Pienoismallit.net

Kleiner Panzerbefehlswagen 1

Oma viikonloppumallini valmistui lopulta.

MasterBoxin Panssari 1 malli ei ollut mikään mieltä ylentävä kokemus. Vaihtelevan kovuista muovia riitti, tosin osissa oli yllättävän vähän putsaamista. Suurimmat murheet oli kiero alarunko ja rungon levyrakenteiden sovitteet eli niiden käytännössä niiden puute. Välillä tuntui kuin kuin osat olisivat olleet eri mallista…No sain sen kuitenkin leivottua kasaan.

Sarjan liimattavat irtotelat oli kuin eri maailmasta. Osat olivat tarkkaa valua ja Tamiyan "vihreäkorkkisella" ne sai liimattua melko kivasti nippuun. Telojen mitoitus oli melko nappisuoritus, malliin sai kivasti löysät hukattua johtopyörän ja takimmaisten ylärullien välille, aivan kuin oikeissakin ykkösissä. On Masterboxin telamuotinkaivertaja ainakin tutkinut referenssinsä.

Maalasin mallin Vallejoilla, sarjan merkinnät, perus AKn litkutukset ja pöllytykset.

Jaakolle kiitokset tästä Weekend Challengen järkkäämisestä, oli mukava tehdä malli täysin hihasta nykäsemällä sen kummemmin funtsimatta. Hieno että jengi innostui viikonloppurakentelusta, sillä konstilla saa tehokkaasti valmista aikaiseksi. Ens kerralla mietin kyllä kaksi kertaa minkä mallin valkkaan pikamalliksi…Tällä konstilla toisaalta tuommonen hyllyssä seissyt kaunotar tuli yleensä tehtyä. Enää ei ole hyllyssä näitä kummajaisia, pääsee takas ruotuun ja modernien mallien kimppuun.

Mallailuterveisin,
Jari

Kommentit

SS 10.1.2012 15:13 Vastaa lainauksella
Komiata on, taas lähtee hattua päästä. "Sympaattisen" näköinen pikkutankki on saanut ansaitsemansa kuorrutuksen pintaansa. Tämän ympärille näkisin erittäin mieleläni rakentuvan dioraman. Vielä kerran WAU! :)
Vakuuttavaa jälkeä lyhyessä ajassa. Mites noissa ykkösissä, pyörikö toi torni vai ei?
Petri Lyy 10.1.2012 15:29 Vastaa lainauksella
Mestarin työnäyte. Sitä tässä enintään ihmettelee, että jos aikaa olisi ollut enemmän, niin mitä sitten muka olisi vielä tapahtunut. Vimpan päälle jo näinkin, ei varmaankaan hieromalla olisi enää parantunut.
Kun saisi itse tuollaista jälkeä edes kuukaudessa aikaan…
Hieno malli joka kulmasta!
Jonne 10.1.2012 18:12 Vastaa lainauksella
Jälleen taattua laatua. Ei tosin yhtä vakuuttavaa kuin edellinen julkaisusi, ehkäpä aika toimi nyt sinua vastaan. Modulaatiot onnistuneet taas nätisti. Olet kyllä mestari niitä tekemään. Panzer 1 on muutenkin nätti ja näin hienolla toteutuksella sitä vielä enemmän kelpaa katsella.
Tatu H 10.1.2012 19:27 Vastaa lainauksella
Aikaan suhteutettuna erinomaista jälkeä. Hivenen häiritsee nuo "öljyläikät". Erityisesti pistää silmään vaunun etuosassa sijaitseva; en kyseenalaista sen teknistä mahdollisuutta olla siinä, mutta hieman se olinpaikallaan särähtää. Hyppää liiankin selvästi esiin ja vangitsee katseen, turhan irrallaan?
Viikonloppumalliksi huippusuoritus. Torni ei ilmeisesti istu ihan paikallaan? Mutta lähinnä kai sarjan tyyppivika? Maalaus ym. viimeistely on nappisuoritus. Ehkä työkalujen puuosiin vähän lisää sävyjä?
Nopeasti hyvää aikaiseksi. Parannusehdotukset jätän laittamatta, koska kyseessä on pikamalli.
Miten on mahdollista saada viikonlopunaikana näin kova tasoinen malli aikaan.
Hienosti rakennettu viikonloppumalli. Tykkään tuosta säistyksestä ja kulumista, pinta aivan kuin aitoa panssaria. Telaston mudat todella hienosti toteutettu kaikkine sävyineen. Erinomaista työskentelyä.
Morjens!

Kiitos kommenteista ja palautteesta.

Jouni epäilikin tuota tornin istuvuutta. Rakennussarja pohjautuu pyörivällä kk-tornilla olevaan perus A-malliin. Muutososana tuleva kiinteä torni keskittyy yläkannella olevaan tornikehään. Tällöin tornin etupanssari on samassa linjassa ylärungon etupanssarin kanssa niinkuin "oikeassa", mutta oikea laita tulee hieman reunan yli. Torni on myös n 2mm liian pitkä eli se tulee takaakin yli. En tiedä olisko ton saanut nätisti korjattua viilaamalla parimilliä pois takaseinästä ja tornikehä kansilevystä. Nyt en edes miettinyt asiaa…Ehkä oma yksilö oli vain maanantai kappale ja/tai täynnä kuljetusvaurioita.

No malli tuli kuitenkin"valmiiksi", osa käyttämistäni tekniikoista oli vanhojen toistoa, jossain jotain uutta. Kokonaisuutena kuitenkin oikein kiva paketti ja mukavaa että muutkin tykkää!

Mallailuterveisin,
Jari