Pienoismallit.net

Fighter from Hell

Syksyllä 1944 Hitlerillä meni huonosti ja sota oli kääntynyt huonoon suuntaan. Liittoutuneet olivat jo nousseet maihin Normandiassa ja Rivieralla, Pariisikin oli menetetty. Eva oli vetänyt herneet nenään ja jalat ristiin kun lemmenloma Pariisissa ei toteutunutkaan, joten Hitlerillä oli kovat paineet. Kun mitään muutakaan pelastusta ei tuntunut löytyvän, Hitler liittoutui itsensä Perkeleen kanssa. Tämän jälkeen Sisilian Etna purkautui voimakkaasti sylkien taivaalle tulta ja kiveä, mutta viikon raivokkaan purkautumisen jälkeen tulivuoresta syöksyi taivaalle Saatanan ilmavoimat. Ihmiset yrittivät piiloutua noilta siulunsyöjiltä minkä pystyivät, mutta kaikki mikä eteen tuli tuhottiin. Henkiin jääneet ovat kertoneet tarinoita noista kauheista koneista ja niiden piloteista, joihin eivät lyijyluodit tehonneet. Apu löytyi lopulta pienestä pohjoisesta maasta, joka oli taistellut ylivoimaista vihollista vastaan jo vuosia. Tuosta maasta löytyi niin kitkeriä taistelijoita, että nuo kauheat helvetinjoukotkin joutuivat perääntymään.

Heh, johan tarinan keksin. Automallarin syrjähyppy lentokoneiden ihmeelliseen maailmaan, tapahtuu tällä Hasegawan Egg Plane sarjan Focke Wulf 190A-8 mallilla. Oikeastaan tässä on vasta malli, tämän ympärille nikkaroidaan vielä laatikko, jolloin tästä tulee Shadow Box. Aluksi en ajatellut esitellä tätä konetta erikseen ollenkaan, mutta koska laatikossa siitä ei näe koin toista kylkeä, niin laitetaan kuitenkin pieni esittely.

Mallin käsittelyssä on käytetty Tamiyan maaleja X-18 XF-7 XF-23 XF-24 pintaväreinä, Alclad semi matte lakkaa, Mig dark wash, Mig oil and grease stain mixture, Mig pigmenttejä, AK worn effects, Vallejon Game color maaleja 72002 72034 7291. Lisäksi mallarin voiteluun on mennyt jokunen keskikepeä virvoitusjuoma, saattoipa siinä sivussa mennä muutama mustekala coctailkin. Mallin luokkaa piti joku hetki tuumailla, mutta mielestäni tuo fantasia on oikea osoite ;)

Kommentit

Kantri 8.1.2012 03:09 Vastaa lainauksella
No hyvä että esittelit nyt sitten näinkin tän jo, on kuitenkin esittelemisen arvoinen ja hyvin onnistunut.
Loistava tarinaa myöten. Ihmettelin jo että mihis laatikko jäi, mutta hyvä näin.
Minusta mallisi on erinomainen esimerkki hyvästä soveltamisesta ja mielikuvituksen käytöstä. :D
(Emäntäkin jo kyseli miksen minä tee mitään "tuollaisia hienoja malleja"…)
Tarkoitus oli antaa vielä puoli tähteä enemmän mutta puhelimen ruudulla ei taas nakkisormi osunut kohdalleen.
Mukava malli,tunnelma välittyy ilman laatikkoakin. Viellä kun saisi potkurin pyörivän näköiseksi,tämä on ainainen murhe lentävissä malleissa. Automies kun tekee lekomallin niin oma moottori ei tietenkään riitä, täytyy lisätä system Porschea.
Ekan kerran kun näin tuollaisen munamallin olemassa olon, niin ajattelin et rakentaakohan näitä oikeasti kukaan. No näköjään:) Kuten Esko tuossa mainitsi niin tuo ropeli jos pyöris tossa oletuskuvassa niin tuo ois vielä parempi. Nytkin tuosta välittyy vauhdikkuus. Kiva lisä mallisaitille.
Tuon potkurin taakse saisi kyllä sijoitettua pienen moottorin, mutta silloin taas potkuri olisi ainoa joka liikkuisi, joten hylkäsin sen idean. Sitten taas tuollainen kuvatessa epäselväksi jäävä potkuri on hieman hankala toteuttaa, mutta olisi ollut kyllä kuningas juttu. Tuollainen kiekkoon maalattu potkurikuviokin oli harkinnassa, mutta se ei taas sivulta katsottuna pääse oikeuksiinsa, joten tyydyin tuohon omaan potkuriin.
käheen näköne vehe… loisto figu valinta.. GW.n luuranko..?
AJ 8.1.2012 14:25 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Aivan mainion stoorin olet keksinyt näin sunnuntain ratoksi - oli pakko hirnua kuin hevonen kun tavasin sitä; mainiota huumoria!

