Pienoismallit.net

Grumman Tigercat F7F-3N

F7F hävittäjän suunnittelutyö aloitettiin USA:ssa 1941, mutta konetyyppi otettiin käyttöön vasta 1944 eikä se ehtinyt mukaan II-maailmansodan taisteluihin. Korean sodassa sitten 1950 Tigercatit olivat sotatoimissa mukana. Kone oli suunniteltu alunperin tukialushävittäjäksi. mutta suurin osa näistä koneista toimi Koreassa maakentiltä.
Koneen kiinteä aseistus oli vahva - 4 x 20mm tykkejä ja 4 x 50cal konekiväärejä.
Tämä Italerin mallisarja on käsittääkseni vanhan AMT:n sarjan uudelleenjulkaisu. Vaikka sarja siis on vanha, niin tämän rakentaminen oli hyvin positiivinen ylllätys. Suosittelen.

Kommentit

Hieno on,tiikerikissa on vaan suht ruma kone.
Vai tähän tuo kansi olikin,oli joskus esillä..
Hyvin olet sommitellut kamat kannelle.
Kiitoradalla olis voinu olla vähän jarrutusjälkiä.
Onpas elävän näköinen kokonaisuus. Outo kone, mutta muotoilu miellyttää silmää.
AJ 18.12.2011 15:54 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Valokuvat ovat tuttuun tyyliin huippuja (kiitti mv-kuvasta). Alusta on erinomainen ja leko myös hienosti tehty. Vasemman motin takana sauma irvistää lievästi, muttei häiritsevästi; se menee koneen rasituskulumien piikkiin. Kokonaisuutena loistotyötä jälleen kerran; kyllä tykkään. Parhain terveisin, AJ
Hieno taas. Noista ukkeleista olisit voinut jonkun lähikuvan laittaa, niin olisimme nähneet niiden maalauksen.
Kiitorata, kone ja koko kokonaisuus miellyttää julumetusti.
T.T
Jälleen laatutyötä Raimolta. Kokonaisuus on loppuunasti hiottu ja onnistuneesti esitetty. Figuureista olisin ehkä kaivannut lähikuvaa jotta voisi sanoa niistä enemmän, mutta kelpaa näinkin. Kone on hyvin tehty, samoin alusta. Tyylikästä jälkeä.
Upean näköinen kokonaisuus ja hieno "Tiikeri Kissa" Grummanin kissa perheestä.
Pientä urputusta(melko pientä kuitenkin kun en itse moiseen pysty)Tuo kiitotie on lentotukialuksen kansi ja sillä oleva höyry katapultti.Takana oleva levy joka on pysty asennossa on n.s "Jet Blast shield". Eli koneen moottoreista purkautuvien kuumien kaasujen tuho vaikutusta lentokannella pyrittiin estämään tällä suojalla.Lisäksi se antoi kunnon takapotkun koneelle joka lähti liikkeelle täydellä jälkipoltolla katapultin avustamana. Tiger Cat on potkurikone eikä noita suojia ollut käytössä kun propelli vetoinen härveli ampaisi taivaalle laivan kannelta.Voihan tietysti olla niin että siitä on juuri ampaisut taivaalle vaikka Panther jetti ja suoja on jäänyt ylä asentoon.Ei voi muuta sanoa kuin että tämä on hieno ja kuvat upeita.Tähän ei eläin pysty.
P.S.Jenkkien Essex-luokan tukialuksissa oli 2-katapulttia myös hangaari kannella joten koneet voitiin tarvittaessa lähettää ilmaan ilman että niitä tarvitsi roudata lentokannelle.
Voihan pieru.Taas meni pisteet metsään.Niitä kuului siis oikeasti olla neljän tähden verran.
Raimo Leino 18.12.2011 18:22 Vastaa lainauksella
Opa Laitinen kirjoitti:
Tiger Cat on potkurikone eikä noita suojia ollut käytössä kun propelli vetoinen härveli ampaisi taivaalle laivan kannelta.Voihan tietysti olla niin että siitä on juuri ampaisut taivaalle vaikka Panther jetti ja suoja on jäänyt ylä asentoon.
Juupa-juu, olen nähnyt useita valokuvia joissa potkurikone on lähtövalmiudessa höyrykatapultissa tukialuksen kannella - ja tuo blast shield on yläasennossa vaikka kyseessä onkin propelikone. Syytä en tuohon tiedä - mutta ehkäpä tuo Panther arvauksesi voi olla just se syy.

