Pienoismallit.net

Hawker Hurricane mk. IIc

Maajoukkojen kauhu, Intia 1944

Jos hurricane itsessään ei hirveästi esittelyä kaipaa, niin mk IIc oli mk. II ja IIb eteenpäinkehitys. Siihen asennettiin tehokkaampi moottori ja neljä 20mm kanuunaa, kun saksalaiset lentokoneiden jatkuvasti kehittynyt panssarointi oli tehnyt konekkivääristä turhan tehottomia. Vaikka alatyyppi oli vastaveto saksalaisten koneille, ei sitä juuri euroopassa käytetty, pääasiassa vain afrikan ja aasian taistelulaivueet käyttivät koneita. Aasiassa kone näytti kyntensä rynnäköinti-, maataistelu- ja tiedustelutiedustelutehtävissä. Koneen voimaas moottori sekä raskas aseistus teki siitä hyvän hävittäjä-pommittajan.

Revellin huriseva hurrikaani on suomiversion, johon on lisätty mk. IIc:n tarvitsemat lisäosat, mm lisäilmamottoaukko, tykkiputket sekä pommit/lisäpolttoainesäiliöt. Jokainen, joka siis on suomihurriin tutustunut, voi vetää omat johtopäätöksensä.
Minulle tämä kuitenkin edusti revellin melko hyvää tuotantoa, jossa valupurseita on vähän, osat ovat oikean kokoisia ja lasiosat ovat oikean muotoisia. Siirtokuvia tuli afrikassa ja intiassa tapelleille RAFn yksiköille, valitsin intian sillä minulla oli purkissa valmiiksi se tarvitsemat päävärit. En jaksanut/uskaltanut/viitsinyt lähteä coctailpuuhiin, ihan vain jo tasalaatuisuuden nimessä.

Malli meni varsin kivuttomasti kasaan. Tosin olin vieraantunut todellisuudesta viimeaikaisten academyn ja dragonin tuotosten takia, joten ensimmäisen valupurseen nähdessäni tuli sekuntin tuumaustauko, joka päättyi pieneen vatutukseen. Maalattu lifecolorin akryyleillä, hieman kulutettu aasian oloihin ja vähän pakokaasua+ruutikaasua siipiin ja kylkeen. Siirtokuvat tottelivat todella nätisti Micro-solin jälkeen, eik edes G kirjain kyljessä hopeoi. Jalka on saatu jostain 1/144 lekosta.

Kommentit

Perus hyvä malli. Pääasiassa pistää silmään ruutivanat ja hiukan sotkuinen maalaus. Vanat voit seuraavaan malliin tehdä pigmenteillä, ja kun pensselimaalaus näkyy olevan suht koht hanskassa, voisit ruveta miettimään ruiskun hankkimista. Bilteman (clas ohlsonillakin oli samantapainen) 50€ ruisku on hyvä valinta aloittelijalle. Toki Stadimallareiden pajalle voit tulla kokeilemaan ruiskua, liity ihmeessä jos et ole vielä jäsen. Ensi sunnuntaina 12-14 paikalla on ainakin Olli ja minä.

Rakennusjälki on hyvää, saumat ei näy jne.

Arvio:
Ihan ok malli,paitsi pakokaasuvanat kyllä hieman paksut ja rajalliset.Teen itse nää pensselillä ja saa aina olla tosi varovainen,ettei mee överiksi.On se mahdollista pensselöidäkkin ja harjoittelen itsekkin vielä kovasti.
Tommi M 12.1.2012 10:39 Vastaa lainauksella
kiitoksia vinkeistä ja kommenteista. Eikä tässä ole yhtään 0,5 tähteä ;)