Pienoismallit.net

King Tiger

3./s.H.Pz.Abt.506, Saksa 1945

Esittelyssä kolme viikkoa kestänyt projekti. Kyseinen malli on minulle ns. vuosimalli, koska harrastukseni alkoi juuri viime vuonna NC:sta kun ostin ensimmäiset mallini.

Osat menivät todella hyvin yhteen ja kittiä ei tarvittu lainkaan. Kasaus sujui siis vaivattomasti ja tähän vaunuun Dragon onnistui todella mukavasti tuon zimmerit pinnan tekemisessä.

Pienenä lisäyksenä tein vaunuun myös osan sisätiloista, vaihteiston, kuljettajan ja ampujan tilat, radioineen ja muine härpäkkeineen.

Maalauksen toteutin ruiskulla käyttäen Vallejon akryylejä.

Vanhennuksessa käytin MIG:in tuotteita, kuten dark washia ja rust-litkua. Lopuksi pölytin vaunun Vallejon-ja MIG:in pigmenteillä.

- Waltter Holm

Kommentit

Huh huh, että on nätti tikru. ei kyllä pahaa sanottavaa tästä. sivuston näteimpiä tikruja!
JMR 6.12.2011 18:05 Vastaa lainauksella
Kyllä on hieno tiikeri, en kyllä paljon parempia tikrua ole tällä sivustolla nähnyt, Markoa myötäillen. Voisit liittää tämän johonkin dioramaan. T: JMR
Meleko kommeeta jäläkee, sannoo savolaisukkeli. Huonompiakin on nähty.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Myö tiällä savossa kun ollaan aina kohteliaita. Jos joku sannoo toista lihavaks, niin siihen kuitataan, "että laihempiakin on nähty"
Kasaus näyttää oivalle, kuin myös telat. Eikä maalauskaan ole hävettävä tekijä, päinvastoin. On sellainen sopivan kauhtunut kokonaisuus.

Kuitenkin jotkus asiat poikkeavat muusta mallista.
Eniten nuo kettingit. Ovat turhan ruosteisia tai maalisia. Ne olivat kuitenkin koko ajan käytössä ja jos ei käyttöä ollut, niin "elivät" vaunun liikkuessa. Olisiko ne voineet olla niinkuin nuo vaijereiden päiden silmukat?
Eli maalattu jollain metallilla. Myös tuonne telapyörästöön kaipaisin metallin väriä, tai sitten likaa ja kuraa.

Monta on miestä ja yhtä monta on mieltä.
Malli on kuitenkin hyvä.
Kiitos niille jotka ovat kirjoittaneet kommentin! Arvioita on tullut kuitenkin 29 ja kommentteja vain kolme. Eli lisää vain tulemaan! :)
Kiitos kommenteista! :)
+ Kokonaisuus hyvä
+ maalaus siisti ja hyvälaatuinen, sekä hyvin tasapainossa kautta mallin
+ Zimmerit spot on.
+ ruiskukuvio skaalaan sopiva ja tarpeeksi huolellinen (punakka yleissävy on ilmeisesti vain valokuvissa…)
- Pienissä osissa mielestäni ei näy huolellisuutta/tarkkuutta tarpeeksi, ja ne eivät tavallaan erotu selkeästi mallissa, tällä tarkoitan sitä että niiden väriskaala ei erotu hieman erilaisena muusta mallista (puuosat erivärisiä, lapion ja vaihjereiden metalli hieman erilaista jne. Mallihan on melko puhdas, eli kaikki osat yhtä puhtaita=materiaalit/pinnat erottumaan selvemmin.
- "kivisateen" jäljiltä oleva maalin lohkeilu ehkä liian tasainen ympäri panssaria. Lohkeilu rajoittuu yleensä sinne missä on mekaanista kulutusta/rasitusta. Saksalaisten maalit eivät kai ihan surkeita olleet lopussakaan…että joka paikasta rapisee. Mutta onhan nuo scraadut tavallan hyvän näköisiä lisättynä.
- suurin miinus (0.5-1 pojoa) on telat. Teloissa mielestäni pitäisi ennen maalausta päättää onko ne ruostuneet (ei ajossa pitkään), mudassa, pölyssä, maantieajon jäljiltä jne. Teloissa mielestäni on kolme pääosa-aluetta: peruspinta, kiiltäväksi kuluneet alueet, ja se mitä telan pinnassa on=muta/pöly jne. Edellämainitut alueet voisi erottua hieman selvemmin, ja teloissa myös huolellisuutta siihen kuinka laajoja kiiltävät kulumat ovat, riippuen alustan pehmeydestä missä ajetaan. Lisäksi huolellisuutta niin että telakengissä on samankokoinen/kaltainen kuluma-alue, eikä random-kulumia (kuten takaa otetussa kuvassa telan alapuolella). Jokainen telakenkä kuluu saman verra ajossa samalata alueelta, joten niissä ei oikeastaan voi olla eroa=tarkkaa maalausta vaaditaan niissä.
Samalla tapaa maa-ainesta tai mikä lika tahansa on jokaisessa telakengässä, tässä on hyvä tehdä ero telan metallin pinnan ja sen päällä olevan aineksen näkymisessä, edelleen joka telakenkä ajateltava erikseen mutta samanlaiseksi. Muutenkin ero stereotyyppisen ei-käytetyn telan ja käytössä olevan telan välillä on hyvä tehdä, ainakin jos malli menee dioramaan! Stand-alone mallissa tela voi olla hyvinkin puhdas ja vain patinoitunutta metallia esittävä, tai sitten maasto-ilmeessä. Lisäksi telojen väriskaala tulee 90% maasta jossa ajetaan, eikä se ole useimmiten missään tekemisissä maaliin muun värimaailman kanssa, paitsi se maali mikä saatttaa näkyä maalatuista telapyöristä. Tätä eroa sävyskaalassa voi jopa korostaa hieman, jolloin malli on heti mielenkiintoisempi. Esim. tumman märän maan vaikutus teloihin muuten kuivassa ja pölyisessä mallissa.

Tämä ei liity sinänsä tähän malliin mutta 70% näkemistäni panssarimalleista telojen käsittelyyn ei ole panostettu niin paljon kuin voisi. Telat ovat oikeastaan ainakin 1/3 koko mallia, vähän kuin kasvot figuurissa: hyvät telat voivat pelastaa keskinkertaisenkin mallin, mutta huonot rillat tuhota muuten ansiokkaan tekeleen (näin voi toki sanoa muistakin panssarin osista, mutta epäilen)

Siinä muutama kriittinen kommentti perustuen tosiaan 100% omiin näkemyksiini.
Arto Junno 14.12.2011 13:02 Vastaa lainauksella
En arvostele mallia, mutta annan palautetta.
Pakoputken päät on hyvä porata auki ja laittaa pieni tappi reijän keskelle.
Pakoputket myös ruostuu hyvin nopeaa, ja kun ottaa huomioon mallin rähjäisyyden niin olettaa niiden jo ruostuneen.
Telakenkien sisäpuolella oleva tappi kiillottuu käytössä.

Lisään: Vetopyörän hammastus kuluu myös metallille, kuin myös telapyörien kulutuspinnat.