Pienoismallit.net

Bf 110 C

Malli esittää Hans-Joachim Jabsin konetta kesällä 1940 Englannin taistelun alkuaikoina. Jabs oli melkoinen kynäniekkä, sillä hän ampui Ranskan ja Englannin taistelujen aikana alas 20 hävittäjää. Noin puolet Spitfirejä. Välimerellä tuli 5 pudotusta lisää, jonka jälkeen hänet siirrettiin yöhävittäjiin. Normandian taistelujen aikana hän oli päivä-aikaan tekemässä siirtolentoa, kun laivueellinen Spit ysejä pääsi yllättämään. Jabs sai kuitenkin pudotettua niistä kaksi ennenkuin pääsi laskemaan koneensa kentälle (jonne jäljellejääneet spitit tuhosivat koneen… aika ymmärrettävää!)
Malli oli kohtuullisen helppo kasata, ja suuria ongelmia ei esiintynyt. Työtä vain oli valtavasti, kun ohjaamoon ja sen alapuolisiin tykkeihin meni about 100 osaa.
Mallinnettuna on itse Jabs sekä hänen radistinsa ja päämekaanikkonsa. Mekaanikko selittelee jotakin, miksi kone ei vieläkään ole lentokunnossa ja tämän takia pilotti ja radisti näyttävät hapanta naamaa.
Työkalut ja pöytä Eduardin valmistamia, jerry-kannu, ämpäri ja tynnyri Tamiyan, laskuvarjo, teekat ja mootorin mäntä skrätsättyjä.

Kommentit

Sotka-mallarina en osaa mallista syvällistä kirjoittaa, mutta komea on. Vai ampui alas vähintään 10 Spitfireä. Joko Spitti-lentäjät olleet unessa tai sitten saksalainen on ollut todellinen tekijämies.

Hyvää joulua.
Aah, Das 110! Yksi mun lempikoneistani. Malli on tyylikäs ja kokonaisuus myös. Makuuni tosin liian puhdas, mutta pallo on aina tekijällä. Nurtsi on vähän liian puhtoinen jalkapallokenttänurmikko. Myös pakoputket näyttävät hieman…puumaisilta.

Muuten hieno alkupään 110!
Kiitän kommenteista Mika ja Antti. Mika, satakymppi on saanut huonon maineen pitkälti sen takia että koneet sidottiin saattotehtävissä lähisaattoon, jolloin ne eivät voineet käyttää omia vahvuuksiaan. Kun ne pääsivät nauttimaan FreiJagd:sta, tulokset olivat erilaisia kuin korkeajännitys lehdissä. Jabs mm ampui yhdellä "vapaa metsästys" lennolla 2 spitiä ja hurrikaanin, olivat pudotukset nro 6 - 8.

Antti, nurtsi ei suinkaan ole jalitsu kenttä vaan veristen taisteluiden Warhammer-kenttä ;-) Kone on tosiaan ehkä liian puhdas, mutta josko vaikka sateen jälkeen olis sattunut näin olemaan?? Oikeasti: sakemannit otti monessa laivueessa ennen Englannin taistelua tavakseen puhdistaa ja vahata koneet, jotta tulisi muutama kilometri lisää vauhtia. Ei siis ole ihan väärin, jos kone ei ole aivan "kuppanen" ja likanen (vaikka oli ne välillä niin likaisia ettei alapuolen tunnuksista saanut selvää).
AJ 23.12.2011 22:57 Vastaa lainauksella
Moi Tapio, Hieno Jabsin kone ja tyylikäs dio - lyhyesti sanottona ei mitään narinaa vaan kehuja ja tähtisadetta niskaan. Kyllä tuo sakujen vihreä - vihreä suojamaalaus on samalla sekä kaunis, että tyylikäs; vasta Raimo L:n Dornierista asia palautui mieleen. Figut ovat tosi bueno; upea diototeutus Tapio, diggaan!

