potkurit pyörimään ja napannut heti kuvan vai ?
Mikael Kähkönen kirjoitti:
Juu mutta lähinnä noita kansallisuustunnuksia ajattelin. Ootko laittanu potkurit pyörimään ja napannut heti kuvan vai ?
Siinä edellisessä viestissäni kerroin oman mielipiteeni noista kansallisuustunnuksista suhteessa asiaan "mitä jos".
Ja ne potkurin lavat sai pyörimään, kun asetti mallin eteen puhaltamaan pöytätuulettimen - toki tämä potkurien pyöriminen pitää ottaa huomioon jo melko aikaisessa rakentamisvaiheessa - jos siis todella haluaa ne valmissa mallisa pyörimään.
Hieno on kuin mikä, tykkään etenkin tosta kulahtaneesta mustasta. Mistäs tuo ED tuohon koodiin tulee?
Juha Leinonen kirjoitti:
Mistäs tuo ED tuohon koodiin tulee?
Se tulee siitä, kun muuta mittakaavaan sopivaa en löytänyt "tähän hätään" siirtokuvien miljoonalaatikosta - ongelmana olivat lähinnä nuo valkoiset numerot.

Tai ehkäpä tuon ED koodin Suomessa Beaufightereitä varten kehitti vuonna … ööh 1944 vaikkapa … ööh, forssalainen kenraali Yrjänä R. Puuntakanen - tuon forssalaisen mukaan kirjaimet tarkoittavat E = erittäin ja D = dyylikäs. Kaikkihan tietävät, että Forssan murretta puhuvat eivät juurikaan käytä D- tai F-kirjainta puhuessaan - toki poikkeus tekee sitten aina välillä jostakin asiasta säännön - kuten esim, forssalaiset tuntevat vain yhden sanan, jossa on F-kirjain - ja se sana on fati - eikä suinkaan vati ;-)
Joo vähän epäilinkin että sopivien kirjainten löytäminen voi pikamalliin olla vaikeeta…

jaa en tiennytkään että kuuluisalla Puuntakasella oli näppinsä pelissä Suomen beaufightereissa, vai ovatko ne enemmänkin "pööfaittereita" :D
^ Eikun forssalaisittain tietenkin "pöövaitter" - sis ilman äffää
:-)
Eiku niin, pöövaitter :D
ED -Englantilainen Dorpeedo-pommittaja ?
Rakentaja ottanut erilaisen projektin mukaisesti jotain erikoisempaa "pienoismallin kasausainetta", eli vaihtanut irlantilaisen/skottilaisen johonkin pikaisempaan.
ED-10 tunnus tullut mieleen muutaman "kossubatteryn" jälkeen; Hmmm…Mitäs noihin tunnuksiin keksisi…? *vilkaisee lasia* …ED:iä ja viinaa…kymmenes lasillinen… *oivallus* :D

Tosi hyvä viikonloppumalliksi, tosin mielestäni nuo vanhennukset menevät jo hiukan yli, tehden koneesta erittäin kirjavan näköisen. Vaan mikäpä minä siitä olen valittamaan kun en itse osaa. :P
Tästä vois antaa Raimolle jo ropelihatun,kun tohtoreillakin hattu on.Omani otan päästä ja totean,hienoa huippu-Raimoa jälleen.Kritiikin poikasena antenni lanka,joka hivenen paksua skaalaan,mutta parempi kuin ei ollenkaan,eikä paljoa häiritse kokonaisuutta,joka onnistunut.
Heikki Honkanen kirjoitti:
Tosi hyvä viikonloppumalliksi, tosin mielestäni nuo vanhennukset menevät jo hiukan yli, tehden koneesta erittäin kirjavan näköisen.
Tällä kertaa ihan tarkoituksellisesti tein tästä "kirjavan" - livenä tämä on vielä huomattavasti kirjavamman näköinen kuin näissä valokuvissa - nyt ei ainakaan päästä sanomaan että mallin pinta on monotoninen - paitsi tuo pohja, se jäi kyllä ikäänkuin keskeneräisen näköiseksi yläpintoihin verrattuna.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Tästä vois antaa Raimolle jo ropelihatun,
Kiitos - mutta sen ropelin pitää sitten myös varmasti pyöriä :-)
Hieno, humoorin(kossu/uiski/kepu/vinkku…etc..etc..) höystämä viikonloppurojekti, Maalauskin on niin per…in Leinomaisen hienosti toteutettu!! Great!! Antennilankan puolivälissä on selvästi n. 0,001 mm pykämä, josta syystä puolikas pojo pois. Huolellisuutta Raimo..hulelisutiaa!!!
Seppo Valjakka kirjoitti:
Antennilankan puolivälissä on selvästi n. 0,001 mm pykämä, josta syystä puolikas pojo pois. Huolellisuutta Raimo..hulelisutiaa!!!
Ai sinä huomasit - täytyy olla jatkossa hulolillisempei. Se langassa oleva 0,001 mm pykämä voi hyvinkin olla minun suustani roiskunutta sylkeä - lankaa laittaessa oli ihan pakko koko ajan päästellä suusta mäntämoottorin ääntä muistuttavaa miehekästä pärpätystä :-) Ja jos en ihan väärin muista, niin tuon langan asentamishetkellä oli päänupissa jo sen verran reilusti irlantilaista dopingjuomaa, että ainakin omasta mielestäni on suorastaan ihme, että sain tuon langan yleensä edes laitettua paikoilleen.
Jälkiviisaana voin myös sanoa, että lanka olisi kannattanut maalata harmaaksi - tuolla konstilla se ei näyttäisi niin paksulta, kun taustakin on harmaa.
Raimo Leino kirjoitti:
Kiitos - mutta sen ropelin pitää sitten myös varmasti pyöriä :-)
Tunnetusti Raimo saa likkumattomat ropelit kuin ropelit pyörimään,vaikka hatussakin.
Jeah. Ei haittaa vaikka on tuossa luokassa. Pääasia lienee malli, joka on ihan huimaava.

Malli toimii kuin hyvä Blues-musiikki. Intoa täynnä ja loppukuvia katselamalla vauhti kiihtyy.
Seppo jo huomasikin tuon antennilangan lihavuuden, mutta pelastettakoon se tuolla Irkkiksellä.
Sieltä suunnalta tulee monia hyviä silmänskarppaustuotteita, mutta ne toimivat joskus aika nopsaan ja kovaa…
T.T
Sisintä miellyttää näin: