Pienoismallit.net

Roman officer

from Hollywood

Tämän Young Miniaturesin 1/10 rintakuvan ts. bustin, pystin, ostin Euromilitaire 2011 tapahtumasta. Kotona tutustuin hieman tarkemmin bustilaatikon historiaan sekä itse bustilaatikon sisältöön. PlanetFigure.com:in keskustelujen pohjalta kävi ilmi, ettei pystin historiallinen tarkkuus ole paras mahdollinen. Tältä pohjalta lähdin maalaamaan pystiä Hollywood -roomalaiseksi. Mielessä pyörivät amerikkalaiset Rooma-spektaakkelit 50- ja 60 -luvuilta. Ainakin minuun kyseiset elokuvat tekivät suuren vaikutuksen lapsena ja kyllähän niitä vielä aikuisenakin katselee.

Pysti on maalattu maaliruiskulla sekä erinomaisilla Da Vincin siveltimillä. Olen luopunut kokonaan näädänkarvasudeista, sillä näillä synteettisillä siveltimillä tekee uskomattoman hyvää jälkeä. Synteettinen sivellin on selkeästi edullisempi kuin näädänkarvainen, joten niitä voi halutessaan uusia tiheästi. Akryylimaalien putsaaminen näädänkarvasiveltimistä voi olla joskus tuskaista, joten figuurimaalauksessa ne saattavat kulua loppuun hirvittävän nopeasti.

Ruiskuna käytin Iwatan High Performance HP-C ruiskua, jossa on 0,3mm suutin.

Rintapanssarin ja kypärän metallit on maalattu Alclad II maaleilla. Käytin eri sävyjä alkaen Jet Exchaust:sta ja Steel:stä päätyen aina Highly Polished Aluminium -sävyyn. Muut osat on maalattu Andrean akryyliväreillä.

Pysti rakentuu yhteensä 10 osasta, jotka on valettu beigeen PU-hartsiin. Osien laatu sekä yhteensopivuus ovat huippuluokkaa. Osat pystyy kivasti maalaamaan komponeintteina. Valmiit komponentit on helppoa liittää yhteen ilman mitään sovittelua.

Hauska ja opettavainen projekti. Erityisesti kasvojen maalaamisen harjoitteluun tälläinen pysti sopii erinomaisesti.

Vaihe-vaiheelta juttu on myös tekeillä, jos vaikka pystin maalamisen seuraaminen kiinnostaisi.

/marko

Kommentit

Komea on, ei voi muuta sanoa! Parannat malliesi tasoa kuin sika juoksua :-P Jos kielikuva sallitaa.
Jo laittamistasi "Työn alla"-kuvista pystyi arvaamaan lopputuloksen olevan jotakin todella hyvää ja sitä se on. Tyylikästä jälkeä!
AJ 20.12.2011 17:31 Vastaa lainauksella
Moi Marko, Ihailtavaa työtä oli sitten kyseessä Hollywood Roman Officer tai historiallinen Roman Officer; enpä usko, että tässä on tärkeintä historiallinen tarkkuus vaan loppupelissä työn eli figun lopputulos etenkin ja erityisesti maalauksen osalta.

Erinomainen ja esimerkillinen työselostus, kiitos siitä, ja kyllä se vaihe vaiheelta juttu kiinnostaa ainakin minua erityisesti figun maalaamisen oppimismielessä. Figujen maalaaminen lienee vaikeinta mallauksessa - ainakin se on sitä minulle.

