Pienoismallit.net

F6F-5 "Hellcat"

Ensimmäinen tekemäni pienoismalli, älkää ihan maasta taivaaseen haukkuko. :)

Hobby Bossin malli, jossa oli 23 osaa. Osat menivät paikoilleen hyvin ja malli oli muutenkin helppo ja mukava tehdä. Malli on maalattu Revellin maaleilla ja pensseleillä. Voisin suositella mallia muille ja aion jatkaa mallailua, seuraava malli on jo mietinnässä. :)

Sarjassa oli koneen runko ja siivet yhtenäisinä osina ja se helpotti mallin rakennusta huomattavasti.

Kommentit

Kohtuu hyvä ekaksi malliksi. Maalipinta suht tasainen ja kuomun raamitkin melko hyvin maalattu. Siirtokuvat tuottaneet ilmeisesti hankaluuksia, kun ovat noin taipuilleet ja hieman vinossa. Laskutelineitten varret olisi kannattanut kans maalata, jolloin lopputulos olisi ollut huolitellumpi. Mutta kaikkinensa hyvä ensimmäinen malli. Tästä on hyvä jatkaa :-)
JMR 29.12.2011 16:14 Vastaa lainauksella
Tapio tuossa mainitsikin jo huonot puolet. Eka mallisi on paljon parempi kun minun ensimmäiseni. Pensselimaalaus on mielestäni hyvä ekaksi malliksi.
Ora Lassila 29.12.2011 16:19 Vastaa lainauksella
Erinomainen ensimmäiseksi malliksi
Oikein hyvä ekaksi malliksi! Tuo siirtokuva ongelma ratkeaa vaan treenaamalla niiden laittoa. Esim. jos jäi ylimääräisiä dekaaleita niin voi kokeilla laittaa niitä johonkin muovipintaan ja mahdollisimman tarkasti. Esim. muovilautanen, kuppi tjms.

Lisää malleja kehiin!;)
Ensimalliksi tosi hyvä. :)
Veljesi varmaan osaa varoittaa mihin ei kannata edes konkareiden sotkeentua. ;)
KimmoR 29.12.2011 17:53 Vastaa lainauksella
Ensimmäiseksi malliksi tosi hyvä, ehdottomasti kannattaa jatkaa seuraavan mallin kimppuun. Edellä lueteltuihin, korjattaviin asioihin kun muistat paneutua, niin seuraava malli on varmasti parempi. Maltti kannattaa myös muistaa rakentaessa, hutiloiden ei tule kuin sutta.
Wau, vai eka malli, tosi hieno! Noiden Hobby Bossin mallien kanssa onkin mukava aloittaa, kun osien istuvuus on niin hyvä. Kokemukseesi nähden olet onnistunut hyvin noiden siirtokuvien kanssa.
Äläkä turhaan panttaa sen ruiskun käyttöä, yllättävän helppoa se on, jos pensselikin pysyi noin hyvin kädessä. Suosittelen kyllä siihen vesiohenteisten maalien käyttöä, jotta haju ei ole niin järkyttävä. Onneksi olkoon, siitä vaan sitten seuraavaa mallia kehiin:P
Esko P. 29.12.2011 18:15 Vastaa lainauksella
Todella hieno ensimmäiseksi malliksi! Helppo ja halpa tapa parantaa malleja on kuvata valmiit mallit yhtenäisen taustan kanssa. Eli hommaa joku isompi kartonki seuraavaa kuvaussessiota varten.

Ei muuta kuin uutta putkeen!

Esko P.

