Pienoismallit.net

Spitfire Mk.Vb Trop

Brittien "Afrikka hävittäjä"

Tamiyan sarja oli mukava rakennettava,kuten tamiyat lähes tulkoon aina.
Kepittäjän työtiloihin on " läiskitty "eduardin color-zoom setti.
Malli on maalattu White ensign modelssin emalimaaleilla. Ne ovat
minusta lajinsa parhaita maaleja. Siis kynäruiskulla maalatessa.
Harmi kun ei enään saa Suomesta.

Kommentit

Perussiisti Spitti. Pakoputkia voisi ruostuttaa eri ruosteen sävyillä. Kuumeneminen ja jäähtyminen saa aikaa vaihtelevan ruostepinnan.
Hieno spitti!
Silmää miellyttävät chippailut,antennilangat on onnistuneet hyvin.
Hieno kokonaisuus,alustan väri voisi olla ehkä joku muu,kone häviää alustaan.
Toisaalta sehän on camo maalauksen tarkoituskin.
Hieno Spitfire, tähän sikäli hankalaa tehdä alusta,että kone täysin maaston värinen.Jos vaikkapa olisi hiekkaa toisena tuossa,hukkuisi alustaan vielä paremmin.Antenni langat näyttävät.Siistiä työtä kaiken kaikkiaan koko kone.Rakensin kans "vänkäleuan" Airfixin sarjasta,sikäli pikkumoka,chippailin koko koneen hopealla,olisiko jokin muu väri parempi,kenties maastokuvioiden omat eri sävyt kulumia kuvaamaan ?
PhantomII 26.12.2011 14:45 Vastaa lainauksella
Nätti Spit ja mielestäni tyylikkäimmässä kaaviossa. Mielestäni vanhentaminen on onnistunut mainiosti. Olisin kyllä näkevinäni pakoputkien olevan kevyesti ruosteenväriset? Pakokaasuvanakin on kohtuullisen maltillisesti toteutettu, eikä Spiteissä vissiin kovin vahvoja pakokaasutuhruja ollutkaan?

Laskuteineissä näkyy jarruputket, jotka aina ovat hyvä lisä malliin, samoin kuin nuo antennilangat. Kun ohjaamo on auki tulee malliin lisää elävyyttä. Spinneri näyttää jotenkin erityisen hyvältä.
Matti Lilja 26.12.2011 18:11 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista.
Pitää kyllä paikansa että pakoputket näyttävät kuvissa aneemisilta, vaikka tomuttelin putkia tamiyan
vanhennus setin eri palanneen metallin sävyillä.
Sitten vielä hieman Tepolle.Itse maalasin koko mallin lähes kokonaan ensin yli revellin alumiinilla ja tämän jälkeen suolaa ja tehokasta Matin sylkeä jossa on joukossa hitunen nikotiinia. Suolan pitäisi olla sopivan karkeaa ja kun suola on tukevasti kiinni, niin ei kun camo niskaan. Eli yksinkertaiseti siis suola-tekniikka.Maalauksen kuivuttua rapsuttelin suolat irti varovasti.Tämän jälkeen hion mallin kevyesti yli hienolla hiomatyynyllä.Tämän perään johnsonia siirto-kuvat, lievä öljy-väri suttaaminen ja matta-lakkaus.
Hhmm, AN-V ja BR 487 eivät näyttäisi täsmäävän koska BR 487:sta löytyy mm: 8.6.1942 6MU->93 Sqn 30.11.1943 'HN-V' -> katosi Napoli-Sisilia lennolla 11.12.1943. Mutta itse mallihan näyttää ihan kelpo vitos-Spitiltä, aavikkokaavio ok jne koska ei ilmeisesti ehtinut kauankaan lentään ko laivueessa (olettaen siis että BR 487 on oikea tunnus).
Matti Lilja 27.12.2011 23:17 Vastaa lainauksella
[quote="Kari Partanen"]
Dekaalit ovat Tamiyan mukaan No.417 Sgn, Serial No. BR487, AN-V .
Kommentistasi päätellen Kari olet tutkinut eri kone yksilöiden kohtaloita toisessa maailmansodassa.
Onhan se mahdollista että Tamiya on mokannut.
Onhan noita tullut tutkittua, mutta en nyt väitä että Tamiya olisi väärässä voihan vika olla omissa muistiinpanoissani (=tässä tapauksessa excel-tiedostossa). En nyt pysty etsimään kuvaa ko yksilöstä, en edes tiedä löytyisikö minulta sitä. Ei vaikuta kuitenkaan mallin laatuun josta ei varsinaista moitittavaa, päinvastoin okein komea vitos-spitti.