Pienoismallit.net

Kenraali Buddha & pojat Burmassa

Japanin keisarillinen armeija miehittää Burmaa edelleen vuonna 1944. Tiedusteluryhmän päiväkierroksella tanketten moottori ottaa hieman lämpöä koppiin, joten vaunun johtaja käskee pysäyttämään ajoneuvon hetkeksi tien varteen Valaistuneen suojelevan katseen alle. Samalla voidaan tarkistaa analogisesta navigaattorista ollaanko pysytty reitillä.

Type 97 Te-Ke
Valmistajan nimestä (Fine Molds) huolimatta malli ei oikein vakuuttanut ja kittiä kului. Lisäksi tankette on about henkilöauton kokoinen, ulkomuodoltaan kulmikas ja muutenkin erikoinen. Käpy paloi sitten palatelojen kokoamisvaiheessa. 5 millin levyisinä ne muistuttivat lähinnä 1/72 -skaalan normiteloja.

Sisäosia oli mielenkiintoista tehdä, vaikka ne ovatkin pelkistettyjä. Joskus tulevaisuudessa kyllä pitää rakentaa kyljestä halkaistu malli panssarivaunusta tai vaikka sukellusveneestä.

Naamiokaavion improvisoin askin kansikuvan perusteella. Ilmeisesti japsivaunut maalattiin käsin terävillä äärirajoilla mutta ruiskulla ruutattuna kuvio näyttää hienommalta.

Figuurit
Ukot tulivat paketin mukana ja onnistuivat ihan ok vähemmälläkin reenillä. Varjostin öljyväreillä vain tärkeimmät avainpaikat enkä jokaista vaatepoimua.

Patsas
Thaimaan tuliaisia, alunperin messingin väristä turistirihkamaa.

Maasto
Styroxista vaan karkeat maastonmuodot ja tasoitemassasta viimeistelyt. Alle laitoin pahvin tukevoittamaan alustaa. Massan ollessa vielä märkää, heitin siihen vähän pohjakasvillisuutta sätkätupakasta, oreganosta, pienistä oksien ja heinien pätkistä. Muut kasvit ovat kuivunutta sammalta ja muita loppukesällä metsästä kerättyjä ituja.

Maalauksen fiilistelin ruiskulla ja käytin lukuisia eri sävyjä sekä maastoon että tiehen. Lopuksi varovaiset kuivasivelyt päälle.

Valokuvat
Tein useita kuvasessioita digipokkarin kanssa. Osan fotoista otin ikkunan alla keskipäivällä valkoista taustaa vasten mutta niistä tuli valjuja ja pestyn näköisiä. Yritin ottaa myös salaman avulla ilman varsinaista taustaa ja yllättäen tämä keino toistikin värejä parhaiten ja kuviin tuli lisää dramatiikkaa.

Kommentit

JMR 6.12.2011 17:55 Vastaa lainauksella
Malli on mielestäni onnistunut hyvin, naamiomaalaus hivelee silmää, ja figuurit on hienosti maalattu. Maasto ja patsaskin ovat hienosti toteutettuja. Olen nähnyt kuvan aidosta tanketista, ja mielestäni niiden kuulukin olla pieniä. Viisaampi korjatkoon. Hieno dio ylipäätänsä.
Hienosti toteutettu dio.
Kaikki näyttää menneen nappiin..no taustalla olevatankin laatikko häiritse.
Tanketista olisi muka saada pari lisäkuvaa.
Ei ehkä maailman paras dioraama, mutta ei tästä voi olla pitämättä.
Minulla on ollut samanlainen ajatus matkamuiston käytöstä mallailussa, mutten ole saanut aikaiseksi. Hyvä että joku on keksinyt ja toteuttanutkin tämän idean!

Ja plussaa hauskasta nimestä!

-J
Patsas, vaunu ja maasto ovat onnistuneet hyvin. Figuurien maalaus on ok. Kuitenkin lopputulos näyttää siltä, kuin vaatteiden vaalennukset olisi kuivaharjattu. Tämä efekti jotenkin tökkää silmään. Ainakin lähikuvassa.
Varsinkin vaunun maalaus ja kasaus on aivan huippua. Myös maasto toteutettu hyvin.
Eli kokonaisuus näyttää varsin hyvälle. Plussaa nimesta ja pikku Budhasta.

En tiedä valehteleeko kamera, mutta minusta nuo japsisotilaat ei kyllä mahdu tuohon tankkiin sisälle. Ovat kuin eri kokoluokkaa???
Ja niinkuin figuureissä aina, ovat figujen kämmenet julmetun suuria. Tähän ongelmaan törmätään lähes aina. Vaikea niitä on lähteä pienimmiksikin hankaamaan.
Se ei ole sinun vika, vaan mallin valmistajan.

Upeaa joka tapauksessa.
T.T
Jouni Koski kirjoitti:
Figuurien maalaus on ok. Kuitenkin lopputulos näyttää siltä, kuin vaatteiden vaalennukset olisi kuivaharjattu. Tämä efekti jotenkin tökkää silmään. Ainakin lähikuvassa.
Ne on nimenomaan kuivaharjattu. Vedin viimeisen silauksen vielä puhtaalla valkoisella varovasti mutta meni aavistuksen överiksi.
Timo Rissanen kirjoitti:
En tiedä valehteleeko kamera, mutta minusta nuo japsisotilaat ei kyllä mahdu tuohon tankkiin sisälle. Ovat kuin eri kokoluokkaa???
Kyllä ne juuri ja juuri mahtuisivat. Kameran kuvakulma korostaa liikaa etualaa tossa yleiskuvassa.