Ihailin jo figumaalaustaitojasi Ein Prosit diossasi ja luurankofigussasi; kyllä tämä on mielestäni viiden staran arvoinen suoritus! Erinomainen figu näin vuoden loppuun ja jouluksi. Enuff said - ei muuta kuin viiden staran tähtisadetta niskaan. Parhain terveisin, AJ
Sivellin ja ruiskumaalauksen taidon näyte. Muuta en kyllä osaa sanoa.
tähän sopii vanha kismetin mainos---
Niin hyvää ettei sanotuksi saa…
Kaikki jo edellä sanottu, mutta jalusta on ikäänkuin jäänyt vähän kesken. Olisi voinut nimikyltin laittaa ja hieman muotoilla tuota palikkaa, ehkä aavistuksen korkea tuo musta osa missä rintakuva kiinni. Muuten taidokasta jälkeä.
Miksi kaikki huippumallarit siirtyy nykyisin figuureihin?
Kai siksi, että muissa malleissa ei riitä haastetta..
Ihmettelen jälkeä. Muuta en osaa kommentoida.
T.T
Jouni Koski 20.12.2011 20:07 Vastaa lainauksella
Tämä versio ei kuitenkaan pärjää livenä nähdylle :) Värit ym. latistuu kuvissa.Valot ja varjot häviävät jonnekkin:(
Teemu Lax 20.12.2011 20:23 Vastaa lainauksella
Nice, komppaan Jounia livenä vielä parempi. Tekee itsekin mieli kokeilla mutta järki sanoo ei. Markon tuntien kyltti on varmaan jo tilattu?
Moi, ja kiitos kaikille palautteesta. Se ainakin rohkaisee jatkamaan figuurien ja pystien parissa.

Jouni- joo, valokuvaamista saa harjoitella vielä paljon

Teemu ja Jarno- jalusta on oikein tarkoituksella rosoinen, sitä etsittiin pitkään ja hartaudella usemman jalustakauppiaan valikoimista. Ja kyllä, nimikyltti on tilauksessa :)

Timo- haastetta näissä riittää, mutta samalla nämä toimivat hyvänä harjoituksena vinjettien ja dioraamojen kanssa pusaamisessa. Kyllä sitä kalustoa sekä lekoja on vielä tulossa. Sekakäyttö on kuitenkin harrastuksen suola :)

/marko
Toi harja… onkin näköjään ihan upea. Rinta panssari ainakin… on samaa laatua. Mutta tuo naama… ei kun sekin loisto laatua. Vetäise nyt edes joku virhe siihen, nyt ei pysty yhtään "arvostelemaan" :) Silti jätin puolikkaan vielä varastoon ;)
Tämä on erittäin hyvä ellei jopa täydellinen…Suolaa,suolaa enemmän suolaa huusi jo Onni Klovni aikoinaan.
M Koivunen 21.12.2011 09:12 Vastaa lainauksella
Aivan mahtava busti, värit sopivan harmooniset. Kyllä näitä Markon maalauksia on kiva katsella.
Todella hieno on!! Tähtiä ropisee! :)
Tasapainoinen kokonaisuus, ja näyttää tosiaan "maalatulta muovilta", aitoon hollywood tyyliin. Kultamaaliakaan ei ole säästelty… kasvojen sävy on ehkä hieman eloton, mutta johtuneeko kuvista.
Pikkasen hyvä!

t. Mikko
Upeaa jälkeä! Tätä työtä pysähtyy katselemaan pitkäksi aikaa. Viiden tähden soturi!
Tosi hieno! :)
Liekö sadanpäämies suoraan Periferiumin leiristä? Koska ilme hiukan huolestunut, taitavat Asterix ja Obelix olla tulossa? Vai Mimosaako äijä tähyilee? Koska kehut on jo sanottu, yhdyn ylläoleviin. Erityisen hienoa tässä figuurissa on tuo pinnan sopiva kiillottomuus ts. kypärän ja sen harjan ynnä muiden kiiltoaste näyttää luonnolliselta.

Usein näkee muuten hienoja figuurimalleja, mutta niiden kasvot kiiltelevät luonnottomasti, jolloin niistä tulee mieleen enemmin puu-ukko kuin elävää ihmistä kuvaava. Sama liiallinen kiilto usein "pilaa" mallin myös esim. vaatteiden osalta. Tässä tuokin osa-alue näyttää olevan kohdallaan.
No Huhhuh! Onpas realistinen rakennelma… Ei siitä oikein muuta voi sanoa-täytyy keräillä leuka lattialta seuraavaksi…