Pienoismallit.net

Operaatio Himatuikku

Vaihe 6 . ukkeleiden sovitusta

Zvezdan ukkelit aika iso töisiä purseita siellä täällä, mutta kyllä näistä jotain saa aikaseksi. viellä suurimmalle osalle kittauksia jne.

Pääasiassa nyt kyselisin teidän mielipidettä onko "katu-uskottava tilanne" tai tässä tapauksessa metsäuskottava.
Tietenkin tietyssä mielessä jo realismia joutuu jo karsii etäisyyksien vuoksi, mutta..

Eli tilanne olisi tämä venäläiset ovat hyökkäämässä kk-pesäkettä kohti ja tämä on hetki ennenkuin rähinä räjähtää käsiin. Oikean puoleista ukosta on tarkoitus tehdä suomalainen ja sille kasapanos käteen. Hän odottaa h-hetkeä että suomalaisten konekivääri alkaa papattaa, että voi rynnistää Bt:n Kimpuun.

Ei kun mielipiteitä.

Kommentit

Siitä vaan Marko kasapanosta yms. väsäämään. En keksi huomauttamista tai lisättävää. Tulee hieno.
T.T
Upeaa jälkeä. En ole ennen tätä blogia huomannutkaan, mutta tästä eteenpäin pitää kyllä pysyä ehdottomasti mukana. Mahtava idea "lampunvarjostimeksi" ja toteutus ei tosiaan yhtään jää jälkeen ideasta.

Ainoa asia mitä jäin miettimään, on naapurin jalkamiesten sijainti: jos ollaan hyökkäämässä tiedossa olevaa konekivääripesäkettä vastaan tankin tukemana, niin jotenkin tuntuisi loogisemmalta, että tankki menee edellä ja jalkamiehet sen sivuilla tai takana. Nythän jalkamiehet marssivat suoraan tykinruuaksi. Jos pesäke on jäänyt havaitsematta, tämä asetelma voisi olla mahdollinen, jos pelätään esim. miinoja, mutta tuo etäisyys alkaa olla niin lyhyt, ettei pesäke jäisi "sokealta politrukiltakaan" huomaamatta.

Joka tapauksessa kaikenkaikkiaan loistavasti toteutettu diodraama. Äskeinen kommenttini perustuu omaan maallikon mielipiteeseen, joka voi hyvin olla myös väärä, eikä sitä ole missään nimessä tarkoitettu negatiiviseksi palautteeksi.
Kiitoksia kommenteista Ismo ja Timo.

Juuri näitä kommentteja on hyvä saada. Sitä tulee loppupeleissä ns ”sokeaksi” omalleen työlleen ja aina joku voi jäädä huomaamatta. Joten hyviä pointteja sinulla Ismo.

Vähän ehken huonosti tuossa blogin kommentissa selitin tilannetta. Eli neuvostoliittolaiset on lähestymässä kk-pesäkettä, luulen sitä tyhjäksi. Ensimmäisen ukkeli lähestyy varovaisesti konepistooli ampumavalmiina kk pesäkettä kohti ja yrittää kurkkia näkyykö mitään. ns hylätystä pesäkkeestä. Politrukkin komentaessa vauhtia miehiin. Toki aivan noin lähelle oikeassa tilanteessa olisi laskettu..mutta tässä ehken joutuu vähän luopumaan realismista
Ahaa, no se selventää tilannetta. Tosin voisin kuvitella, että jossakin muussa armeijassa "kurkkijan" rooli olisi annettu esimerkiksi tankin päältä tähtäilevälle tarkka-ampujalle kiikarikiväärin kanssa, mutta neuvostopolitrukeillehan ei tunnetusti tuottanut suurempia tunnontuskia tapattaa muutama musikka Äiti Venäjän puolesta. Siksi toisekseen kiikarikiväärit ovat saattaneet olla tällaisessa pienessä rajakahakassa tiukassa.

Ei muuta kuin jatkat samaa rataa.
Joo.. aikamoista meininkihän Neuvostoliitollahan oli miehistön suhteen. En tiedä onko tarina totta vai ei tai oliko jopa vitsi. Mutta Kun liittoutuneet vihdoin oli tavanneet Elbellä Torgaussa oli Eräs Neuvosliiton joukkojen kenraali ihmetellyt panssari vaunun miina-auraa. Amerikkalainen oli selittänyt. Tähän kenraali oli vaan vähätellen todennet että meillä on miehistä tätä varten. Mutta lieneekä totta vai ei. Eihän edes Torgaussa tapaaminenkaan ole totta vaan pr-temppu. Liittoutuneethan tapasivat itse asiassa 3 tuntia aikaisemmin oli Yhdysvaltalaisen 69. jalkaväkidivisioonan luutnantti Albert Kotzebeun ja erään venäläisen kohtaaminen tapahtunut Leckwitzin kylässä.

Mutta ajoivathan politrukit miehistoä hyökkäämään vaikka ilman asetta Stalingradissa ja varmaan monessa muussakin paikassa.

Sama meininki oli myös Suomen sodissa. Tunnen erään veteraanin joka vieläkin herää yöllä painajaisiin. Hän oli kk-miehenä sodassa ja viinapäissään vain rupesi puhumaan sotatarinoita. Kauhisteli sitä miesten tuhlausta kun Neuvostoliittolaiset hyökkäsivät, välistä mitään toivoa onnistumisesta. Vaan lähetettiin vaan aina uusia aaltoja. On ollut varmaan aika kauhea paikka 18 vuotiaalle nuorukaiselle.
Millos tulee lisää kuvia ?
Vähän on tällä hetkellä 1:1 projekti kesken. Kaksi huonetta rempassa ja toisesta tulee työhuone malleja varten.. joten vähän aikaa hiljasta tällä rintamalla.
Vähän ukkeleita,sekä vaunua maalaillut, mutta ei viellä blogi merkintään asti, Mutta heti tulee kun kerkii taas viedä tätä eteenpäin.