Pienoismallit.net

Flakpanzer 38t

Tämän mallin jälkeen aion vakaasti pitää tauon avonaisista vaunuista. Tämä malli oli sen verran työläs tehtävä. Onneksi sarja oli laadukas, eikä tarvinnut syventyä rakenneongelmiin kaiken nysväämisen lisäksi mitä avonainen vaunu teettää. Ajatuksena oli lisätä malliin vielä figu, mutta en toistuvista yrityksistä huolimatta saanut maalattua sitä mallin edellyttämälle tasolle. Ehkä joku kaunis päivä saan inspiraation jatkaa kokeiluja :) Kuitenkin huonolla figulla voi pilata muuten onnistuneen kokonaisuuden. Olkoon toistaiseksi näin.

En jaksanut tapella magic-trackien kanssa joten tilasin malliin friulit. Radion johdotukset tein kuparilangasta. Yksi mielenkiintoisimmista oli myös flakin etsinen ammuslaatikko griffonilta, koostuikohan peräti 22:a etsiosasta. Vanhennuksessa käytin osin pigmenttejä, sekä testailin ak:n tuotteita yhdessä niiden kanssa.

Maastoon käytin hiekan lisäksi fredericus-rexin ruohikkotuotteita, joita sävyttelin ruiskulla. Näistä sen verran, että toimivat mukavasti pienissä alustoissa, mutta kovin isoa ruohomassaa en lähtisi liimailemaan näistä tupsuista.

Kommentit

Ensimmäinen lause iskee itselle aika syvään, hyllyssä lojuu Tamiyan Marder joka on ollut työn alla jo…iäisyyden? Nämä 38t variantit ovat henkilökohtaisia suosikkejani, ja tässä on onnistuttu erinomaisesti. Jos jostain on pakko naputtaa niin ehkä avonaisten konehuoneen luukkujen sisäpintaan hieman lisää nokea, mutta ei tuo nyt mikään juttu varsinaisesti ole. Alusta on myös hyvä lisä, kokonaisuus toimii ilman figuakin vaikka se kieltämättä toisi lisää henkeä. Hieno.
MRB 12.12.2011 22:31 Vastaa lainauksella
Todella hyvän näköistä pintaa ja pieniä yksityiskohtia tykissä sekä taistelutilassa, kuten hylsyt ja mainitsemasi etsit. Vasemmanpuoleinen tela lienee liian löysällä, siitä kun poistaisi yhden telakengän niin olisi mainio. Joku tuntematon wau-efekti mallista kuitenkin jostain syystä jää puuttumaan, mikä takaisi täydet pisteet, siksi "vain" 4,5 tähteä. Hienosta alustasta vielä erikseen plussaa, siitä tuli puolikas tähti nelosen päälle.
Petri Lyy 13.12.2011 11:05 Vastaa lainauksella
Sattumalta käpistelin juuri tavallista 38 (t):tä, ja päätinkin kaivaa sen syvemmälle hyllyyn. Hieno toteutus, ei nillitettävää, ainoastaan paljon opittavaa. Valkoiset kukat ja rähjääntynyttä rautaa, loistava kontrasti.
AJ 13.12.2011 13:04 Vastaa lainauksella
Moi Jukka, Komppaan herroja yllä ja se rakentava kritiikkikin on jo edellä sanottu, joten enemmän mietin sitä, että mikä tekisi tästä täyden viiden pojon/staran mallin. Alusta toimii erinomaisesti, joten ei huolta siitä. Pikkukorjaukset vaunuun, jotka edellä on jo todettu on helppo tehdä, joten se siitä. Uskoisin, että tuo MRB:n kaipaama Wau-efekti ja Tomi E:n kaipaama elo tulisi juuri vaunun miehistöstä eli vaunufigut peliin mukaan, niin eiköhän Wau-efekti eloa synny ja pienoismalli ansaitsee täydet 5 staraa.

4,5 staraa upeasta pienoismallista, samoin perustein kuin MRB. Parhain terveisin, AJ
Ei mitään lisättävää yllämainnituihin kommentiehin. loisto työtä
Kauppis Jukan laatua taas parhaimmillaan. Aikamoisen työn olet saanut aikaan ja varsinkin tuo etsiosien määrä kuullostaa melekein mahottomalle tehhä.
Enpä moitiskele muusta kun sen figun puuttumisesta.
Toki sen väsäämiseen olisi mennyt aikaa, mutta se olisi kruunannut koko teoksen. Tai parikin figuuria.
T.T
Komiaa jälkeä kyllä on! Kyllä vaivan näkö kannatti ehdottomasti. Hienoja yksityiskohtia.
Kiitoksia. Tosiaan tuo ammusloota tuntui jo mallin aiheelle itsestään. Arkki etsejä parisenttiseen osaan :) Ehkä kaivan vielä figun takaisin työpöydälle, kun sitä noin kovasti toivotaan. Hylsyt muuten ovat rb-modelin tavaraa, halpa, mutta toimiva lisädetalji. Olikohan 2.5e pussillinen hylsyjä.
Maalaus ja kulutuksen jäljet ovat onnistuneet mielestäni loistavasti. Plussaa tulee hylsyistä, etseistä ja moottoritilan lisäämisestä. Kuitenkin konoisuutta tärvää oletuskuvassa näkyvät telat, joista täällä jo mainittiinkin. Vihertävä dio synkkaa varmasti myös vihreään "camoon" maalatun vaunun kanssa mutta jotenkin alusta vaikuttaa liian kirkkaalta/"satumaalta". Liekö takana referenssikuva? Alustaan liitetty vaunu myös huuta suorastaan figuuria tai paria. :D

Lisäksi minua kiinnostaa onko tämä vaunu palvellut oikeastikkin jossain, vain onko vaunu/sen maalaus fiktiivinen?
Hieno ja erittäin taitavasti tehty vaunu! Henkilökohtaisesti tykkään kovasti tuosta alustasta. Kulunut vihanpitoväline puhtaanvalkoisten kukkien keskellä luo absurdissa ristiriitaisuudessaan voimakkaan tunnelman. Erityisesti oletuskuvassa on sitä jotain.
Waltter kirjoitti:
Lisäksi minua kiinnostaa onko tämä vaunu palvellut oikeastikkin jossain, vain onko vaunu/sen maalaus fiktiivinen?
Pitäisi esittää hitlerjugendin vaunua ranskassa -44. En sitten tiedä onko maalaus miten oikeanlainen. Ei ole minulle se pääasia malleja rakentaessa :) Jos ei täysin totta, niin ainakin uskottava.

Kai se pitää figu ruveta kaivamaan kaapista näiden kommenttien takia :D
Hieno kokonaisuus, vaunu on rakennettu siististi ja vanhennukset kulumat ym, ovat hienoa työtä. Hylsyt taistelutilan lattialla mukava lisä, maalaus on mukavan kulunut ja aidonoloinen. Alusta toimii hyvin, kyllä friulit tuo aimoannoksen aitoutta ja tyyliä.