Pienoismallit.net

Bell X-1

Eduardin viikonloppupaketointi Bell X-1 yliäänikoneesta. Sarjassa ei juurikaan napisemista, osat mielestäni riittävän oikean näköisiä ja palikat menivät hyvin paikoilleen.
Omina lisäyksinä itsetehdyt pitotputket ja HGW:n valmistamat istuinvyöt. Mallin esikuvana toimiva koneyksilö jäi ilmailuhistoriaan, kun silloinen kapteeni Chuck Yeager ylitti koneella ensimmäisenä maailmassa todistetusti äänen nopeuden 14.10 1947. Tämä malli tosin esittää konetta ensimmäisen yliäänilennon jälkeisessä asussaan, johtuen siitä, että Eduardin siirtokuva-arkki sarjan viikonloppupaketoinnissa on hyvin suppea.
Tästä mallista löytyy artikkeli Pienoismalli-lehden numerosta 7-8/2011.

Kommentit

Nätti kuin sika pienenä! Tämä kone on ruvennut viehättämään jostakin syystä V-1 rakennettuani. Olen katsonut tätä sarjaa K-kaupassa ja yllätyin kuinka iso tämä on 1/48:aan! Nostalginen valinta juuri Chuckin koneeksi. Ei varmaan tuosta sarjasta muita kannata tehdäkkään:)

Kauan sulla meni rakentaa tämä?

Mikä möykky tuossa oikeanpuoleisemman(takaa katsottuna) siiven pitot putken päässä on? Mallista ei muuta nurisemista. Alles OK!
Raimo Leino 10.12.2011 14:28 Vastaa lainauksella
^ Tämänhan voisi periaatteessa asentaa Monogramin 1/48 B-29 Superfortressin mahan alle - tuolla keinollahan se oikea X-1 aikoinaan kuljetettiin maanpinnalta yläilmoihin. Tosin sitä pommaria joutuisi melko lailla modifioimaan ensin.

Muuten, olikohan pilotilla mitään mahdollisuuksia poistua tästä härvelistä kesken lennon? Muistaakseni tuo ohjaamon "ovi" suljettiin ulkopuolelta sen jälkeen kun lentäjä oli pusertautunut sisälle, eikä tuon ohjaamon lasituksen läpi tainnut olla mitään mahiksia poistumiseen?
Hieno malli ja tuo Pienoismalli lehtikin on katseltu,olipa upea artikkeli.Ei varmaan niin helppo maalattava eläväisen näköiseksi ja ihan hienosti olet onnistunut.
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Mikä möykky tuossa oikeanpuoleisemman(takaa katsottuna) siiven pitot putken päässä on? Mallista ei muuta nurisemista. Alles OK!
Ensimmäisenä tulisi mieleen lämmitysvaippa jäätymisen estämiseksi.
Raimo Leino kirjoitti:
Muuten, olikohan pilotilla mitään mahdollisuuksia poistua tästä härvelistä kesken lennon? Muistaakseni tuo ohjaamon "ovi" suljettiin ulkopuolelta sen jälkeen kun lentäjä oli pusertautunut sisälle, eikä tuon ohjaamon lasituksen läpi tainnut olla mitään mahiksia poistumiseen?
Eikös Yeager joutunut sulkemaan sen luukun nimenomaan sisäpuolelta ja vielä murtuneen kylkiluun takia tarvitsi sen harjan varren avukseen? Pilotilla kyllä oli laskuvarjo, mutta poistuminen olisi varmaan ollut aika hankalaa, koneen siipi on vielä heti luukun takana. Seuraavaan malliinhan tulikin sitten heittoistuin.
Kiitoksia palautteesta!

Antti P: Joo, yksilön valinnassa ei tullut vaikeuksia, sen verran monta kertaa tullut junnuna (ja pari kertaa vähän vanhempana) katsottua Valiojoukko, varsinkin leffan alkupuoli :) Rakentamisessa ei kovin kauaa mennyt, kun osia oli sen verran vähän ja ohjaamoon on melko huono näkyvyys. Leppoisa projekti, mihin meni ehkä pari viikkoa hyvin rauhallisella rakennustahdilla. Antti L:n arvaus pitotin päässä olevan möykyn tarkoituksesta kuulostaa uskottavalta. Itse en tämän tarkoitusta saanut selvitettyä. Sen verran nettilähteistä sain selvitettyä, että koneessa oli lentäjälle tietoja välittävän pitotin lisäksi myös oma pitotputki ja paljon muuta tavaraa mittaustulosten rekisteröintiä varten.
Lentäjällä oli laskuvarjo mukanaan mutta, kuten Antti jo mainitsikin, se oli lähinnä henkisenä tukena sillä poistuminen turvallisesti lennon aikana oli käytännössä mahdotonta siiven sijainnin takia.

Raimo: Kyllä se Monogramin sarjan muuntaminen X-1:n emäkoneeksi varmasti onnistuisi, mutta itselläni ei riittäisi urheiluhenki siihen yritykseen. Tässä eräs esitys aiheesta: www.aircraftresourcecenter.com/Gal7/6701-6800/gal6730-X-15-Chapis/00.shtm
Ja tietysti joku toinen ulkomaaneläjä on näemmä pistänyt vielä paremmaksi ja tehnyt saman RC lennokeilla! www.youtube.com/watch?v=GtIL_VjBUGo
Upea ja erikoinen tällä sivustolla.
Väri on myös valittu hyvin.
Työn jälki kiitettävää.
En moiti, muutakun kuomun ja rungon saumoista. Niissä himpin olisi hiomapaperia voinut käyttää. Tai maalata vieläkin tarkemmin. Tämä on kyllä jo pilkun viilausta, mutta lähikuvat on aika paljastavia.
T.T
Kosander 10.12.2011 22:32 Vastaa lainauksella
The Right Stuff!

Yksinkertaisesta ja yksivärisestä koneesta saatu mielenkiintoisen näköinen. Siinä on omat haasteensa ja tässä se on onnistunut hyvin tai erittäin hyvin. Pidän kyllä.
AJ 11.12.2011 13:08 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Käytännössä kaikki oleellinen tästä "The Right Stuff - elokuvan" hengessä tehdystä Chuck Yeagerin Bell X-1 ennätyslekosta on jo edellä sanottu ja komppaan niitä - mainio pienoismalli esikuvastaan. Chuck Yeageristä itsestään eivät hänen lentäjäkolleegansa tiettävästi pitäneet/pidä, vaan Yeageria on useasti luonnehdittu varsinaiseksi a**holeksi, mutta tiedä sitten häntä mikä se oikea totuus lopulta on.

Timo R toikin esille nuo pienet parantamiskohdat, joten ei niistä sen enempää. Kokonaisuutena kuitenkin erinomainen esitys esikuvastaan plus piristävä lekoaihe tällä saitilla.

Kuten Raimo L edellä sanoo Monogramin 1/48 B-29 Superfortressin mahan alla tämä pienoismalli olisi "cool" ja kuten itse toteat se vaatii melkoista urheiluhenkeä - mainiossa linkissäsi Stephen Chapis on juuri osoittanut tätä "urheiluhenkeä" - Stephenin esimerkin mukaan projektin toteutus vie noin 3 vuotta aikaa…ja kaveri jatkaa vielä 1/48 EB-50D/X-2 projektin kimpussa…Tuo RC linkkisi oli myös siisti - huh, huh, mikä projekti sekin on ollut; paljonkohan aikaa siihen on vierähtänyt…

Jokatapauksessa hieno Bell X-1 ja ei muuta kuin projektiksi se Monogramin B-29 Superfortress emäkoneeksi…Parhain terveisin, AJ