P.S. siirtokuvatkin ovat varsin onnistuneet ensimmäiseksi malliksi, vaikka eivät ole välttämättä ihan suorassa suhteessa toisiinsa, eivät ainakaan minun silmääni hopeoi, mikä tuntuu olevan jo useita malleja rakentaneidenkin ongelma (kuten allekirjoittaneen)…
Upeaa jälkeä nuorelta neidolta ja hienoa, että liityit kerhoomme ihmeelliseen.
Eka malli ja toteutettu kyllä ikäiseksesi aivan mahtipontiseksi.
Lisää vaan kehiin.
Parannusehdotuksia on tuossa jo kerrottukin, joten en niihin nyt ota kantaa.
Toivotan vain sinut tervetulleeksi sivuillemme ja uskoisin, että edelläkin mainitut kehut antaa lisää pontta tekemään uusia malleja.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Nuori tyttö ja sotakone? Ei ihan heti löydy samaa yhtälöä..
.
Olisko Miika velipoika?, joka on saanut sinut "hairahtumaan" samaan harrastukseen.
Jos on, niin arvostelkaa mallinne toisista riippumatta.
T.T.
Pisteytysmahdollisuutta et antanut, mutta parempi niin. Sanalliset kommentit kertovat enempi.
Timo Rissanen kirjoitti:
Olisko Miika velipoika?, joka on saanut sinut "hairahtumaan" samaan harrastukseen.
Paljastuin… ;) Oikeastaan tässä kävi niin, etten itse ole edes yrittänyt saada siskoani tähän harrastukseen mukaan. Eilen Combat Modelsilla käydessä hän vain totesi "Voisin ostaa pienoismallin". Eipä se minua haittaa muuten kuin sillä, että sisko vie aina välillä mallailupöytäni. :)
Kerrassaan mainio ensimmäinen malli. Parannusehdotuksia onkin mainittu tuossa yllä. Maalausjälki on tasaista ja erityisen vaativan kohteen eli ohjaamon kuomun kehysten maalaus on onnistunut hyvin. Tsemppiä ja uutta mallia vaan rakenteille :)
Hieno aloitus harrastukselle. Monta kertaa hienompi mitä itse sain alussa aikaan:) Nyt laita tuo malli visusti talteen. Sitä on vuosien päästä mukava katsella:)
Miika Kaarna kirjoitti:
Paljastuin… ;) Oikeastaan tässä kävi niin, etten itse ole edes yrittänyt saada siskoani tähän harrastukseen mukaan. Eilen Combat Modelsilla käydessä hän vain totesi "Voisin ostaa pienoismallin". Eipä se minua haittaa muuten kuin sillä, että sisko vie aina välillä mallailupöytäni. :)
No nyt ahkerassa käytössä työpöytä.Hienoa että tytötkin uskaltaa rakentaa lentokoneita.Seuraavaan malliin voisi parantaa siirtokuvien asettelua vaikka.Maalaus on aika hyvällä pohjalla jo.Spitfire voisi olla haastava maalattava tms.Kannattaa rakentaa näitä muutamia ja jos intoa riittää,uudempia jet malleja,osia ja haastavuuttaa lisää niissä.Mukavia mallailu hetkiä molemmille. Teppo
Ma 1.1.2012 15:17 Vastaa lainauksella
Hienoa jälkeä Mona.
Tuosta on hyvä jatkaa.
Todella hieno ensimmäinen malli! Maallauksesta olet selvästi ns hajulla ja kuten siirtokuvien kanssa ei auta kuin harjoittelu, ylijäämäsiirtokuvilla voi harjoitella johonkin ei-niin-hyvään-ja-tärkeään -malliin. Löytyikö velipojalta? Eipä silti olen nähnyt ainakin yhden kokeneen (yli 10v rakentelua) tekemän P-47:n kilpailussa jossa yksi kansallisuustunnus oli väärinpäin, siis nuo tähden sarakat paljastivat. Eli kyllä sen virheen osaa konkarinkin tehdä. Tsemppiä ja lisää malleja kehiin!
Kari Partanen kirjoitti:
ylijäämäsiirtokuvilla voi harjoitella johonkin ei-niin-hyvään-ja-tärkeään -malliin. Löytyikö velipojalta?
Ylijäämäsiirtokuvia löytyy vaikka millä mitalla ja jos ei ei-niin-hyvää-ja-tärkeää-mallia löydy, niin vedetään sitten vaikka johonkin muovipurkkiin harjoitussiirtokuvat. :)
Oikea asenne! Se tapa mallrin tekee.
Joo, uutta putkeen vaan! Hyvin lähtenyt homma käyntiin ja oikein on kuomun kehyksetkin maalattu! Se on paljon jo ekassa mallissa. Hienoa, jos miika vielä jaksaa auttaa!