Pienoismallit.net

Junkers Ju-88 A-4 Lehrgeschwader 1

Tunnetuista koneista on mukava tehdä malleja, ja lisäksi saattaa loppuun vuosia lojuneita projekteja. Kyseinen Dragonin 1:48 Junkers "jäi kesken" muutamaksi vuodeksi, ja sopivasti niin että kabiinin maskit jäivä 2-3 vuodeksi paikalleen maalauksen ja lakkauksen jälkeen…pientä jännitystä oli ilmassa kun nypin pois lukuisat teipinpalat. Lopulta ilmeni että teipin alla kirkas muovi oli säilynyt erinomaisesti, oikeastaan parempana kuin ennen maalausta… ja ainuttakaan palaa maalia ei irronnut karmeista (mitä saattaa hyvinkin tapahtua). Maskit olivat Tamiyan erinomaista maskiteippiä. Erinomainen tuote tosiaan, joskin malli on ollut kuivassa ja tasaisessa lämmössä, joten kelikään ei asiaan ole vaikuttanut. No joka tapauksessa malli on valmis, vaikka monia detaleja puuttuu, kuten "pyykkinaru-antenni" rungon alta. Sen olisi helposti voinut kyllä tehdä parista muovinpalasta ja metallilangasta.

Kone on pääosin Humbrolin maaleilla maalattu ja decalit ovat sekalainen kokoelma miljoonalaatikosta ja sarjan decaleista (Revell-pakkauksesta). Kone on kuvitteellinen yksilä LG1 gescwaderista Välimeren rintamalle, mutta kuitenkin yksikön merkintöjen hengessä. Aavikkomaalaukset ovat aina miellyttäneet silmääni, siis pakollinen maalaus aina välillä. Kuitenkaan tässä mallissa en pintaa sävyttänyt pölyiseksi jne, vaan tyydyin siistiin pintaan. Muutama vuosi sitten ilmeisesti ollut innostusta korostaa saumoja, eli paikoitellen aika kova kontrasti, kuten alapuolen pinnassa. Saumoja likasin kevyesti tummanruskealla ja siniharmaalla pastellilla. 88:n tavaramerkki on massiiviset pakokaasualueet ja ne näkyvät erityisesti aavikko- ja talvimaalausten päällä.

Kommentit

Ompas nätti ja puhtoinen(positiivisessa mielessä) Junnu! Sakujen joukko-osastoista en tiedä miteen joten tämä yksilö olisi voinut mennä todesta minuun.

Todella hienosti ja siististi kasattu, ei mitään "valittamista". Minuakin on aina viehättänyt sakujen aavikkomaalaukset ja tässä se loistaa hienosti.

Olet harrastunut yli 10 vuotta mallailua niin olisin toivonut, että "tasosi" olisi kovempi eli etsejä lisäillyt tähtäimiin jne--->detailjointien parantamista. Mutta ymmärrän jos tämä on terapiamalliksi tarkoitettu.

Yksinkertaisesti näyttävä puhtoisena!
Arvostan. Rakennusjäljestä ei löytynyt mitään huomauttamista ja maalauskaavio miellyttää silmää kovasti. Kaunis vekotin. Tästä lienee vaikea edetä muuhun kuin suttaamisen ja detaljoinnin suuntaan, mikäli ne sattuvat kiinnostamaan.

//edit: Täsmennän vielä sen verran, että itsehän en tosiaan pidä sotkemista minkäänlaisena itseisarvona, joten en pidä sitä tässä minään puutteena.
Kaunis kuin karkki,toisaalta hieman liiankin puhtoinen,pientä kulumaa sinne tänne kaipais,pakokaasuvanatkin on,jos oikein tulkitsin.Maalausjälki huippuluokkaa kyllä.
Sanattomaksi vetää, mutta jotain on sanottava.
Huippujälkeä puhtaanakin. Maalaus skarppia ja sävyt hienot. Myös jälki on tarkkaa kuin kirurgin työ.
Puolikkaan pudotan täysistä siksi, että kulumia saisi tosiaan olla, koska myös pakokaasuvanatkin on.
Ja onko paneeliurat - jotka ovat todella näyttävät - menneet kuitenkin jo liian korostetuiksi?

Ei ne ihan aidossa koneessa vissiin aivan noin näkyneet??
Mutta kyllä tätä kelpaa esitellä.
Tässä ne lähes täydet:
Kiitos kommenteista. Tavoite oli saada malli vain säädyllisesti valmiiksi, eli meni hapoille ja niin joitakin asioita ei malliin päätynyt. Toisaalta tarvitseeko kaikissa malleissa nyt kaikki kikkulat ollakaan… Itseasiassa joissakin ihan tuoreilta näyttävissä/kulumattomissa 88:ssa on jo törkeän isot pakokaasujäämät, jotka eivät ainakaan valokuvissa vihreässä camossa kovin hyvin tule esiin. Itsekin hieman pelästyin tummista saumoista kun mallin vihdoin kaivoin esiin naftaliinista…
Näyttävät pakokaasuvanat kuuluvat tosiaan 88:n tyyppiominaisuuksiin, joten niiden lisääminen on minusta hyvinkin perusteltua vaikka konetta ei muuten sotkisi.
Ja vaikka en yleensä välitä ylikorostetuista urista, niin tässä ne eivät syystä tai toisesta häiritse.
Nättiä työtä.Taattua Hyttis laatua :).Tässä kun ottaa huomioon vielä sen,että nämä Dragonin mallit eivät mene kasaan tuosta vaan.On sovite ongelmia siiven kärkien ja moottorien siipiin liitoksien kanssa,paneeliurat eivät rungossa osu kohdalleen vaan ne pitää kaivertaa uudelleen,esim.Näissä olet tehnyt erittäin hyvää työtä.

