Pienoismallit.net

Sturmi

Suomi versio

Pitkään mietin et uskallanko en uskalla uskallan laittaa tämän kohua herättäneen mallin näytille. No tuosta lienee turha käydä jaarittelemaan itsestään selviä asioita tuon laadusta. Oma lähtökohtani oli alunperinkin etten ala mitään AMS mallia tästä tekemään kun taidot ei riitä kuitenkaan. Sen verran olen tehnyt muutoksia että nuo katon pultinkannat poistin ja lisäsin etsiritilät moottoritilaan. Olivat ihan ylijäämäverkkoja aiemmasta mallista. Kumitelat heitin roskikseen kun olivat jopa minusta hirveät ja korvasin paremmilla. Kyljen tukit oli "pakko" tehdä oksista. Muutahan tähän ei tullut ylimääräistä muistaakseni tehtyä. Maalattu maaleilla jota pakista löytyi:) Mattalakattu ja koitettu tehdä säistyksiä. Tankkimallia olikin pitkästä aikaa kiva tehdä. Palautteen perusteella katotaan tarviaako sillä tiellä jatkaa:)))

Kommentit

Pakko kommentoida tuon kirveen takia! Istuu kuin nenä päähän ja tuo sitä jotakin tähän. Siisti kokonaisuus muutenkin.
Simo Halinen kirjoitti:
Pakko kommentoida tuon kirveen takia! Istuu kuin nenä päähän ja tuo sitä jotakin tähän. Siisti kokonaisuus muutenkin.
Yhdyn yllä olevan mielipiteesen. komia vekotin!

yksi asia pistää eniten silmään. vasemman puolen keskimmäisessä tukissa valtava oksa- rungon levyinen. Tämä tukki kun olisi muiden kaltainen---> muuten mahtava malli ja kirveestä iso plus!
Hyvä, että laitoit tänne. Vielä, kun kiristät teloja ja saat telan paremmin kulkemaan ajajanpuoleiseen vetopyörään, niin vot. Maalaus hivelee näköaistia.
Ehdottomasti tankkimallarin urasi jatkukoon! Tärkeimmät onkin jo sanottu teloista ja muusta. Kirves on aivan yliveto oivallus, keventää mukavasti tunnelmaa. Täysin uskottavia tukkeja näissä ei taida olla näkynyt ei muovista eikä puusta toteutettuna.
Hiäno!
Vaununjohtaja olisi erittäin kiitollinen, jos näkisi jotain kupolan prismoista. Nyt ne on ylimaalattu… :-)

Kirves on yliveto! Tosi hyvä idea!

Andreas
Kiitoksia kannustuksesta. Nuo tukit on sinänsä mahdoton toteuttaa uskottavasti oikeasta puusta kun kuoren rakenne ei satu mittakaavaan sitten millään. Telat näköjään elää aina kun tuon otta käteen.
Andreas Lärka kirjoitti:
Vaununjohtaja olisi erittäin kiitollinen, jos näkisi jotain kupolan prismoista. Nyt ne on ylimaalattu…
No helvata…tiesinhän mie et jotain olennaista siitä jäi tekemättä:) Aina pitää jäädä jotain petrattavaa:)
Paavo on tässä tehnyt varsinaisen "miehen työn" rakentaessaan ja julkaistaessaan kuvat tästä Sturmin mallista.Niin tietenkin unohtamatta niitä muita jotka ovat jo aiemmin tehneet saman hommanTämä on hieno ja onnistunut malli.
Sturmin modaus ketjut ja Jarmo Lindgrenin käsittämättömän hienot mallit ovat saaneet varmaankin monen tavan mallarin huosut" ruskeiksi"Jos maailman arvostama Tamiya julkaisee Suomi-mallin eikä Suomi pojat uskalla julkaista omia rakentamiaan malleja k.o. aiheesta näillä sivustoilla niin onko homma tällöin ihan o.k?On hienoa että on hienoja esikuvia esim.JarmoLindgrenin mallit mutta jos tämä vie kakat housuun nin vika on kyllä silloin mallareissa itsessään.Lisää hienoja Suomi Sturmeja ja muita Suomi malleja P.M.net. sivustoille lisää ja sitten vielä lisää…ja lisää…
Hieno sturmi, rakenna vuaan lisää tankkeja:) Kirves tosiaanki on hieno yksityiskohta, kyllä tämä vitriinipaikan ansaitsee. Ainoastaan varatela pätkät ois voinu maalata hieman ruosteiseksi ja nuita tukkeja hieman maalata puun eriväreillä. Hieno työ joka tapauksessa