Pienoismallit.net

Antonov An-28

Pikkukone pienessä mittakaavassa

Antonov An-28 on Antonov An-14:sta jatkokehitelmä. Alunperin konetyyppi oli tarkoitettu Aeroflotille kevyeksi lyhyeiden reittien koneeksi. Kehitystyö kuitenkin venyi pitkäksi. Suurimmat muutokset mäntämootoriseen An-14:sta nähden olivat pidennetty runko ja potkuriturbiinimoottorit.

Prototyyppi teki ensilentonsa vuonna 1969. Tuotantokoneen ensilento tapahtui vasta vuonna 1975. Tuotanto päätettiin siirtää PZL:lle Puolaan vuonna 1978. Ensimmäinen PZL:n valmistama kone valmistui vuonna 1984, ja Neuvostoliittolainen tyyppihyväksyntä tuli vasta vuonna 1986. Wikipedian mukaan valmistusmäärä oli 191 konetta.

Rakennusmotivaatio iski pitkästä aikaa, ja työpöydälle päätyi Amodelin suhteellisen tuore 1/144 An-28. Koska malleilla on paha tapa jäädä kesken, päätin aikatauluttaa tämän mallin niin, että se lähtee mukaan Jyväskylän pienoismallitapahtumaan 28.1.2012. Lisämotivaatiota tuokoon tämä blogi! Kuten Pertti Paasi taisi joskus Pienoismalli-lehdessä todeta: pieni malli, pienet työt, joten kyllähän tämän pitäisi valmistua…

En tiedä onko An-28-mallista ulkona muita paketointeja kuin tämä. Sarjan kahdesta siirtokuvavaihtoehdosta alustavasti valitsin Spirint Airlinesin koneen.

merkinnät

Sarja tarjoaa rungon sisäpuolelle lattian, kaksi väliseinää ja penkit. Todennäköisesti valmiissa mallissa jollakin tapaa näkyvissä on vain ohjaamon sisustus. Liimasin ohjaamon ja matkustamon välisen seinän paikoilleen, ja sudin kokonaisuuden harmaalla maalilla. En onnistunut löytymään yhtään kuvaa matkustajaversion kabiinista, ja kun lopputuloskaan ei juuri jää näkyville, vedin rungon sisäpuoliset värit aika pitkälti hatusta. Seuraavana liimasin takaseinän paikoilleen ja sovitin kokonaisuutta ensimmäistä kertaa rungon puoliskojen väliin. En jaksanut olla yllättynyt siitä, että väliseinät olivat liian korkeat, eivätkä mahtuneet rungon sisään…
Amodelin laatu ei yllätä, se on aina tasaisen varmaa. Osat ovat hieman epämääräiset ja valujälki pehmeää. Osat on jaettu kahteen valurankaan, mukana on myös yksi valurangallinen kirkkaita osia. Matkustamoon löytyy sisustukseksi lattia, väliseinät ja penkit, vaikka ne eivät varmasti pienistä ikkunoista näykkään. Rakentaminen alkoi osien läpikäymisellä, ja alustavan työlistan tekemisellä. Rungon puoliskojen koesovitus ei paljoa luvannut, liitospintoja saa työstää reilusti, että ne saa istumaan kunnolla. Ensimmäisenä rakennustoimenpiteenä putsailin rungonpuoliskot, ja aloitin matkustamon osien maalaamisen.