Sillehän ei mitään mahda,että tämä aavikkokaavio vaan on tylsä. ;)
Suurin osa omistakin malleistani "sotkemattomia",ei siis mikään virhe kuitenkaan.Tällaiseen jälkeen pitää yrittää pyrkiä,kenties vielä jonain päivänä , ;-) Teppo
Komia junkers! Olisin antanu täyvet, mutta kun KK.sta puuttuu tähtäimet, antennilangasta eristyspalat ja alapuoli on saumojen osalta liian korostunut. Sotkua tai ei sotkua ovat makuasioita. Minua miellyttää molemmat, kun ne on toteutettu hienosti ja realistisesti. Tämä on jokatapauksessa erittäin hieno malli!!!
Unohtui nuista kehuista nuo pakokaasujäljet mainita. Ne on todella hienosti toteutettu. Niin ja onneksi olkoon, viikon mallista!!
Mielestäni saumojen (yli)korostukset nimenomaan kruunaavat tämän mallin. Varsinkin ylärunko näyttäisi liian monotoniselta ilman niitä. JU-88 on komea lentokone ja tämä malli saa sen parhaat piirteet esiin.
AJ 14.12.2011 08:24 Vastaa lainauksella
Moi Heikki, Komppaan kehuja yllä ja mielestäni mallisi ei tarvitse/kaipaa mitään lisätilpehööriä, sillä ei etsien ja muiden AMS:ien lisääminen pienoismalliin voi olla itsetarkoitus, joten mallisi on hieno tälläisenään.

Erittäin hieno ja kaunis pienoismalli esikuvastaan. Erityisesti miellyttää maalaus ja värisävyt, ne saavat mallisi eloon. Toni J:tä lainaten: "JU-88 on komea lentokone ja tämä malli saa sen parhaat piirteet esiin." Parhain terveisin, AJ
Voi juma, tää on makee. Meitsi kun on vasta-alkaja niin ihmettelen et miten noi saumat ja niitit ymt saadaan tollee näkyviin?
Tuossa käytin standardimenetelmää saumoille:
1. Mallin maalaus
2. Ruiskutus Jonssonilla=kiiltävä pinta (tai tärpättiä kestävällä lakalla)
3. Sopivan ohut/paksu öljyvärilitku saumoihin
4. kun tärpätin kosteus on kuivunut pois, niin ylimääräisen maalin pyyhin pois paperinenäliinalla=maali jää saumoihin/syvennyksiin.
5. Mattalakkaus
6. Pastellijauheen hankaaminen saumoihin pienellä töpöllä siveltimellä=pehmeä lika/varjostusjälki

-Saumojen värinä mielellään tumma versio alusväristä, eli tässä tapauksessa tumma ruskea (alapuolelle siniharmaa). Riittää että sauma on pari pykälää tummempi kuin alusväri, ei noin tumma kuin tuossa. vastaavasti tummalla pinnalla vaaleammat saumat on joskus OK.
Nasu 22.12.2011 23:55 Vastaa lainauksella
Miten tällä noin huono arvio on? minun mielestäni tämä on pelkkää tädellisyyttä! ei mitään virheitä! Todella hienoa!
Nasu kirjoitti:
Miten tällä noin huono arvio on? minun mielestäni tämä on pelkkää tädellisyyttä! ei mitään virheitä! Todella hienoa!
Pikkuista vajaa neljä tähteä…Ei se huono ole, mutta arvatenkin on joku antanut taas aivan mitättömiä pojoja. Niitä tuntuu joku häirikkö aina laittavan. Ja jostain kumman syystä ne tulee melkein aina ekoina pojoina. Sitten kun seuraava antaa oman mieltymyksensä perusteella perustellut pojot, niin näyttöön pamahtaa, että "annoit liian korkeat…"
Tämän ongelman ovat näillä sivuilla huomanneet jo monet mallarit. Mallarin kommenteissa lukee usean hienon yksilön kohdalla, että "Kiitokset myös sille puolikkaan antajalle…" Tvs.
Sen verran voin valaista, että itse annoin 4,5, joka on todella korkea pistemäärä, mutta mielestäni ansaittu.
T.T
Heikki Hyttinen kirjoitti:
Tuossa käytin standardimenetelmää saumoille…
Kiitos neuvoista. Ehkä mä joskus yritän…
SS 12.4.2012 20:38 Vastaa lainauksella
Ja tähän pätee samat sanat kun uusimpaan malliisikin, uskomattoman hieno kaikilla tavoilla. Mahtavaa pintakäsittelyä loistavan kasaamisen päälle. Huh mitä taitoa!