Spitti-lentäjät eivät nukkuneet vaan, Hans-Joachim Jabs oli todellinen tekijämies. Ohessa muutama linkki:

en.wikipedia.org/wiki/Hans-Joachim_Jabs

www.military-art.com/mall/profiles.php?SigID=936

www.asisbiz.com/il2/Bf-110/Bf-110-NJG1-(G9+AA)-Jabs.html

thirdreichcolorpictures.blogspot.com/2011/02/oberstleutnant-hans-joachim-jabs.html

www.luftwaffe39-45.historia.nom.br/ases/jabs.htm

Kaikenkaikkiaan hieno alkupään Bf 110 dio saksalaisässän lekosta! Parhain terveisin, AJ
Matti Lilja 23.12.2011 22:58 Vastaa lainauksella
Täytyy todeta että hemmetin komea 110.Mersu!
Mielestäni ehkä hieman matanpi maalipinta, mutta se on enenpi makuasia.
Muutenhan malli niputettu ja maalattu " taitavalla kädellä".
Lentäjätkin ovat minun mielestäni kunnon perus-germaanien näköisiä.

Hyvää joulua.
Kiitos AJ ja Matti kommenteista. Tuosta naamiomaalauksesta: kun kontrastina on tuo Scwartzgrün niin tuo dunkelgrün on aika vaalea sen rinalla. Joskus se on jopa sekoitettu RLM 02:een.
Hyvää Joulua vaan kaikille :-)
Olisiko tää jopa dioraama,häikäisevän hieno kyllä.
Mie olen aina luullut että Me 110 oli hidas ja kömpelö kaksimoottorinen, jollaisella Spitin tai Hurricanen kohtaaminen oli jokseenkin varma kuolemantuomio…

Hieno malli, ja sopivan semi-kiiltävä miun makuun!
Komea dio ertyisesti alusta ja kehykset kruunaavat koko komeuden. Kone on hyvin rakenettu ja ukkelit siististi maalattu ja hyvin välittyy tuommoinen touhu ja odotus. Pöydän pikku rojut mukava lisä, komea ja huolella tehty. ainoastaan ruohon puhtaus hieman osuu silmään.
Kiitos kommenteista Teppo, Jussi ja Jarno. Kiva aina saada sanallista kommenttia!
No, onpa komia mersudio! Vaikia on mennä sanomaan mitään kriittistä. Kuomun raamituskin tosi tarkka. Great!! Puolikas miinusta jäljettömästä alustasta. Siis ei mtään kulumia heinikossa, jotka olisivat elävöittäneet alustaa. Silti upea!
Hieno!Tuossa onkin aiemmin jo mainittu nuo asiat jotka pistivät myös omiin silmiini.Eli puiset pakoputket ja ovimatto alusta ;)
Mutta ennen kaikkea tämä on inspiroiva malli ja haluttaisi itseäkin aloittaa Eduardin 110 Mersu.
Kiitän hyvistä kommenteista Seppo ja Harri. Pitää parannella tuota golf-kenttää, jotta näyttäis paremmalta :-)
Esko Rusi 27.12.2011 17:31 Vastaa lainauksella
Hieno mersu,maalipinta olisi voinut olla hieman matampi ja käytön jälkiä enemmän mutta nämä ovat niin makuasioita.
Täälllä myös Eduardin 110 D työn alla, mainitsemasi aseistuksen kasaaminen ja maalaaminen on aika suuri työ,kun jää viellä kaikki piiloon.
Esko Rusi kirjoitti:
mainitsemasi aseistuksen kasaaminen ja maalaaminen on aika suuri työ,kun jää viellä kaikki piiloon.
Mutta tietäähän sen itse, että ne osat on siellä sisällä :-) Mulla on kk-osaston kansilevy irrotettavissa, jolloin ne tulis näkyviin, mutta kun satakympin keula on niin viksu kokonaisena jne…