Pienoismallit.net

Ford -34 Pickup

Hot Rod

Pitkästä aikaa jotain valmista mitä esitellä, tämän mallin aloitin jo pari vuotta sitten ja nyt syksyllä tuli kipinä saattaa työ loppuun.

Malli on tehty Lindbergin melho hyvästä pickup sarjasta, täältä
lisätietoa sarjasta.

Lähdin tekemään mallista nykytyylistä hot rodia perinteisellä moottorilla ja alustalla. Muutoksia tuli jonkin verran tehtyä, auton koppaa on madallettu ja laskettu alaspäin, ylimääräisiä ulokkeita on myös poistettu sieltä täältä, myös lavaa ja keulaa on laskettu, aurinkolipan tein alumiinista ja takavalot on tehty valurangoista itse sekä etulamppujen paikkaa ja kiinnitys muutettu. Alusta on suurinpiirtein alkuperäinen, jarruletkut lisäilin ja vanteet on uusittu. Moottoriin on uusittu imusarja, kaasuttimet ja ilmanputsarit sekä lisäilty johdotuksia. Pakoputket muokkailin sarjan omista ja muovitangosta. Sisustaa on myös korjailtu esim. penkkiin kaiversin muodot ja lisäilin saumanauhan.

Malli on maalattu Mastonin autoväreillä, Tamiyan akryyleillä ja Alcladin maaleilla.

Ikkunat on tehty asetaatista ja lavalle laitettu balsasta puupinnoitus.

Kommentit

Todella asiallinen ja siististi tehty rodi. Mistä mahtaa olla nuo renkaat ja vanteet peräisin?
Mikko Valkeapää kirjoitti:
Todella asiallinen ja siististi tehty rodi. Mistä mahtaa olla nuo renkaat ja vanteet peräisin?
Kiitos. Vanteet on täältä PM.netin kautta Henri Haapalaiselta hankittu, alkuperää en osaa sanoa. Niin ja siis pelkkä etupuolikas, taustan olen tehnyt itse.

Renkaat taitaa olla Tamiyan Carina autopista sarjasta.
On kyllä asiallisesti tehty Rodi! Tuo väri on oikein loistava ja korimuutokset näyttää hyviltä. Ehkä pokkauksia en olisi kuitenkaan lähtenyt poistamaan, jos ajatellaan 1:1 autossa, niin se olisi vaatinut aika paljon työtä. Mutta ei se mitään. Moottori on hieno ja kyllä se muutenkin istuu omaan silmään hienosti, paitsi vanteet renkaineen eivät mun silmään sovi.

Mistä kaksikaasarinen imusarja on peräisin? Itse jouduin silppuamaan kahdesta eri imusarjasta yhden kahdelle kaasarille soveltuvan '49 Mercury Projektiin.
paavo p. 10.12.2011 15:56 Vastaa lainauksella
Onpa hieno '34 Voorti, ei voi kun kehua :-D!!!
Niko Lindström kirjoitti:
Mistä kaksikaasarinen imusarja on peräisin? Itse jouduin silppuamaan kahdesta eri imusarjasta yhden kahdelle kaasarille soveltuvan '49 Mercury Projektiin.
Kiitos, eipä ole mitään hajua imusarjasta mistä sarjasta on peräisin.
Hieno moottori ja tuo väri on upea. Maalausjälki on siistiä.
No hitto, eihän täällä kohta kehtaa omia tekeleitä enää laittaa ku näin nättejä pirssejä tulee kuin luikuhihnalta, siis muiltakin kuin Sepolta.
itselläni on juuri tällainen scrathinä työn alla, pitänee jättää omasta lava pois että vähän edes erottuis joukosta.

Mutta mallista kommenttia, maalipinta on hieno ja moottorin piuhat + muut myöskin.

Nämä vanhemmat fordit on hienoja vehkeitä, päinvastoin kuin nämä nykyiset tekeleet joista tippuu jo renkaatkin itsekseen ;)
Raimo Leino 10.12.2011 21:01 Vastaa lainauksella
Aagh, hienoa työtä. Voin sieluni silmin kuvitella miten tämä Ford kurvaa Arnold´s Drive Innin ikkunoitten eteen ja taustalla soi jokin Buddy Hollyn tai Big Bopperin biisi.
Aivan varmasti yksi näteimpiä rodeja, mitä olen nähnyt. Mukavasti modernia ja vanhaa yhdistellen, ja kaiken kruunaa loistava väri ja sen kiilto. Detaljien määrä ja laatu on myös oikein hyvä.
Jahas kiitoksia kommenteista, hyvä kun kelpaa.

Kyllä nämä pickup rodit ovat niitä hienoimpia jenkkejä mielestäni.