Piti tavata skaalakin pariin otteeseen ennenkuin meni jakeluun, että tämä huumorimallisi todellakin on tuota pientä herrasmiesskaalaa 1/72, kuvia kun tsiikaa, niin skaala vaikuttaa isommalta 1/48 skaalalta - osoitus siitä, että kyllä on hyvää työtä.

Esko R:ää soveltaen lainaten automallarina lienet ollut pakotettu lisäämään system Porschea mottiin ja hyvin olet lisännytkin. Tuo linkittämäsi kiekko pöyrivän potkurin virassa olisi kenties sittenkin toiminut hyvin.

Erinomainen huumoripienoismalli; todellakin "Fighter from Hell" eli malli toimii niinkuin pitääkin. Mielenkiinnolla odotan sitä Shadow Boxia ympärille. Mainiota mustaa huumoria persoonallisella omintakeisella Egg Plane FockeA-8 mallilla. Parhain terveisin, AJ
Helvetillinen tunnelma ja ensimmäinen näkemäni TYYLIKÄS munalekomalli :-)

Kiekkopotkuri sopisi hyvin jos laitat koneen laatikkoon viimeisen kuvan asentoon (tulemaan etuvasemmalta ohi katsojan). Tämä on muutenkin mielestäni varjolaatikkoon sopivampi ja dramaattisempi sommitelma kuin että leko menee vaan oikealta vasemmalle. Eihän minulla ole tietenkään hajua miten aiot koneen asettaa laatikkoon, mutta oletuskuvan asento on se tylsin mahdollinen.

Varjolaatikossahan on aina sähköt valaistukselle. Pyörivälle potkurillekin olisi virtaa tarvittaessa riittänyt?
hehehe tos on hyvä stoori ja toi on hauskan näkönen ja toi on viel hieno :)
Aivan kyljittäin ei ole tarkoitus mallia laatikkoon laittaa, mutta kuitenkin niin että pilotin ele jää näkyviin. Boxista on tarkoitus tehdä sävyltään tumma, ehkä ilta/yö taivas voisi olla hyvä. Alle joku kaupunki hämärästi näkymään, siten että tulee tunne että kone on korkealla. Tai sitten tuon koneen aivan pintoihin lentämään ja jotain kohteita taustalle. Hahmottelu on tältäosin pahasti vielä kesken, mutta kunhan saan hahmotettua minkä kokoiseen laatikkoon kaiken pitää mahtua, niin sisältökin alkaa varmaan olla jo selvillä. Saahan tuon potkurin vielä vaihdettuakin, jos sille päälle tulen.
casimir 8.1.2012 15:50 Vastaa lainauksella
aivan helveti. hieno=D
casimir 8.1.2012 15:56 Vastaa lainauksella
mistä muute näitä saa ostettuu?
Hyvin tehty malli ja onnistunut humoristinen tunnelma,pilotillakin on asenne kohdallaan.
Miten muuten toi alcladin lakka toimi kuivuiko alle viikossa? sitä kun on aika tasasesti haukuttu joka foorumilla.
Tässä on asennetta,
ensiksi tosiaan kiinnitin huomion moottoriin että onko kuplan kone, porschestahan se on.
Tämän satiinilakan kanssa ei ollut ongelmia, kuivui nopsasti ja pystyi käsittelemään jo muutaman minuutin päästä. Malleja ei taida ihan joka kaupasta täältä suomesta saada ja tämänkin ostin Haapalaisen Henkalta joskus aikoja sitten.
MRB 9.1.2012 12:18 Vastaa lainauksella
Tälle on pakko antaa 4,5, malli sinällään on ehkäpä 3,5 pisteen tasoinen, mutta asenteesta tulee yksi tähti lisää! Mahtava fiilis siis! ;)
Kivan näköinen ''pikkuhirviö''.