Pienoismallit.net

DH Mosquito Mk.VI

Dioraaman synty

Mainiosti rakentuvan Tamiyan Mosquiton ympärille syntyi ajatus rakentaa dioraama, kun tuhosin köpelyyksissäni yhden moottorinjäähdytinkotelon päälle tulevan siirtokuvan.

Jyrsin siis tammi-liimapuusta alustan, siihen hieman nurmimattoa ja asfalttia, jonka maalasin betoniksi ja pari mekaanikkoa konetta huoltamaan. Taustalla tankkausauto Bedford QL Airfixin sarjasta. Kummallista kyllä sarjan ohjeissa ei mainita mitään tankkausauton varsinaisista polttoaineletkuista! Kannen kuvassa ne kyllä ovat käytössä.
Huoltotikastason näpräsin styreenilevyn palasta ja venytetystä valurangasta, huolto-ukot samasta sarjasta kuin Bedford.
Mielestäni tähän dioon tulisi kuulumaan ehdottomasti myös akkukärry, jollaista tosin en löytänyt minkäänlaisena versiona keneltäkään valmistajalta.
Rakensin siis Battery Trolleyn skratsina levystä, satalaatikon pyöristä ja sopivasta pätkästä ohutta sähköjohtoa. Hyviä referenssikuvia onneksi löytyi netistä. Kaikki valmiit komponentit kiinnitin alustaan ohuilla kuparilangan pätkillä.
Valmis dio kulkeutui sitten velipojan joulupukin konttiin.

Hyvää Joulua vaan kaikille !

Kommentit

Katsos harmaa moskiitto,hieno dio.Olipa mustanakin olemassa näitä ,yöhävittäjä arvatenkin.
www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=46
Tuota satsia saa taas nykyään. Siinä on mukana jonkinlainen akkukärry, jos oikein tunnistan. Tosin sinun tekemäsi näyttää paljon paremmalta, joten hyvä näin.
Mukava ja onnistunut dio.
AJ 25.12.2011 17:08 Vastaa lainauksella
Moi Pertti, Oikein onnistunut pikkuskaalan Mosse-dio, joka mitä ilmeisimmin löysi oivan uuden kodin veljesi joulupukin kontin kautta. Mikäli oikein muistan, niin tuossa harmaassa suojamaalauksessa olevat Mosset keltaisilla spinnereillä kuuluivat Coastal Commandiin, eikä Fighter Commandiin. NE merkinnät lekon rungossa harmaan suojamaalauksen kera puolestaan viittaisivat Banff Strike Wingiin Skotlannissa ja sen 143 Squadroniin, joka käytti ainakin Mosquito FB VI:jä; voinen kyllä muistaa väärinkin.

Jokatapauksessa hieno pienen skaalan Mosse-dio. Hyvää Joulua! Parhain terveisin, AJ
Olen joskus sanunut täälläkin, että "maailma on keksimättömiä ideoita täynnä".
Tässä taas oiva esimerkki.
Eli liki valmis malli, johon on mennyt aikaa ja "tupakkia". Sitten lähes kalkkiviivoilla menee siirtis pilalle, eikä korvaavaa ole.
Voin vain kuvitella ärräpäät sillä hetkellä.?

Näissä tilanteissa minä ainakin jätän mallin. Mutta malli ei ole jättänyt minua koskaan.
Eli aika parantaa haavat, niinkuin tässäkin.

Todennäköisesti tästä tulikin parempi, kuin olit osannut edes aavistaa mallilaatikkoa avatessasi.

Työn jälki on hienoa. Kone maalattu hyvin ja sopivan likainen. Arvostan myös skrätsinä tehtyjä osia. Koko dioraaman sommitelma on myös hyvin toteutettu. Sellainen savarteluasia pistää simmuun, että tuolta takaoikealta otetussa kuvassa auto on kuin nurmikon päällä. Renkaiden jäljet olet kyllä tehnyt, mutta ei vissiin satu ihan kumien alle.

AJ kaikessa viisaudessaan kertookin jo koneen historiikistä tarkempaa, joten en siihen ota muuta kantaa kuin, että AJ on kyllä aikamoinen tietäjä näissä asioissa, joten luotamme häneen.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Opa Laitinen ja AJ tuntuvat olevan käsittämättömän tietoisia kaikesta. Mielenkiinnolla seuraan molempien kommentteja.
Jos olet vielä jaksanut lukea tähän saakka, niin olisin kysynyt, että mistä tuota asfalttia saa? Itse kun en noita rautateitä ole harrastanut, sitten naskalina olon jälkeen.

Pinta näyttäisi aika kivalle, ja nytkin pari tällaista "pilalle" mennyttä mallia odotta vain ajatusta dioraaman pohjista yms.
T.T
Tässä pojoni:
Pertti Mela 26.12.2011 00:30 Vastaa lainauksella
Timo Rissanen kirjoitti:
Jos olet vielä jaksanut lukea tähän saakka, niin olisin kysynyt, että mistä tuota asfalttia saa? Itse kun en noita rautateitä ole harrastanut, sitten naskalina olon jälkeen.
Kiitoksia vaan pisteistä ja kommenteista. Tankkausauton pyöränjäljet nurmikolla ovat jo useamman käyntikerran jälkiä, joka kerta ei tarkkakaan kuski osu aivan samoihin uriin… !?

Asfalttimattoa löysin Mallikaupasta, Hämeentieltä. Materiaali on ehkä n. 1mm paksuista, 80mm leveätä nauhaa, hieman kimmoisaa materiaalia. Väriltään täysin tasaisen mustaa, eli joka tapauksessa sitä on missä tahansa katu/ betonikäytössä sävytettävä uskottavamman näköiseksi.
On upea dio.
Tuo siirtokuvajuttu syö miestä rotan lailla,juuri itsekkin onnistuin tärvelemään yhden kuvan.
Skrätsi osat tuo aina lisäarvoa malleihin.