Niin ja kiitokset kaikille muillekin kommentoijille.
Raimo Leino kirjoitti:
Juupa-juu, olen nähnyt useita valokuvia joissa potkurikone on lähtövalmiudessa höyrykatapultissa tukialuksen kannella - ja tuo blast shield on yläasennossa vaikka kyseessä onkin propelikone. Syytä en tuohon tiedä - mutta ehkäpä tuo Panther arvauksesi voi olla just se syy.

Niin ja kiitokset kaikille muillekin kommentoijille.
Niin tuon Blast shieldin nostamisesta huolehtii joko "shooter" (joka käyttää katapulttia) tai joku muu vihertakkinen jannu, lentotukialuksen kannella. Se voidaan nostaa ylös myös potkurikoneen lähdön ajaksi mikäli niin halutaan. Moderneilla tukialuksilla mm. E-2C koneet "ammutaan" useimmiten ilmaan niin että tuo suojalevy on pystyssä.
On tää komia! Tigercat on yksi ruman-kauneimmista koneista. Ehkä juuri tuon hoikan rungon takia. Hyvä tietää, että on kiva rakennettava, sillä kaapissa odottaa ko. kone kasaamista. Maailmalla saa kivoja konversiosettejä tähän AMT/Italerin sarjaan, mm. firebomber-konversiota.

Odotan vaan Skyraideria tähän kannelle;)
Leevi Halme 18.12.2011 20:18 Vastaa lainauksella
ei tigercat ole ruma! >:I se on kaunis kone :) itse ainakin pidän rungon muodosta, ja varsinkin taka ampumosta ja vielä enemmän jos kuomu on auki :)

PS: en keksi mitään vikaa oikein mallista :) en vain anna oikeastaan koskaan 5 tähteä :P
Komia malli, kymmenen pistettä. Mutta jos tarkkoja ollaan, niin vedä katapultin kelkasta vaijerit koneen runkoon ja laskusiivekkeet alas niin saat vielä papukaijamerkin. Minusta Tigercat on omalla tavallaan kaunis kone samalla tavalla kuin Phantom.
Hieno ja vauhdikas.

Pilotti lähtömainingissa ansaitsee erityismaininnan.
Hieno malli, olikos rekvisiitta laatikossa mukana,alusta jne ? Tämähän vois ol jo dioraamakin kenties ?
Raimo Leino 19.12.2011 13:31 Vastaa lainauksella
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Hieno malli, olikos rekvisiitta laatikossa mukana,alusta jne ?
Alusta on tehty muovilevystä ja figuurit ovat Hasegawan tuotantoa.
KK 19.12.2011 15:06 Vastaa lainauksella
Hieno malli ja elävä alusta. Sarjasta olen eri mieltä, mielestäni hinta-laatu suhde surkea. Ainakin omassa mallissa tuo ohjaamon kuomu ei mahtunu liukumaan rungon päälle ollenkaan ja laskutelineiden murtuivat jokapaikasta kun mallista tuli niin raskas että sen sai pysymään perä ilmassa.
Raimo Leino kirjoitti:
Alusta on tehty muovilevystä ja figuurit ovat Hasegawan tuotantoa.
Onko tukialuspinta printattu,vai käsityötä, veikkaanpa Raimon kohdalla jälkimmäistä kuitenkin ja jos osuin oikeaan, todellista mestarin työtä ?
Raimo Leino 20.12.2011 13:39 Vastaa lainauksella
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Onko tukialuspinta printattu,vai käsityötä,
Kyllä se ihan maalattu on - harmaalla spraymaalilla maalasin pohjavärin. Yksityiskohdissa on sitten mukana lyijykynän jälkeä, Humbrolin emalimaaleja ja pastelliliitupölyjä.
joo aika taitavasti oot väsänny
Raimo Leino kirjoitti:
Kyllä se ihan maalattu on - harmaalla spraymaalilla maalasin pohjavärin. Yksityiskohdissa on sitten mukana lyijykynän jälkeä, Humbrolin emalimaaleja ja pastelliliitupölyjä.
Tarkkaa työtä, näin arvelinkin.
vou aika kyllä taitavasti oot ton pohjan väsänny