Pienoismallit.net

Brewster B-239

No uskaltauduin laittamaan sitten ekan mallin arvosteltavaksi.

Tämä on Revellin näkemys ltn. L.Pekurin koneesta kesällä 1942.
Suoraan laatikosta,en lähtenyt muuttamaan mitään.
Tähtäinputkihan olisi pitänyt poistaa,pakoputkia siirtää jne.

Luutnanti Lauri Pekuri joutui tekemään pakkolaskun 26.6.1942 järveen Itä-Karjalassa, josta se pitkän etsinnän jälkeen paikannettiin ja nostettiin vuonna 1998. Monien vaiheiden jälkeen kone päätyi vuonna 2004 USA:n merivoimien museoon Pensacolaan.
Kone on nyt nähtävillä Keski-Suomen ilmailumuseossa.
Itsekkin olen sitä käynyt siellä katsomassa ja siitä se ajatus sitten lähti.

Vanhennuksia sun muita chippailuja en tehnyt,kone esittää vasta maalattua konetta.
Maalattu Revellin maaleilla.
Yläpuoli pensselillä ja alapuoli ruiskulla.
Antennilanka on 8/0 perhonsidontalankaa.

Historiikistä sen verran.
Suomeen tilattiin vuoden 1939 joulukuussa 44 kpl Brewstereita, jotka tulivat laivalla vuoden 1940 tammikuussa Norjaan Stavangeriin, mistä ne kuljetettiin rautateitse Ruotsiin Trollhättaniin, missä kokoaminen tehtiin Saabin tehtailla. Ensimmäinen koelento tehtiin helmikuun 14. päivänä 1940, ja ensimmäiset koneet lennettiin Suomeen maaliskuun 1. päivänä 1940, joten ne ehtivät tekemään vain parikymmentä taistelulentoa ennen talvisodan päättymistä.

Brewstereilla saavutettiin vuosina 1941…1944 yhteensä 478 ilmavoittoa.

Kommentit

Ihan siisti Brewsterihän tuosta on syntynyt, etenkin kun ottaa huomioon ettei Revellin sarja ole helpoin mahdollinen lähtökohta. Saumat ovat kohtalaisen siistit, maalipinta melko tasainen, raamit maalattu nätisti ja itärintamatunnuksetkin on saatu maalattua peittävästi. Siirtokuvat paikoin hiukan hopeoivat. En tiedä käytitkö tässä lakkaa, mutta jos et, niin se auttanee. Ja pinnaltaan näin epätasaisissa malleissa myös siirtokuvapehmentimistä on apua. Lisäksi nuo rekkarit ovat hiukan liian ylhäällä, pitäisi olla hakaristin kanssa linjassa.
Ja suomalaisiin koneisiin ei kuulu tuota ohjaajan takana olevaa pelastuslautan koteloa, mutta sitä ei voi lukea rakentajan syyksi kun Revellin ohje ei asiaa huomioi.

P.S. Koneen oikeasta puolesta ei ole nyt yhtään kuvaa.
Ei pystyny laittamaan enempää kuvia joten oikea puoli jäi pois.
Kyllä käytin Microsolin tököttejä.
Jonhssoni on vedetty pintaan,olis varmaan pitänyt vetää mattalakka ensin noihin siitokuviin.
Esim tuon vasemmalta etuviistosta otetun kuvan tilalla voisi olla oikealta etuviistosta otettu kuva. Mutta ei tuo mitenkään kriittistä ole, pidä vaan mielessä seuraavia malleja varten.
Ihan hyvin onnistunut Brewster.Ei tosiaa ihan helpoin malli ja rakennettava 1:72 koossa.Kaikissa sarjoissa ei siirtokuvatkaan hopeoi aina niin rajusti.Itse oon pehmentäny siirtarei Fiksatiivispraylla,saa taiteilijatarvike kaupoista. Teppo
Siististi rakennettu leko huonohkosta sarjasta. Mattalakkaa tämä kaipaisi päälleen, nyt hieman kiiltelee. Maalaus onnistunut nätisti ja siirtokuvatki hyvin paikoillaan. Hieman kiiltelee mutta muuten ookoo, ei muuta ko suraava malli työnalle, kannattaa kokeilla vaikka tamiyaa.